Cryptonieuws

Cryptonieuws: Meer Bitcoin dan ooit in handen van reguliere investeerder

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Cryptonieuws: Meer Bitcoin dan ooit in handen van reguliere investeerder

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 22 december 2022: Het percentage Bitcoin dat in handen is van reguliere investeerders groter dan ooit. Dat blijkt uit data van Glassnode, een platform dat inzage geeft in on-chain data.

In plaats van institutionele investeerders, is dus het aandeel dat reguliere investeerders in Bitcoin hebben alsmaar aan het stijgen. Maar wat betekent dit nu precies? Waarom is dit het geval? En hoe gaat het zich mogelijk evalueren door alles wat er op dit moment aan de hand is op de cryptomarkt? Dat, en meer, lees je in dit artikel over het percentage Bitcoin dat in handen is van reguliere investeerders.

Inleiding tot de crypto Bitcoin

Bitcoin bezit volgens Glassnode nieuws

Nieuws over het bezit van Bitcoin volgens Glassnode

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, ook wel een cryptocurrency genoemd. Het is in 2009 opgericht door een anonieme persoon of groep onder de naam Satoshi Nakamoto. Het was de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency, wat betekent dat het niet gecontroleerd wordt door een centrale bank of overheid. In plaats daarvan wordt het gereguleerd door een peer-to-peer netwerk van gebruikers die elkaar helpen om transacties te verifiëren en te valideren.

De basisprincipes van Bitcoin zijn gebaseerd op de blockchain-technologie. De blockchain is een openbare database die elke Bitcoin-transactie bevat die ooit is uitgevoerd. Deze transacties zijn vastgelegd in blokken, die op hun beurt aan elkaar worden gekoppeld door middel van cryptografische technieken. Dit zorgt ervoor dat de transactiehistorie van elke Bitcoin onmogelijk te vervalsen is, wat het een veilig en betrouwbaar medium maakt om waarde over te dragen.

Er zijn een beperkt aantal Bitcoins beschikbaar, met een maximum van 21 miljoen. Deze beperkte aanbod zorgt ervoor dat de waarde van Bitcoin kan fluctueren, afhankelijk van de vraag op de markt. Hoewel het soms wordt gezien als een investeringsobject, is het voornamelijk bedoeld als een manier om waarde over te dragen, net zoals andere valuta.

Er zijn een aantal manieren waarop mensen Bitcoin kunnen bezitten. Sommigen kopen het direct met contant geld of een creditcard op een exchange, terwijl anderen het minen door middel van complexe computeralgoritmen. Minen is een proces waarbij mensen hun computer gebruiken om transacties te verifiëren en te valideren, en daarvoor worden ze beloond met een bepaald aantal Bitcoins.

Hoewel Bitcoin nog steeds relatief nieuw is en er nog steeds veel onzekerheid is over hoe het zal evolueren, blijft het een populaire keuze als digitale valuta. Het wordt steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel bij verschillende bedrijven en organisaties over de hele wereld, en het blijft een interessante optie voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele valuta.

Over het platform Glassnode

Glassnode is een platform dat on-chain data verzamelt en analyseert. On-chain data zijn gegevens die zijn opgeslagen op de verschillende blockchains, de openbare databases waarop alle transacties van een cryptocurrency, zoals Bitcoin, worden vastgelegd. Door on-chain data te verzamelen en te analyseren, kan Glassnode inzicht geven in de huidige toestand van de blockchain en de cryptocurrency markt.

Het platform verzamelt allerlei soorten data, zoals transactievolumes, adresbalansen, netwerk activiteit en miner-behaviour, noem maar op. Deze data worden gebruikt om verschillende analyses te maken, zoals het bepalen van de marktwaarde van een cryptocurrency, het identificeren van opkomende trends en het voorspellen van toekomstige prijzen.

Het platform is vooral populair onder professionele beleggers en traders, die het gebruiken om inzicht te krijgen in de huidige toestand van de markt en om hun beslissingen te onderbouwen. Het is echter ook bruikbaar voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leren over de blockchain technologie en de cryptomarkt in zijn algemeen.

Een groter percentage Bitcoin in handen van de reguliere investeerder dan ooit

Glassnode heeft aangetoond dat 17% van alle Bitcoins in handen is van “retailers”, ofwel gewone investeerders, in plaats van institutionele investeerders, zoals een grote bank. Dit percentage is nooit eerder zo hoog geweest.

Volgens analist Will Clemente – eigenaar van een onderzoekbedrijf binnen crypto genaamd Reflexivity Research – suggereert dit dat de verdeling van rijkdom in de Bitcoin wereld beter is dan in de traditionele monetaire wereld, hoewel de verhouding nog altijd niet perfect is, aldus Will Clemente.

De Bitcoin koers is laag, maar het vertrouwen in de cryptomarkt is op dit moment erg laag, bijvoorbeeld door alle gebeurtenissen dit jaar zoals het instorten van LUNA en het vallen van FTX.

Meer Bitcoin in handen van gebruikers samengevat

In conclusie is Bitcoin een elektronische valuta, ook wel cryptocurrency genoemd, die gebaseerd is op de blockchain-technologie. Het wordt gereguleerd door een peer-to-peer netwerk van gebruikers en heeft een beperkt aantal coins beschikbaar, wat ervoor zorgt dat de waarde fluctueert afhankelijk van de vraag op de markt. Er zijn verschillende manieren waarop mensen Bitcoin kunnen bezitten, zoals het kopen op een exchange of het minen door middel van computeralgoritmen.

Glassnode is een platform dat on-chain data verzamelt en analyseert om inzicht te geven in de huidige toestand van de blockchain en de cryptocurrency-markt. Het is vooral populair onder professionele beleggers en traders en biedt verschillende tools en analyses om gebruikers te helpen bij het monitoren van de markt en het nemen van beslissingen over hun investeringen.

Interessant is het feit dat 17% van alle Bitcoin in handen is van normale investeerders, oftewel “retailers”. Dit is een hoger percentage dan ooit tevoren en suggereert dat de verdeling van rijkdom in de Bitcoin-wereld beter is dan in de traditionele valuta-wereld. Hoewel, het nog steeds niet perfect is, beweegt de trend in de goede richting, zo vindt analist Will Clemente.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…