Cryptonieuws

Apple gaat app-winkels van derden toestaan

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Apple gaat app-winkels van derden toestaan

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 14 december 2022: Techgigant Apple maakt zich op om app-winkels van derden op zijn apparaten toe te staan om te voldoen aan nieuwe antimonopolistische eisen van de Europese Unie (EU), wat gezien zou kunnen worden als een enorme overwinning voor ontwikkelaars van crypto- en NFT-apps, althans in Europa.

Onder de nieuwe regels zouden Europese klanten alternatieve app-marktplaatsen kunnen downloaden buiten de eigen App Store van Apple, waardoor ze apps kunnen downloaden die de 30% commissies en app-beperkingen van Apple omzeilen, volgens een rapport van Bloomberg van 13 december waarin mensen worden aangehaald die bekend zijn met de zaak.

Momenteel heeft Apple strenge regels voor NFT apps die gebruikers praktisch dwingen tot in-app aankopen die onderworpen zijn aan Apple's 30% commissie, terwijl apps geen cryptocurrency betalingen mogen ondersteunen.

Handhaving Apple leidde tot blokkade self-custody wallet app Coinbase's

De handhaving van Apple's regel leidde op 1 december tot een blokkade van de update van Coinbase's self-custody wallet app, omdat Apple “30% van de gasvergoeding” wilde innen via in-app aankopen, iets wat volgens Coinbase “duidelijk niet mogelijk is”.

Het beweerde toen dat Apple wilde dat de portemonnee NFT-transacties zou uitschakelen als ze niet via zijn in-app aankoopsysteem konden worden gedaan.

Alex Salnikov, medeoprichter van NFT-marktplaats Rarible tweette op 13 december in reactie op het nieuws dat er een “crypto app store” gebouwd zou kunnen worden en een “geweldige kandidaat” zou zijn voor een startup met durfkapitaal.

Apple stelt zijn ecosysteem open

De stap van Apple om zijn ecosysteem open te stellen is een reactie op de Digital Markets Act van de EU die tot doel heeft zogenaamde “gatekeepers” te reguleren en ervoor te zorgen dat platforms zich eerlijk gedragen, waarbij een deel van de maatregelen het mogelijk maakt dat “derden samenwerken met de eigen diensten van de gatekeeper.”

De wet is van toepassing vanaf mei 2023 en bedrijven moeten er in 2024 volledig aan voldoen. Apple heeft nog niet besloten of het zal voldoen aan een deel van de wet dat ontwikkelaars toestaat om alternatieve betalingssystemen te installeren binnen apps waarbij Apple niet betrokken is. als het wel voldoet, zou het betalingssystemen kunnen openen die cryptocurrencies toestaan.

In overweging door de techgigant is het verplicht stellen van veiligheidseisen voor software buiten zijn winkel, zoals verificatie van Apple, in een poging gebruikers te beschermen tegen onveilige apps. De veranderingen in het gesloten ecosysteem van Apple zouden alleen binnen de EU gelden, andere regio's zouden soortgelijke wetten moeten aannemen, zoals de voorgestelde Open App Markets Act in het Amerikaanse Congres.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *