Cryptomarkt

Crypto nieuws 10 december 2022: Koersen, FED en ETH

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws 10 december 2022: Koersen, FED en ETH

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 10 december 2022: In het cryptonieuws van deze week kijken we uiteraard terug op de cryptoresultaten van vorige week en delen we onze cryptoverwachting voor volgende week. Daarna bekijken we het Nederlandse en Belgische cryptonieuws. We sluiten deze crypto update af met een overzicht van het internationale cryptonieuws.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

Aanhoudende bezorgdheid over de gezondheid en transparantie in de cryptowereld zorgen voor onzekerheid bij beleggers. Dat zien we terug in de hoofdzakelijk negatieve cryptoresultaten van de top 25 crypto in de afgelopen week. Monero (XMR) was met +2,38% de grootste uitzondering die de regel bevestigde. Ook Bitcoin (BTC) noteerde met +0,30% een kleine winst. Veruit de meeste crypto uit de top 25 noteerden echter een negatief resultaat. Met -11,38% moest ChainLink (LINK) cryptomunt uitleg” href=”https://crypto.be/cryptomunten/chainlink-link/” rel=””>ChainLink (LINK) het grootste verlies incasseren.

Ondanks de negatieve week zijn de meeste maandresultaten positief. Sterker nog, veel cryptomunten uit de top 25 schrijven hun resultaat over 30 dagen met dubbele cijfers. De grootste winst in deze periode was met Litecoin (LTC) met +51,42%. Ook de Bitcoin (BTC) bood met +8,85% een positief rendement. In dit segment zijn de verliezers over de afgelopen 30 dagen dus in de minderheid. Bovendien bleef de schade beperkt. LeoToken (LEO) is met -5,97% de hekkensluiter.

Vandaag zien we een redelijk neutrale cryptomarkt als we de top 25 crypto bekijken. De Bitcoin (BTC) noteert op het moment van schrijven -0,57%. Het grootste verlies is met -3,85% voor ChainLink (LINK) en OKB (OKB) noteert met +2,20% de grootste winst. De actuele koersen van de top 10 crypto's kun je hier volgen.

Crypto koersverwachting voor de komende week

Als we naar de technische analyses kijken zien we dat de Bitcoin (BTC) momenteel richting zoekt. We zagen de markt een aantal keer bodem zoeken richting de $ 16.000,-. Daarna volgde steeds een herstel richting $ 17.500,-. Hiermee zijn we in november in een nieuwe consolidatiefase geraakt. Nu bieden de Bollinger bands ruimte om de horizontale prijsontwikkeling voort te zetten, maar we werken wel weer naar een uitbraak. Dit zie je in onderstaande video-analyse.

Het marktsentiment zal bepalen hoe die uitbraak eruit ziet. Naast de aanhoudende onzekerheid over de gevolgen van het faillissement van FTX zal de FED aanstaande woensdag 14 december het laatste rentebesluit van 2022 nemen.

De markt verwacht dat de FED na een aantal stappen van 0.75 procentmunt nu terughoudender en de rente met maximaal 0.5 procentpunt verhoogt. Als de FED dit inderdaad doet, of zelfs nog terughoudender is kan dit een positieve impuls aan het wankele vertrouwen van beleggers in de cryptomarkt geven. Aan de andere kant kan een steviger ingrijpen van de FED, net als bij vorige forse verhogingen, een sterk negatief sentiment veroorzaken.

Daarmee kiezen investeerders voor een beleggingsstrategie die zowel op sterke dalingen als sterke stijgingen kan anticiperen. De swing trade strategie lijkt daarbij het meest aangewezen. Uiteraard is het belangrijk de gevolgen van een crash of grote volatiliteit af te dekken met een stop value.

Natuurlijk speelt ook het nieuws een rol in de ontwikkeling van de cryptokoers en verwachting van beleggers. Daarom brengen we je graag op de hoogte.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

In België vindt vanaf 16 december tot en met 8 januari in het Plein Publiek in Brussel de expo ‘Future Renaissance' neer. Dit is de eerste immersive NFT-expo van België.

In Nederland deed men onderzoek naar het gebruik van cryptobeurzen. Liefst 48% van de Nederlandse cryptobezitters blijkt voor de door ons gereviewde cryptobeurs Bitvavo te kiezen. De cryptobeurs kreeg daarnaast met een 8,1 ook de beste beoordeling. Binance (27%) en Coinbase (13%) volgen op ruime afstand.

Natuurlijk was er deze week ook weer volop internationaal nieuws.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

De Europese Unie is haar vice-president Eva Kaili kwijt geraakt. Zij is gearresteerd voor corruptie omtrent het WK voetbal in Qatar. Dit is voor de cryptowereld ongunstig. Zij was namelijk crypto-enthousiast en bovendien belast met het ontwikkelen van beleid op het gebied van crypto en NFT's.

Daarnaast publiceren steeds meer cryptobeurzen hun ‘proof of reserves' om hun betrouwbaarheid te bevestigen. Op dit moment hebben de volgende grote internationale cryptobeurzen inzage gegeven:

  • Binance
  • Coinbase
  • Kraken
  • Gate.io
  • Bitfinex
  • Huobi
  • Crypto.com
  • OKK

Ook het Nederlandse Bitvavo heeft haar reserves publiek inzichtelijk gemaakt. Het geplaagde Gemini wil hier echter (nog) niet aan meewerken. Beleggers focussen zich juist op de problemen bij Gemini, hiermee blijft er wantrouwen in de markt.

Tot slot melden de developers van Ethereum (ETH) dat de volgende grote update gepland staat voor maart 2023. Een van de belangrijkste gevolgen is dat het na die update mogelijk is om gestakete Ether (ETH) vrij te maken.

Het was al met al weer een veelbewogen week en met het FED-rentebesluit op komt belooft ook de komende week spannend te worden.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *