Cryptonieuws

Crypto kopen met euro’s via Uniswap is nu mogelijk

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Crypto kopen met euro’s via Uniswap is nu mogelijk

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 21 december 2022: Uniswap (UNI) liet gister via een tweet weten dat het een partnership is aangegaan met Moonpay, een cryptocurrency betalingsprovider. Door deze samenwerking is het nu mogelijk om crypto te kopen met euro's op Uniswap. Stortingen kunnen gedaan worden via debit- en creditkaarten en bankoverschrijvingen.

Uniswap staat bekend als de grootste gedecentraliseerde beurs (DEX) in de crypto-industrie. Een DEX draait volledig op smart contracts en laat gebruikers via hun eigen wallet handelen in cryptocurrencies. Daartegenover staat de meer traditionele gecentraliseerde beurs (CEX), die wordt beheerd door een centrale autoriteit en waar gebruikers een rekening kunnen openen.

Samenwerking Uniswap en Moonpay nieuws

Nieuws over samenwerking tussen Uniswap en Moonpay

De afgelopen tijd is het vertrouwen in CEXs zwaar afgenomen, doordat onder andere FTX failliet is gegaan vanwege mismanagement. Door het faillissement is meer dan $1 miljard aan crypto van gebruikers in rook opgegaan, omdat zij niet daadwerkelijk de cryptocurrencies bezaten maar slechts een rekening open hadden staan bij FTX. De val van FTX zette daarna een domino-effect in gang, waardoor nog tientallen andere bedrijven failliet zijn gegaan en veel andere grote bedrijven momenteel wankelen.

Sindsdien is de interesse in het beheren van je eigen cryptocurrencies flink toegenomen. Ook daar zitten risico's aan, maar in ieder geval ben je niet afhankelijk van een ander. De samenwerking van Uniswap en Moonpay is dan ook heel goed getimed, want die maakt het mogelijk om euro's om te zetten naar cryptocurrency en die meteen in je eigen wallet te kunnen beheren.

Welke tokens kan ik kopen op Uniswap via Moonpay en wat zijn de kosten?

Op het moment van schrijven ondersteunt Uniswap de directe aankoop van DAI, ETH, MATIC, USDC, USDT, WBTC en WETH. Natuurlijk is het wel mogelijk om daarna deze tokens te swappen naar alle andere beschikbare tokens op het platform.

De transactiekosten verschillen per betalingsverwerker, maar volgens Uniswap rekenen de meeste betalingsverwerkers een “minimum fee” van 0. Wel wordt er gebruik gemaakt van een ander soort fee genaamd “spread”, waarbij de prijs die je voor een token betaalt iets hoger is dan de marktprijs. Volgens Uniswap is de spread ook zeer laag en betaal je bij aankoop van USDC zelfs helemaal geen spread.

Moet ik mijn identiteit verifiëren om crypto te kopen op Uniswap?

Om van Uniswap gebruik te kunnen maken is er geen identiteitsverificatie nodig. Als jij al crypto in je wallet hebt staan kun je dus anoniem gebruikmaken van UNI.

Om crypto te kopen met euro's op Uniswap (via Moonpay), is er wel een identiteitsverificatie nodig. Op de website van Moonpay zal je een KYC/AML proces moeten doorlopen. KYC staat voor Know-Your-Customer en AML staat voor Anti-Money-Laundering. Dit proces is verplicht door wetgevers en is bedoeld om onder andere terrorismefinanciering en het witwassen van geld tegen te gaan.

Belangrijk om te weten is dat Moonpay de gegevens van haar gebruikers niet deelt met Uniswap. Dus bij UNI blijf je gewoon anoniem na je identiteitsverificatie bij Moonpay.

Kan ik crypto verkopen en terugstorten naar mijn bankrekening op UNI?

Dit kan nog niet. Uniswap is wel hard aan het werk om een zogenaamde “off-ramp” te integreren die het mogelijk maakt om direct vanaf UNI naar je bankrekening te storten. In de tussentijd kan je wel via Moonpay of andere off-ramps geld terugstorten naar je bankrekening.

Als je meer wilt weten over de samenwerking van Uniswap en Moonpay kun je hier verder lezen!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…