Cryptonieuws

Binance’s proof-of-reserves werpt rode vlaggen op

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Binance’s proof-of-reserves werpt rode vlaggen op

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update: De inspanningen van Binance om de transparantie van zijn reserves te verbeteren hebben ook rode vlaggen blootgelegd in de financiën van de cryptobeurs, volgens boekhoudkundige en financiële specialisten die door The Wall Street Journal zijn geraadpleegd.

Zoals opgemerkt door een voormalig lid van de Financial Accounting Standards Board (FASB) en investeringsmanager, brengt het rapport dat is uitgebracht door het accountantskantoor Mazars beleggers geen vertrouwen over de financiën van de beurs, omdat het informatie mist met betrekking tot de kwaliteit van interne controles en hoe zijn systemen activa liquideren om margeleningen te dekken.

Een andere rode vlag die door de bronnen van de krant wordt opgeworpen betreft het gebrek aan informatie over de bedrijfsstructuur van de cryptobeurs Binance. Volgens het rapport kon de chief strategy officer van Binance, Patrick Hillmann, de naam van het moederbedrijf van Binance niet geven omdat het al bijna twee jaar een bedrijfsreorganisatie doormaakt.

Er werd ook gewezen op verschillen tussen de totale Bitcoin-verplichtingen. Uit het bewijs van reserves van de beurs blijkt dat Binance voor 97% gedekt was als activa die aan gebruikers waren uitgeleend via leningen of margin accounts buiten beschouwing werden gelaten, wat aangeeft dat de 1:1 verhouding tussen reserves en activa van klanten niet werd gehaald. In de brief van Mazars staat over het verschil het volgende:

“We stelden vast dat Binance voor 97% gedekt was zonder rekening te houden met de Out-Of-Scope Assets die door klanten in onderpand waren gegeven voor de In-Scope-Assets die waren uitgeleend via de marge- en leenservice, wat resulteerde in negatieve saldi op het Customer Liability Report. Als we de In-Scope Activa die via margin en leningen aan klanten zijn uitgeleend en die overgegarandeerd zijn door Out-Of-Scope Activa meetellen, hebben we vastgesteld dat Binance voor 101% gedekt was.”

John Reed Stark, Senior Lecturing Fellow aan de Duke University School of Law en voormalig hoofd van het Office of Internet Enforcement voor de Securities Exchange Commission (SEC), verklaarde in een Twitterbericht over de reserves van Binance:

“Binance's “bewijs van reserve” rapport gaat niet in op effectiviteit van interne financiële controles, geeft geen oordeel of garantie en staat niet in voor de cijfers. Ik heb 18+ jaar bij SEC Enforcement gewerkt. Dit is hoe ik een rode vlag definieer.”

Na de ineenstorting van FTX bracht Binance vorige maand een proof-of-reservesysteem uit waarmee gebruikers hun activa kunnen verifiëren met behulp van een Merkle tree. Het initiatief werd echter door rivalen als “zinloos” bestempeld omdat het geen passiva bevatte.

Mazars maakte op 7 december zijn auditrapport over de Bitcoin-reserves van Binance bekend. Volgens het internationale auditbedrijf bezit de cryptobeurs controle over 575.742,42 Bitcoin van zijn klanten, ter waarde van $9,7 miljard ten tijde van het rapport. Volgens de methodologie was “Binance voor 101% gedekt”, aldus het bedrijf.

De reikwijdte van het rapport omvatte de spot, opties, marge, futures, financiering, lening en verdienrekeningen van klanten voor Bitcoin en verpakte Bitcoin (WBTC). Naast het Bitcoin-netwerk werden ook BTC gewikkeld op Ethereum, BNB Chain en BNB Smart Chain in het onderzoek betrokken, meldde Crypto.be.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *