Cryptonieuws

Tether verlaagt gedekte leningen tot nul in 2023

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Tether verlaagt gedekte leningen tot nul in 2023

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Nieuwsupdate: 's Werelds grootste uitgever van stablecoins, Tether, heeft toegezegd om uiteindelijk te stoppen met de praktijk van het uitlenen van middelen uit zijn reserves, door te zeggen dat het “mission critical” is om het vertrouwen in de cryptomarkt te herstellen.

In een bericht van 13 december ging de stablecoin-uitgever in op recente mainstream media FUD (angst, onzekerheid en twijfel) betreffende zijn beveiligde leningen, naast andere FUD die de “geruchtenmolen” hebben geraakt. Tether herhaalde dat zijn gedekte leningen overgekapitaliseerd zijn en gedekt door “extreem liquide activa,” terwijl het ook toevoegde dat het bedrijf deze leningen in de loop van 2023 zou elimineren, verklarend:

Tether kondigt aan dat het vanaf nu, gedurende heel 2023, beveiligde leningen in de reserves van Tether tot nul zal reduceren.

De beveiligde leningen van Tether werken vergelijkbaar met particuliere banken die aan klanten lenen met behulp van beveiligd onderpand, legde het bedrijf uit. Maar in tegenstelling tot banken die werken op fractionele reserves, beweerde Tether dat zijn leningen voor meer dan 100% gedekt zijn.

De stap is waarschijnlijk een reactie op een WSJ-rapport eerder deze maand waarin werd beweerd dat deze leningen riskant waren. Het beweerde dat het “bedrijf misschien niet genoeg liquide activa heeft om in een crisis aflossingen te betalen.”


Het is niet de eerste keer dat de WSJ het op Tether gemunt heeft. In augustus zei de outlet dat Tether “technisch insolvent” kon worden geacht als zijn activa slechts 0,3% daalden. De uitgever van stablecoin weerlegde de beweringen toen door te stellen dat hij de legitimiteit en transparantie van zijn attesten had vergroot door een top-5 accountantskantoor in te huren.

Volgens die attesten wordt 83% van de reserves van Tether aangehouden in “extreem liquide” activa. In oktober reageerde Tether op meer media FUD door commercial paper verder uit zijn reserves te verwijderen en de investeringen te vervangen door U.S. Treasury Bills.

In zijn meest recente verklaring verklaarde het bedrijf dat het zijn leenactiviteiten zonder verliezen zal afbouwen en zijn missie zal voortzetten om prioriteit te geven aan transparantie en verantwoording.

“We zullen de veerkracht van Tether blijven tonen in de meest onzekere tijden, ongeacht de verhaalverzinsels en desinformatie verzonnen door Tether Truthers en clickbait headlines van mainstream media die consequent fout zijn geweest over Tether, al bijna een decennium lang.”

Tether is momenteel de grootste uitgever van stablecoins met 65,7 miljard USDT in omloop, wat het een marktaandeel geeft van 46,5%.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *