Investeren

Beleggen in Cardano bij Bitvavo: Tips voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Beleggen in Cardano bij Bitvavo: Tips voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Ben je van plan om Cardano (ADA) te kopen? In dit artikel leggen we je uit waarom, waar en hoe je dit voordelig en betrouwbaar kunt doen. Het kopen van ADA, de cryptomunt van het Cardano blockchain platform, kan namelijk een goede investering zijn voor de toekomst.

Is beleggen in Cardano een goed idee?

Uiteraard zijn toekomstige koersontwikkelingen nooit gegarandeerd en afhankelijk van veel marktfactoren die nu niet in te schatten zijn. Daarnaast is er een aantal marktfactoren dat wel in te schatten is. Op basis van deze factoren is de verwachting gunstig.

Bij Bitvavo in Cardano beleggen

In Cardano (ADA) beleggen bij Bitvavo uitleg

Cardano (ADA) technische analyse

Een van die factoren is de technische analyse. Wanneer we deze bekijken zien we dat Cardano (ADA) momenteel ver onder haar hoogste koers ooit handelt. Uitgaande van de universele beleggingswet dat alle beleggingen op de lange termijn in waarde stijgen vinden veel analisten de huidige koers van Cardano (ADA) een koopje.

🏆 Cardano kopen bij Bitvavo »

Maak gratis een Bitvavo account aan en beleg veilig in Cardano.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Fundamentele analyse ADA

Dit komt omdat zij de fundamentele analyse van Cardano ook in ogenschouw nemen. De roadmap van het project is hierbij leidend en die roadmap is veelbelovend. Zo zien we dat de ontwikkelaars voor de komende jaren een duidelijke agenda hebben om de blockchain verder te verbeteren. De focus ligt hierbij enerzijds op zaken zoals governance en compliance en anderzijds op het inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen.

Wanneer het ontwikkelaarsteam in staat blijkt en blijft om de roadmap succesvol te volgen is een koersstijging voor de hand liggen. Dit temeer omdat Ethereum (ETH) haar problemen met schaalbaarheid en hoge gas fees niet onder controle krijgt en ADA vergelijkbare functionaliteit biedt. De munt wordt dan ook gezien als potentiële ‘Ethereum Killer'.

Geografische kansen

Een ander interessant gegeven is dat de munt zich vooral richt op groei in Afrika. Dit is nu net het continent waar de interesse in crypto het snelst groeit. Als je besluit om in Cardano (ADA) te investeren is een betrouwbaar cryptoplatform zoals Bitvavo een must.

Waar let je op bij beleggen in Cardano bij Bitvavo?

ADA als belegging bij Bitvavo

ADA beleggen bij de cryptobeurs Bitvavo

Het is belangrijk om allereerst te letten op het moment van aankoop. Dit kun je objectief en dus zonder vertroebeling door emoties bepalen met de juiste beleggingsstrategie. Op basis van deze strategie investeer je met een plan.

Voor dit plan is het natuurlijk ook belangrijk jouw beleggingshorizon en beleggingsdoel te bepalen. Op basis van het te verwachten rendement, historische cijfers en de kosten die Bitvavo berekent als fee zie je welke in- en uitstapmomenten je kunt hanteren.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten dat je gebruik maakt van een betrouwbaar platform en dat jouw crypto op de beurs beschermd is. Ook hier heeft Bitvavo diverse oplossingen voor. Zo heeft de Nederlandse cryptobeurs een vergunning van de Nederlandsche Bank en biedt het management inzicht in haar dekking voor te faciliteren transacties. Daarnaast heeft zij de tegoeden van haar beleggers binnen bepaalde grenzen verzekerd en biedt zij haar klanten een eigen wallet.

Waarom beleggen in Cardano (ADA) bij Bitvavo?

Als Belgische of Nederlandse inwoner is het slim om te kiezen voor een Nederlandstalige broker. Uit onze review blijkt dat Bitvavo de beste Nederlandse broker voor het kopen van cryptomunten is. Hieronder bespreken we waarom het Bitvavo platform een goede plek is voor het kopen van Cardano.

Voor de Belgische en Nederlandse crypto handelaren is het Nederlandstalige handelsplatform van Bitvavo het gemakkelijkst in gebruik. Je kunt hier heel eenvoudig ADA kopen met iDeal en Bancontact. Bitvavo maakt gebruik van zeer lage handelskosten en kan gebruikt worden voor het kopen van Cardano op een veilige en snelle manier.

ADA is populair voor crypto handelaren die op zoek zijn naar een manier om een passief inkomen te genereren. Bij Bitvavo kunnen nieuwe gebruikers profiteren van de aanbieding waarmee je de eerste 1000 euro gratis kunt verhandelen op het platform.

Wanneer de handelskosten laag blijven, houd je uiteindelijk meer winst over voor jezelf. Bij Bitvavo betaal je in de meeste gevallen slechts 0,25% handelscommissie per transactie. Dit maakt Bitvavo de voordeligste broker van België en Nederland. Ben je nog niet overtuigd van Bitvavo? Hieronder zie je alle voordelen van Bitvavo op een rij:

  1. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25% aan handelskosten, dat is het laagste percentage van België en Nederland.
  2. Bij Bitvavo kun je sparen voor extra korting wanneer je veel handelt.
  3. Het platform maakt gebruik van een eenvoudig systeem voor beginners en een geavanceerd systeem voor de ervaren handelaren.
  4. Bitvavo heeft een veilige, ingebouwde wallet.
  5. Nederlandstalige ondersteuning.

🏆 ADA kopen bij Bitvavo »

Maak gratis een Bitvavo account aan en beleg voordelig in ADA.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Conclusie: Investeer in ADA bij Bitvavo

De toekomst van ADA ziet er rooskleurig uit. Met goed ontwikkelde programmeertalen en een duidelijke broncode is ADA een munt om de komende jaren goed in de gaten te houden. Aangezien het project van Cardano wordt gedreven door wetenschap en programmering verloopt de ontwikkeling van het netwerk gefaseerd. Daarmee is Cardano een uitstekende investering voor een handelaar met geduld.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *