Investeren

Investeren in Cardano (ADA): Uitleg en tips voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Investeren in Cardano (ADA): Uitleg en tips voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het blockchain project van Cardano is erg bijzonder. Deze legt de focus namelijk op het vergemakkelijken van gedecentraliseerde applicaties. Het netwerk van Cardano maakt gebruik van het proof of stake algoritme. Het project is opgestart door Charles Hoskinson. Hoskinson is tevens medeoprichter van Ethereum. In dit artikel bespreken we enkele tips en weetjes over het investeren in Cardano (ADA).

De verschillen tussen Cardano en Ethereum

Cardano (ADA) investeren

Inleiding tot Cardano (ADA) als investering

Cardano en Ethereum lijken in de basis best veel op elkaar. Deze twee crypto projecten streven namelijk beide naar een goed functionerend en compleet platform dat smart contracts kan faciliteren. De verschillen tussen beide initiatieven worden veroorzaakt doordat er bij beide een ander beeld heerst over de manier waarop die doelen behaald gaan worden.

Ethereum lijkt zich vooral te focussen op de private sector in goed ontwikkelde landen. Denk hierbij aan de Verenigde Staten en enkele landen in Europa en Azië. ADA focust zich meer op landen die volop in ontwikkeling zijn. Zo is Cardano bijvoorbeeld populair in veel Afrikaanse landen.

Cardano en Ethereum verschillen ook in benadering. Zo hanteert ADA een wetenschappelijke benadering. Alle scenario’s worden hier berekend en op papier gezet. Het team van Cardano bestaat uit mensen die opereren op een wetenschappelijk niveau.

Ethereum daarentegen heeft minder interesse in de wetenschappelijke benadering. Bij dit project ligt de focus meer op oplossingen die praktisch moeten werken. Het theoretische denken blijft hier vaker achterwege. Deze pragmatische aanpak is niet per se negatief. Wel leidt de verschillende benadering tot verschillende manieren van opereren.

Investeren in Cardano (ADA) in de praktijk

Om het project van Cardano goed te begrijpen is het belangrijk om te weten dat de blockchain van Cardano uit twee lagen bestaat. De eerste laag wordt gebruikt voor het reguleren van transacties die worden verricht met ADA.

De tweede laag is dienend aan de zogenoemde smart contracts. Smart contracts zijn contracten die door beide partijen in computer code worden vastgelegd. Zodra aan de voorwaarden van de code wordt voldoen, wordt de tegensprestatie die in het smart contract is vastgelegd automatisch uitgevoerd.

✅ Voordelig Cardano kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Cardano (ADA) kopen zonder fees!

Wat zijn smart contracts?

Aangezien de smart contracts van ADA automatisch worden uitgevoerd, heeft dit tot gevolg dat niemand er tussen kan komen om het contract te verbreken. Dit brengt voor beide partijen veel zekerheid met zich mee. Je kunt jezelf afvragen wat het nut is van het hebben van twee lagen. Deze toegevoegde waarde komt met name naar voren in het feit dat beide lagen afzonderlijk van elkaar werken. Ze storen elkaar niet.

Dit komt het netwerk qua functionaliteit alleen maar ten goede. Het is mogelijk om bijvoorbeeld bepaalde ontwikkelingen door te voeren op de laag van de smart contract zonder dat de transactieverwerking hiermee verstoord raakt. Deze twee lagen zorgen voor een goed fundament voor het maken van een schaalbare crypto currency voor de toekomst.

Welke factoren beïnvloeden de ADA koers?

Er zijn veel verschillende factoren die de Cardano koers kunnen beïnvloeden zoals updates, trends in bredere markten en sentiment. Cardano heeft net zoals Bitcoin een vast aanbod. Dit zorgt ervoor dat de munt niet onderhevig is aan devaluatie en inflatie zoals dit bij fiat valuta’s het geval is.

De ADA munten die nog niet in omloop zijn kunnen als staking rewards worden uitgegeven. Dit zorgt er mogelijkerwijs voor dat veel handelaren hun ADA in staking pools verplaatsen en niet in hun wallet bewaren. Daarnaast blijft het aantal ADA dat zo op de markt is beperkt. Op deze wijze kan de prijs van ADA verder stijgen. Niet alleen de beloningen voor het staken maakt de munt populair. Ook is het nut van Cardano om transacties op het netwerk te vereenvoudigen aantrekkelijk voor investeerders.

Uiteindelijk denken wij dat de koers van ADA mee zal groeien met de gebruiksmogelijkheden. Het protocol wordt steeds waardevoller doordat er meer ontwikkelaars zijn die aan het project bouwen. Cardano is constant bezig met het zoeken naar mogelijkheden om nieuwe functionaliteit naar de blockchain te brengen.

Conclusie: Veilig investeren in Cardano

De koers van Cardano heeft de laatste jaren veel pieken en dalen gekend. De waarde van ADA was aan tijdens de lancering van het project slechts $ 0,02 waard. Een aantal jaar later, na een stijging van 7.000%, steeg de koers van de coin uit tot boven de $ 1,40.

De koersontwikkeling van Cardano werd door verschillende factoren beïnvloed. Zo bewezen updates aan het netwerk of bewegingen in de economie dat deze erg bepalend kunnen zijn voor de waarde van ADA. Met de vele updates in verschiet biedt dit perspectief.

Wil je graag snel ADA kopen? Neem dan een kijkje op de Bitvavo website. Bitvavo is een Nederlandse crypto broker waar je veilig en simpel kunt handelen in meer dan 150 verschillende cryptomunten, waaronder ADA. Het aanmaken van een account is gratis en je kunt na 10 minuten al beginnen met het kopen en verkopen van cryptovaluta.

🏆 ADA kopen bij Bitvavo »
Investeer in ADA bij Bitvavo

Maak gratis een Bitvavo account aan en investeer veilig in Cardano.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *