Cryptomarkt

Crypto nieuws 2 december 2022: Koersen, XRP en influencers

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws 2 december 2022: Koersen, XRP en influencers

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 2 december 2022: Zoals elke vrijdag kijken we ook vandaag weer terug op de crypto resultaten van vorige week en vooruit naar de cryptoverwachting van de komende week. Vervolgens bieden we je in twee handige overzichten een update van het cryptonieuws in binnen- en buitenland.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

Net als vorige week zagen we ook de afgelopen week weer een wisselende cryptomarkt, al zijn de resultaten over het algemeen positiever. De Bitcoin (BTC) noteert op het moment van schrijven een weekwinst van 2,20%. De grootste stijger in de afgelopen week is Dogecoin (DOGE) met 21,59%. Toch waren er ook deze week weer verliezen te noteren. Het grootste verlies van de week is met -10,18% voor Leo Token (LEO).

In tegenstelling tot de weekresultaten zijn de maandresultaten nog steeds overwegend positief. Het grootste verlies in de afgelopen 30 dagen is wederom voor Solana (SOL), dat 57,92% verliest. De Bitcoin (BTC) verloor in 30 dagen 17,22% van haar waarde. Toch zijn er gelukkig ook cryptomunten die bewijzen dat er ook in een bear-markt geld te verdienen valt. In de top 25 noteert Litecoin (LTC) over de laatste 30 dagen een rendement van 38,65%.

Op het moment van schrijven is de markt wisselvallig. Als we de top 25 crypto bekijken zien we een bijna neutrale Bitcoin (BTC), die met EUR 16.240,86 een verlies van 0,27% noteert. De grootste winst in deze categorie is momenteel voor Polkadot (DOT) met +4,66% terwijl Dogecoin (DOGE) met -3,40% het grootste verlies lijdt. De actuele koersen van de top 10 crypto's kun je hier volgen.

Crypto koersverwachting voor de komende week

De technische analisten gaan nog steeds uit van een regulier marktverloop. Op basis daarvan proberen zij de koersen in te schatten. Als we de technische analyses voor de komende week bekijken zou de BTC koers kunnen stijgen naar $ 18.250,-. Hoe men deze inschatting maakt zie je in onderstaande video-analyse.

Het probleem blijft dat de technische analyses uitgaan van een normaal marktverloop. Helaas hebben we die luxe momenteel niet. Er zijn nog veel onzekerheden bij cryptobedrijven naar aanleiding van het faillissement van FTX.

Daarnaast neemt de FED op 14 december het laatste rentebesluit van dit jaar en ook dat maakt potentiële investeerders zenuwachtig. Daarmee is het wat ons betreft realistischer om uit te gaan van een bearish tot continuerende markt. Natuurlijk kunnen er in een bearish markt bullish bewegingen zijn.

Ook voor de komende week is het dus verstandig om een strategie te volgen die zowel in een bearish als bullish markt haar effectiviteit bewezen heeft. Daarbij moeten we een ‘noodrem' in kunnen stellen voor als er een plotselinge koersval intreedt. Die noodrem vinden we in een stop-loss of stop-value. De dollar-cost-average methode blijft daarmee het meest voor de hand liggend voor beleggers op lange termijn.

Als je op korte termijn wilt handelen is een swing trading strategie ook een veel gemaakte keuze, met name voor mensen die wat meer risico kunnen en willen nemen.

Nu we op de hoogte zijn van de koersontwikkelingen zijn we voorbereid om het laatste cryptonieuws uit binnen- en buitenland te interpreteren.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

Momenteel wordt de markt vooral beheerst door nieuws uit Amerika. In België was er de afgelopen week geen specifiek cryptonieuws.

In Nederland werden de Dutch Blockchain Awards uitgereikt. Onder meer Sabine Brink en The New Fork vielen in de prijzen.

Daarnaast was er uiteraard internationaal nieuws.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Naast de situatie rondom FTX en de gebruikelijke voorspellingen van optimisten en pessimisten werd het nieuws deze week vooral beheerst door de Ripple (XRP). Dit kwam door twee ontwikkelingen. Ten eerste maakte de advocaten van Ripple (XRP) bekend dat er nieuwe data gepland zijn voor het proces met de SEC.

Daarnaast zijn cryptobeurzen druk bezig om hun reserves transparant te maken. Op deze manier proberen de beurzen het vertrouwen van investeerders te houden en/of terug te winnen. Een oplettende volger wist te melden dat er alleen bij Binance een grote hoeveelheid Ripple (XRP) in reserve was. Dit was bij andere grote beurzen niet het geval, terwijl er wel dagelijks grote hoeveelheden XRP verhandeld worden. Dit leidde uiteraard tot onrust en discussies over risico's.

Ook influencer en venture kapitalist Mike Novogratz haalde het crypto wereldnieuws door een interview met Bloomberg TV. Uiteraard gingen de gesprekken over de situatie bij FTX, maar het feit dat hij niet meer verwacht dat de Bitcoin (BTC) in de komende jaren staat een koers van $ 500.000,- aan te tikken haalde de koppen. Het interview kun je hier terugzien.


Tot slot presenteerde onderzoeksbureau Tastyworks een onderzoek naar de wereldwijde ontwikkelingen in crypto. Hieruit bleek onder meer dat in Nederland het meest ter wereld gezocht wordt naar cryptotermen in Google. België kwam niet in de top-20 voor. Verder bleek dat Dogecoin (DOGE) Ethereum (ETH) verdrongen heeft als populairste cryptomunt na de Bitcoin.

Lees ook eens ons andere cryptocurrency nieuws

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *