Cryptonieuws

US DOJ onderzoekt naar verluidt de CEO van FTX

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » US DOJ onderzoekt naar verluidt de CEO van FTX

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Hoewel veel cryptofraudeurs in het verleden door de kieren konden glippen, geldt hetzelfde niet voor FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF). Parallel aan het voortdurende onderzoek met betrekking tot FTX-fraude, onderzoekt het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) naar verluidt een mogelijke fraude waarbij SBF fondsen naar het buitenland overhevelt, slechts enkele dagen voordat FTX faillissement aanvroeg.

Federale onderzoek Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ)

Volgens een Bloomberg-rapport heeft het federale onderzoek tot doel de betrokkenheid van SBF bij het ongepast overmaken van FTX-fondsen naar de Bahama's te onderzoeken, aangezien de ter ziele gegane crypto-uitwisseling op 11 november faillissement aanvroeg.

De anonieme informant onthulde verder dat DOJ-functionarissen een ontmoeting hadden met de door de rechtbank aangestelde opzichters van FTX om de reikwijdte van de informatie te bespreken die ze nodig hebben voor verder onderzoek. DOJ is ook van plan om te onderzoeken of SBF op onwettige wijze FTX-gelden heeft overgemaakt aan Alameda Research.

Gezien de sterke banden van SBF met de Amerikaanse politiek, is de fraudeur nog niet beschuldigd van misdaden en blijft hij deelnemen aan Twitter-discussies vanaf geheime locaties.

CEO FTX versus CEO Binance

Op 9 december beschuldigde SBF de CEO van Binance, Changpeng ‘CZ' Zhao, ervan te liegen en zich op het laatste moment terug te trekken uit een deal die FTX zou kunnen redden.

Volgens CZ was SBF “losgeslagen” toen de beurs zich terugtrok – een bewering die leidde tot een online reactie van de voormalige FTX-CEO.

Volgens de Financial Times kon popster Taylor Swift door een mislukte deal van $ 100 miljoen weglopen zonder enige connectie met FTX.

Taylor was in gesprek met FTX voor een sponsorovereenkomst, waardoor ze een van de gezichten zou zijn geworden die de mislukte crypto-uitwisselingen vertegenwoordigde. Hoewel de muzikant aanvankelijk afzag van het ondertekenen van de deal omdat deze duur was, maakte het faillissement van FTX de discussie definitief stil.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *