Cryptonieuws

Alaska voegt ‘virtuele valuta’ toe aan zijn regelgeving

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Alaska voegt ‘virtuele valuta’ toe aan zijn regelgeving

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 21 december 2022: Vanaf 1 januari 2023 zal de term “virtuele valuta” een plaats krijgen in de regelgeving voor geldtransacties van Alaska. Het zal de bedrijven die handelen met digitale valuta's verplichten om een vergunning voor geldoverdracht in de staat te verkrijgen.

Zoals het advocatenkantoor Cooley meldde, heeft de staat Alaska zijn voorschriften voor geldoverdracht gewijzigd om de definitie van “virtuele valuta” op te nemen. Volgens de wijziging van de plaatselijke Administratieve Code, aangenomen door de Division of Banking and Securities (DBS), is de virtuele valuta:

“Digitale weergave van waarde die wordt gebruikt als ruilmiddel, rekeneenheid of opslagplaats van waarde; en geen geld is, al dan niet in geld uitgedrukt.”

Het duidelijkste gevolg van deze wijziging, die op 1 januari van kracht wordt, is de eis om een vergunningsaanvraag in te dienen voor “een persoon die zich bezighoudt met geldovermakingsactiviteiten waarbij virtuele valuta betrokken zijn.”

Volgens andere delen van de wijziging zal virtuele valuta ook worden opgenomen in de “toegestane investeringen” en de definitie van “monetaire waarde.” Maar, zoals de Cooley-analyse opmerkt, blijven affiliatie- en beloningsprogramma's, evenals online-gaming digitale tokens nog steeds buiten de categorie “virtuele valuta”.

Platforms, die handelen met crypto, moesten in feite al vóór de wijziging de Alaska geldtransportvergunning verkrijgen. Maar het vorige type van hun Limited Licensing Agreement met DBS sloot het begrip virtuele valuta expliciet uit. Vandaar dat deze Limited Licensing Agreements vanaf 1 anuari achterhaald zijn. Alaska blijft een van de negen staten die nog steeds 0% vermogenswinstbelasting bieden aan investeerders.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…