Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » Phemex review: Voordelen crypto exchange, nadelen & tips

Op zoek naar een geschikte crypto exchange voor jou? Misschien is Phemex wel de juiste optie voor jou. Het vinden van het juiste platform kan is erg moeilijk, maar wel enorm belangrijk. Of je nu op zoek bent naar lage transactiekosten, een breed scala aan cryptocurrency's, of uitstekende klantenservice, er is voor elke behoefte wel een platform beschikbaar.

In deze review van Phemex hebben wij deze crypto exchange uitvoerig getest en beoordeeld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Laten we snel beginnen met deze review van Phemex.

✅ Aanmelden bij Phemex.com »

Claim een welkomstbonus tot wel $6050!

Crypto exchange Phemex kennismaking

Phemex is één van de vele opties die je hebt wanneer je gaat bepalen van welke exchange je gebruik gaat maken. De naam Phemex is een samenvoeging van Pheme en MEX. Pheme is de Griekse godin van de roem en MEX staat voor merchantile exchange.

Phemex is opgericht naar aanleiding van de aanhoudende problemen bij BitMEX en de klachten van gebruikers. De oprichters hebben veel ervaring bij Morgan Stanley, een bekende zakenbank in Amerika. Hun doel is om de cryptowereld betrouwbaar en veilig te maken. Phemex wil de kloof tussen crypto en de traditionele financiële wereld te overbruggen door de drempel voor nieuwe handelaren te verlagen met behulp van een gebruiksvriendelijk platform.

Phemex werd gelanceerd in 2019 en is in die relatief korte tijd tot een erg grote en veelgebruikte exchange. Op Phemex wordt per dag rond de $60 miljoen verhandeld en van CoinGecko krijgt de exchange een trust score van 9 uit 10. Goed om te weten is dat Phemex transparant is over het geld dat bij de exchange staat. Je kunt opvragen waar al het geld zich bevindt en dit wordt niet alleen naar buiten gebracht door Phemex, maar is ook bevestig via een audit van een derde partij.

Wat houdt onze Phemex review in?

In deze review van Phemex zullen we verschillende belangrijke factoren onderzoeken die van invloed kunnen zijn op jouw keuze van een crypto exchange. We zullen onder andere kijken naar de transactiekosten, het beschikbare aanbod van cryptocurrency’s op het platform en de beveiligingsmaatregelen die Phemex heeft getroffen om de veiligheid van klantgegevens en transacties te waarborgen.

Door deze evaluatie zorgvuldig door te lezen, kun je een beter beeld krijgen van wat Phemex te bieden heeft een kun je hopelijk een weloverwogen beslissing nemen of dit het juiste platform voor jou is.

Review van Phemex: 6 criteria beoordeeld

Phemex logo

Het logo van Phemex

Bij het beoordelen van Phemex hebben we ervoor gekozen om de exchange te beoordelen op zes verschillende criteria. Deze criteria geven een duidelijk beeld van de kwaliteit en betrouwbaarheid van Phemex als crypto exchange.

De zes criteria waarop Phemex beoordeeld zal worden zijn:

 1. Crypto aanbod
 2. Registratieproces
 3. Transactiekosten
 4. Transactieverwerking
 5. Veiligheid en beveiliging
 6. Klantenservice

Om een volledig beeld van Phemex te krijgen zullen we Phemex op elk criterium beoordelen met een cijfer van 1 tot en met 5. Lees verder voor onze beoordeling van het eerste criterium ‘crypto aanbod’.

Criterium 1: Crypto aanbod Phemex

Phemex biedt een breed aanbod van 224 verschillende cryptomunten die kunnen worden verhandeld op hun platform. Onder deze 224 cryptocurrency’s vallen bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar ook minder bekende altcoins zoals Filecoin, Loopring en Aave. Het platform ondersteunt ook de handel in futures en opties, waardoor gebruikers meer geavanceerde handelsmogelijkheden hebben.

Hoewel het aanbod van Phemex minder is dan dat van sommige andere grote exchanges zoals Binance of Kucoin, is het nog steeds een breed aanbod vergeleken met verschillende andere exchanges op de markt. We geven het crypto aanbod bij Phemex dan ook een 4 uit 5.

