Cryptonieuws

Cathie Wood: “SBF hield niet van gedecentraliseerde Bitcoin”

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Cathie Wood: “SBF hield niet van gedecentraliseerde Bitcoin”

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update: Bitcoin (BTC) is te “decentraal en transparant” voor voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried, zegt Cathie Wood. In een tweet op 10 dececember gaf Wood, die CEO is van investeringsgigant ARK Invest, een nieuwe vernietigende beoordeling van de FTX-saga.

Cathie Wood: SBF “kon Bitcoin niet controleren”

Terwijl de juridische vertakkingen van FTX en Bankman-Fried, ook bekend als SBF, doorgaan, geven Bitcoin-liefhebbers hem weinig sympathie.

ARK's Wood is nu een van hen, die er geen doekjes om windt nu de BTC-prijs ongeveer 20% lager blijft noteren dan een maand geleden.

De Bitcoin blockchain sloeg geen slag over tijdens de crisis veroorzaakt door ondoorzichtige gecentraliseerde spelers,” schreef ze.

“Geen wonder dat Sam Bankman Fried niet leuk vond: Bitcoin is transparant en gedecentraliseerd. Hij kon het niet controleren.”

Wood linkte naar ARK Invest's laatste Bitcoin marktoverzicht, “The Bitcoin Monthly,” waarin analisten waaronder David Puell bullish uitkwamen over BTC ondanks de recente tegenslagen.

“ARK's overtuiging in gedecentraliseerde en transparante publieke blockchains is even sterk als altijd,” stond er.

“De FTX en andere zaken als Celsius en Alameda suggereren dat decentralisatie en transparantie van het grootste belang zijn als tegengif tegen het grove wanbeheer dat gepaard kan gaan met gecentraliseerde tussenpersonen, vooral frauduleuze.”

Zoals Crypto.be meldde, heeft ARK niettemin zijn blootstelling aan andere cryptobedrijven die de hitte van FTX voelen verdubbeld, met name Grayscale, onderdeel van het conglomeraat Digital Currency Group (DCG), in de vorm van verhoogde deelnemingen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

De laatste aankoop van bijna 177.000 GBTC aandelen vond plaats op 21 november, volgens gegevens van Wood's speciale website, Cathie's Ark.

Bankman-Fried heeft weinig bondgenoten in Bitcoin

Ondertussen gaat de FTX-saga verder, met Bankman-Fried in het middelpunt terwijl de onthullingen blijven binnenstromen. Een van de meest recente was het nieuws dat FTX crypto nieuws outlet, The Block, subsidieerde via heimelijke betalingen aan zijn nu voormalige CEO, Mike McCaffrey.

Verdere berichten geven aan dat Bankman-Fried opzettelijk probeerde de Bitcoin blockchain te destabiliseren om de FTX fall-out te helpen beperken.

“Sam gebruikte gestolen en vals geld om de gevestigde orde te corrumperen & bitcoin te ondermijnen,” aldus MicroStrategy CEO, Michael Saylor, tweette in het weekend in een vergelijkbaar hardline standpunt als Wood.

“Dit is slechts het topje van de ijsberg. Hoeveel andere journalisten, academici, geldmanagers, politici, liefdadigheidsinstellingen, beïnvloeders, & lobbyisten heeft hij gecorrumpeerd of gecoöpteerd?”

BTC/USD handelde in de weeksluiting boven $17.000, bleek uit gegevens van Crypto.be Markets Pro en TradingView, met macro volatiliteit in de komende week.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *