Cryptonieuws

Laag Bitcoin volume wakkert BTC prijswaarschuwing aan

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Laag Bitcoin volume wakkert BTC prijswaarschuwing aan

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 22 december 2022: De prijsactie van Bitcoin (BTC) kan “onhoudbaar hoog” zijn, nu één metriek zijn hoogste niveaus in zeven maanden bereikt. Gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode bevestigen dat op 21 december het netwerkwaarde-transactie (kortweg ‘NVT') signaal van Bitcoin (BTC) niveaus heeft bereikt die sinds april niet meer zijn gezien.

Bitcoin ondersteunt mogelijk geen $17.000

NVT meet in wezen de verhouding tussen on-chain activiteit en de prijs van Bitcoin. Het NVT-signaal wijzigt zijn metingen door een 90-daags voortschrijdend gemiddelde van het dagelijkse transactievolume te gebruiken in plaats van ruwe gegevens, iets waarvan Glassnode zegt dat het NVT “verbetert” en het in staat stelt “beter te functioneren als een leidende indicator.”

Op 21 december raakte het NVT signaal 18,6; een niveau dat voor het laatst verscheen toen Bitcoin daalde in de laatste dagen van april. Op dat moment handelde BTC/USD op iets meer dan $40.000.

Nu we naar het einde van het jaar bewegen, geeft NVT een waarschuwing. Ondanks het feit dat Bitcoin minder dan 50% waard is van het niveau van april, is het netwerkvolume zodanig afgenomen dat zelfs de huidige waardering van $16.700 misschien niet houdbaar is.

Een verhaal van twee NVT-signalen

Er zit echter een addertje onder het gras bij NVT. Zoals opgemerkt door verschillende analisten, betekent de voortdurend veranderende aard van het Bitcoin-netwerk dat transacties zich steeds meer buiten de keten verplaatsen. Samen met andere verschijnselen beïnvloedt dit de transactiegegevens op de keten in die mate dat NVT een te bearish beeld kan geven van de waarde-tot-transacties.

Dit wordt aangepakt met een toevoeging aan de indicator genaamd dynamisch bereik NVT (DRNVT). Gemaakt door Charles Edwards, CEO van Capriole, gebruikt DRNVT standaarddeviaties om NVT-divergentie van het gemiddelde te meten. Hij levert ook waardezones voor het gemakkelijker bepalen van instappunten op basis van zijn metingen.

Momenteel bevindt DRNVT zich in die waardezone, blijkt uit gegevens van TradingView – een belangrijk contrast met het standaardmodel. “Het NVT-signaal met een dynamisch fair value bereik moet voorzichtig worden gebruikt,” waarschuwde Edwards niettemin in een introductie van de indicator in 2019.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…