Criterium 2: Phemex registratieproces

Het registratieproces bij Phemex is erg eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Het proces is goed gestructureerd en de stappen wijzen zichzelf aan de hand van de uitleg die de exchange erbij geeft. Het aanmaken van een account is snel en gemakkelijk en gebruikers kunnen al snel beginnen met het verhandelen van cryptovaluta op de exchange.

Bij Phemex is Know Your Customer (KYC) niet verplicht voor gebruikers. Hoewel dit voor sommige gebruikers een voordeel kan zijn, zijn er wel verschillende features die geblokkeerd zijn voor gebruikers zonder KYC

Al met al verdient Phemex een 5 uit 5 voor het registratieproces. Het is gemakkelijk, snel en eenvoudig te volgen. Hoewel KYC niet verplicht is, moeten gebruikers wel rekening houden met de beperkingen die hieraan verbonden zijn.

Criterium 3: Transactiekosten Phemex

Bij Phemex zijn de transactiekosten zeer laag en goedkoop. De maker en taker fees bedragen beide 0,1000%. Maker fees zijn van toepassing op trades die worden toegevoegd aan het order boek, terwijl taker fees worden berekend bij trades die een order uit het order boek halen en deze vervullen. Het mooie van Phemex is dat de kosten verder omlaag kunnen gaan wanneer je handelsvolume per 30 dagen stijgt.

Het is goed om te weten dat de fees bij Phemex vergelijkbaar zijn met die van Binance, een andere bekende en goedkope exchange. We geven Phemex dan ook een 5 uit 5 voor de fees, vanwege de lage kosten.

Criterium 4: Phemex transactieverwerking

Phemex heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en efficiënte exchange voor het verhandelen van cryptocurrency. Het platform heeft een hoge liquiditeit en er is veel activiteit. Dat betekent dat transacties snel en soepel kunnen worden verwerkt. Het platform is ook ontworpen met het oog op snelheid en betrouwbaarheid, waardoor het in staat is om zelfs in tijden van hoge volatiliteit snelle en nauwkeurige transacties uit te voeren.

Kortom, Phemex is een exchange die bekend staat om zijn efficiënte en betrouwbare transactieverwerking, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor handelaren die op zoek zijn naar een snelle en veilige manier om cryptocurrency te verhandelen. Phemex krijgt dan ook een 5 uit 5 voor de transactieverwerking.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid Phemex

Phemex hecht veel belang aan de veiligheid van haar platform en heeft dan ook verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van haar gebruikers te garanderen. Zo heeft Phemex een Hierarchical Deterministic Cold Wallet System geïmplementeerd, waardoor het geld van iedere gebruiker los op een cold wallet (afgesloten van het internet, en dus hackers) wordt opgeslagen. Phemex houdt altijd 100% van de gebruikersfondsen vast, wat betekent dat alle crypto van gebruikers 1:1 worden gedekt op het platform. Bovendien heeft Phemex Merkle-tree Proof-of-Reserves uitgebracht, waarmee gebruikers kunnen controleren en verifiëren waar hun fondsen zich bevinden binnen het systeem. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat Phemex jouw geld weer investeert en het mogelijk dus ergens anders kwijtraakt.

Bovendien zijn er bij Phemex meerdere niveaus van beveiliging en interne netwerktoegangsbeheerprotocollen om de toegankelijkheid van één instantie tot een andere te controleren. Op gebruikersniveau gebruikt Phemex een tweefactorauthenticatie (2FA) om alle gebruikersaccounts te beschermen, en kunnen gebruikers ook ervoor kiezen om een anti-phishing code te activeren om de legitimiteit van e-mails van Phemex te verifiëren.

Ook om het traden op goede manier te laten verlopen treft Phemex verschillende maatregelen. Hiervoor heeft de exchange de Trading Engine. Deze engine matcht klantenorders op basis van prijs en tijd. De Phemex trading engines zijn minstens 10x sneller dan die van concurrenten, terwijl ze ook foutloze disaster recovery bieden. Phemex krijgt van ons een 5 uit 5 voor de beveiliging, gezien de uitgebreide maatregelen die worden getroffen. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar Phemex lijkt een erg veilige optie.

Criterium 6: Klantenservice Phemex

Phemex beschikt over een klantenservice die beschikbaar is via een live chat en e-mail. Hoewel deze opties handig zijn voor klanten die hulp nodig hebben bij hun handelsactiviteiten, zijn er ook enkele beperkingen die de kwaliteit van de klantenservice kunnen beïnvloeden. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld geen telefonisch contact kunnen opnemen met de exchange. Dit kan een groot nadeel zijn voor klanten die snel hulp nodig hebben en liever een menselijke stem horen om hun vragen te beantwoorden. Daarnaast is de klantenservice van Phemex alleen beschikbaar in het Engels en niet in andere talen, zoals Nederlands.

Aan de andere kant heeft Phemex wel verschillende online blogs aan die nuttig kunnen zijn voor klanten die hulp nodig hebben bij het handelen op het platform. Al met al krijgt de klantenservice van Phemex een 3 uit 5. Hoewel de beschikbare opties voor klanten nuttig kunnen zijn, zijn er ook beperkingen die de algehele kwaliteit van de klantenservice kunnen beïnvloeden.

Overzicht scores Phemex

De zes criteria zijn in deze Phemex.com review voorzien van een beoordeling. Om het makkelijker voor jou te maken hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zo kan je eenvoudig de scores met elkaar vergelijken.
4/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

5/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

3/5

Klantenservice

Phemex voordelen

Uiteraard heeft Phemex als platform verschillende voordelen. Hieronder sommen we een aantal hiervan nog eens op:

 • + Snelle en betrouwbare transacties. Phemex biedt snelle en betrouwbare transacties voor zijn klanten. Het platform maakt gebruik van de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat transacties veilig en snel worden verwerkt.
 • + Lage kosten. Phemex heeft lage transactiekosten, wat het voor klanten gemakkelijker en goedkoper maakt om te handelen in cryptocurrency’s.
 • + Geavanceerde handelsopties. Phemex biedt geavanceerde handelsopties zoals futures trading, spot trading en contracten voor verschil (CFD's). Deze opties stellen klanten in staat om te profiteren van prijsschommelingen in de markt en winst te maken.
 • + Uitgebreide beveiliging. Phemex neemt de beveiliging van zijn klanten serieus en heeft verschillende beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en de crypto die wordt opgeslagen op cold wallets.

Al deze voordelen maken Finst een aantrekkelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto exchange.

Nadelen

Hoewel Phemex verschillende voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van deze crypto exchange:

 • – Beperkte klantenservice. Zoals eerder vermeld, is de klantenservice van Phemex beperkt tot alleen e-mail en live chat, wat voor sommige klanten niet voldoende kan zijn. Het feit dat de klantenservice alleen beschikbaar is in het Engels en niet in andere talen kan ook een uitdaging zijn voor klanten die deze taal niet goed beheersen.
 • – Vergrendelde functies. Als je geen KYC voltooid, zijn sommige functies bij Phemex vergrendeld. Sommige gebruikers zijn er niet comfortabel bij om hun persoonlijke informatie te delen, en daarnaast kan het proces enige tijd in beslag nemen voordat het is afgerond.

✅ Crypto kopen bij Phemex »

Maak een Phemex account aan.
Claim een welkomstbonus tot wel $6050!

Onafhankelijke Phemex ervaringen van gebruikers

Als je op zoek bent naar een crypto exchange, is het altijd verstandig om de ervaringen van andere gebruikers te bekijken voordat je een beslissing maakt. Op Trust Pilot heeft Phemex op dit moment een score van 2,5 sterren uit 5 sterren, gebaseerd op 146 beoordelingen.

Een gebruiker genaamd ZhiCheng Zhen is zeer kritisch over Phemex en geeft het platform slechts 1 ster. Volgens hem houdt Phemex je geld voor weken vast en staat het niet toe om op te nemen omdat het adres waarnaar je Bitcoin stuurt als ‘risicovol’ wordt beschouwd. Hij is van mening dat hij geen behoefte heeft aan de risicobeschermingsservice van Phemex als hij de politie ter beschikking heeft.

Een andere gebruiker, GetemBag, geeft Phemex daarentegen 5 sterren. Hij is persoonlijk tevreden over het platform omdat het goed werkt voor het beheren van zijn shortposities. Hij gebruikt meerdere apps om zijn portfolio te beheren en vindt het prettig dat hij bij Phemex stops en alerts kan instellen wanneer hij een coin short. Hij hoopt wel dat Phemex het crypto aanbod gaat verbreden en betere tarieven voor het kopen van crypto gaat aanbieden.

Tien Nguyen geeft Phemex ook 5 sterren en is tevreden over het feit dat hij nooit problemen heeft gehad met inloggen of transacties uitvoeren op het platform. Het werkt volgens hem altijd en alle transacties worden tijdig verwerkt. Hij werd Phemex aangeraden door een vriend en is erg tevreden. Problemen die hij bij andere exchanges had heeft hij bij Phemex niet.

Ten slotte is Jon Selensky zeer kritisch over Phemex en geeft het platform slechts 1 ster. Hij beschrijft het als absoluut vreselijk en beweert dat je op het platform hoe dan ook je geld verliest. Hij opent longposities en alles gaat omlaag, hij opent shortposities en alles gaat omhoog. Hij vergelijkt de live prijzen op Coin Market Cap met die op Phemex en stelt vast dat ze niet overeenkomen, wat volgens hem betekent dat Phemex de prijzen manipuleert om geld van gebruikers af te pakken.

Op basis van deze gebruikerservaringen is het duidelijk dat Phemex zowel positieve als negatieve beoordelingen heeft ontvangen. Het is belangrijk om deze feedback in overweging te nemen en te bepalen of Phemex het juiste platform voor jou is.

Is Phemex goedkoper dan Bitvavo?

Ja, Phemex is goedkoper dan Bitvavo. Waar Bitvavo een transactiekosten van 0,25% hanteert, rekent Phemex slechts 0,1% per transactie. Bovendien biedt Phemex kortingen aan naarmate je meer handelt. Hoe hoger je handelsvolume per 30 dagen, hoe lager de transactiekosten zullen zijn. Dit maakt Phemex een aantrekkelijke optie voor handelaren die op zoek zijn naar een goedkopere exchange.

Eindoordeel Phemex 2023

Na Phemex te hebben beoordeeld op verschillende criteria, kunnen we concluderen dat het een uitstekende crypto exchange is met veel voordelen. Zo biedt het platform zeer lage transactiekosten, die nog verder kunnen dalen naarmate je handelsvolume per 30 dagen stijgt. Daarnaast heeft Phemex een zeer snelle en efficiënte transactieverwerking en is de veiligheid van het platform van hoog niveau.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen, zoals het feit dat de klantenservice van Phemex niet buitengewoon goed is. Dit kan voor sommige gebruikers een aandachtspunt zijn.

Ons eindoordeel voor Phemex is een 4,5 uit 5. Dit cijfer is gebaseerd op onze evaluatie van de diverse criteria waarbij Phemex op vrijwel alle punten zeer goed heeft gescoord. Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en voordelige crypto exchange, dan is het zeker de moeite waard om eens naar Phemex te kijken.

Phemex review FAQ

Inmiddels weet je al een heleboel over Phemex, maar het zou toch kunnen dat je nog vragen hebt. Hieronder beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen over Phemex.

Wat is Phemex?

Phemex is een crypto exchange waarop gebruikers cryptocurrency’s kunnen verhandelen. Het platform biedt een snelle en veilige handelservaring aan zijn gebruikers.

Hoeveel cryptomunten biedt Phemex aan?

Phemex biedt 224 verschillende cryptocurrency’s aan. Dit is vrij veel vergeleken met vele andere exchanges, maar er zijn exchanges die er meer aanbieden, zoals Binance.

Is Phemex goedkoper dan Bitcoin Meester?

Ja, Phemex is goedkoper dan Bitcoin Meester. Waar je bij Bitcoin Meester 1% per transactie betaalt, betaal je bij Phemex maar 0,1% per transactie (of zelfs minder).

Is Phemex goedkoper dan Litebit?

Ja, Phemex is goedkoper dan Litebit. Bij Litebit betaal je tussen de 1% en 2% per transactie.