Cryptonieuws

China maakt Bitcoin-stieren enthousiast: Koers $17.000 wordt beschermd

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » China maakt Bitcoin-stieren enthousiast: Koers $17.000 wordt beschermd

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Bitcoin (BTC) handhaafde $ 17.000 steun op 10 december 2022 voorafgaand aan een kritieke week van macrogegevens.

CPI-afdrukken zorgen ervoor dat Fed “vertraagt”

Gegevens van TradingView volgden BTC/USD terwijl het zijwaarts handelde na het sluiten van de handel op Wall Street. Het paar leek klaar voor een rustig weekend, met alle ogen gericht op inflatiecijfers in de Verenigde Staten en beleidsupdates vanaf 13 december.

Met de Producer Price Index (PPI) print van november erachter, stonden de resultaten van de Consumer Price Index (CPI) van de maand centraal. Zoals Crypto.be meldde, blijven de verwachtingen dat CPI zal laten zien dat de Amerikaanse inflatie blijft afnemen, wat leidt tot hernieuwde kracht in risicovolle activa, waaronder crypto.

“Mijn persoonlijke verwachtingen zijn dat we CPI zien uitkomen op 7,0-7,2%, Core CPI op 5,9-6,1% en dat we weer een grote impact op de markten zullen hebben,” Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma Eight, schreef in een Twitter-thread over het onderwerp.

Van de Poppe voegde eraan toe dat de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve op 15 december in natura zou moeten reageren als dat resultaat het gevolg zou zijn. “FOMC pauzeert en vertraagt ​​na dit evenement”, voorspelde hij.

Macro-econoom en aandelenanalist James Choi produceerde ondertussen een lijst van aandelenmarktkatalysatoren aan het einde van de week, waaronder opkomende markten en “nooit eindigende onderdrukking” in de VIX-volatiliteitsindex.

“De piekinflatie in de VS, de zwakkere $USD en de heropening in China bieden geweldige investeringsmogelijkheden. Chinese vastgoed-ETF $CHIR met maar liefst 80% gestegen sinds november. Ongelofelijk', aldus Van de Poppe.

China maakt Bitcoin-stieren enthousiast

Verdergaand op China schetste crypto-analist en handelaar TechDev een potentiële leidende indicator voor de kracht van Bitcoin in de vorm van de Chinese tienjaars obligatierente versus de Amerikaanse dollarindex (DXY).

Nu we hogerop gaan, als de geschiedenis zich herhaalt, zou BTC/USD er in natura van kunnen profiteren, zei hij in een van de vele Twitter-berichten deze week.

Weinig signalen zijn zo nauw gecorreleerd met de macro-inflecties van Bitcoin als de 10-jaarsopbrengst van China”, sluit Van de Poppe af.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *