Cryptonieuws

Ouders Sam Bankman-Fried ondervinden ook hinder van FTX ondergang

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Ouders Sam Bankman-Fried ondervinden ook hinder van FTX ondergang

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 11 december 2022:

Het domino-effect van de acties van FTX CEO Sam Bankman-Fried maakte de cirkel rond toen zijn reputatie het beroepsleven van zijn ouders – Stanford Law professoren Joseph Bankman en Barbara Fried – begon te beïnvloeden.

Ouders Sam Bankman-Fried niet welkom op Stanford Law School

De vader van SBF, Bankman, moest zijn wintersessiecursus over belastingbeleid annuleren, wat volgens The Standford Daily gebeurde op een moment dat de familie werd beschuldigd van het verwerven van een FTX-bezit van 16,4 miljoen dollar vakantiehuis vóór de ineenstorting van de cryptobeurs.

Aan de andere kant stond de moeder van SBF, Fried, verrassend genoeg niet eens vermeld als docent voor een van de cursussen. Hoewel deze gebeurtenis samenvalt met de fall-out van FTX, waar Fried een brandpunt van discussie werd vanwege haar politieke banden, nam ze afstand van de verhuizing van de lopende onderzoeken, door te zeggen dat het een “lang geplande” beslissing was om met pensioen te gaan. In een gesprek met The Daily deelde Fried haar “hoop” om in de toekomst terug te keren als lerares.

Blijft FTX ondergang ouders Sam Bankman-Fried achtervolgen?

Alsof karma echt was, kwam SBF's plan om FTX-investeerders te misleiden terug om zijn familieleden te achtervolgen. Bankman-Fried blijft echter proberen de cryptomarkt te destabiliseren. Meest recent beschuldigde SBF Binance CEO Changpeng Zhao van de val van FTX, door te beweren dat CZ “op het laatste moment dreigde op te stappen.

Op 9 december 2022 onthulde Bankman-Fried zijn bereidheid om in de toekomst te getuigen tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Huis over de ondergang van FTX.

De voortvluchtige miste echter op controversiële wijze de deadline om te reageren op een verzoek van de Senaat Bankcommissie om te verschijnen en te getuigen tijdens een hoorzitting gericht op het faillissement van FTX begin december.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *