Cryptonieuws

Interesse in AI crypto projecten stijgt hard

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Interesse in AI crypto projecten stijgt hard

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De ontwikkeling van artificial intelligence gaat razendsnel. Ook in de wereld van crypto is AI een belangrijk onderwerp. Steeds meer projecten maken gebruik van de technologie om unieke diensten te bieden.

Dit blijkt ook uit de prijsstijgingen van verschillende crypto projecten die gerelateerd zijn aan AI. De interesse voor crypto projecten die iets met AI doen stijgt enorm.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe AI zich ontwikkelt in de crypto industrie en welke projecten er zijn die hier gebruik van maken.

De interesse voor AI crypto projecten stijgt hard

Fetch.ai en FET-token

De interesse in artificial intelligence (AI) is de afgelopen tijd enorm toegenomen en dit heeft zich nu ook vertaald naar de crypto wereld. ChatGPT, een taalmodel voor kunstmatige intelligentie, heeft in een korte tijd al miljoenen gebruikers aangetrokken. Diverse niches binnen de AI, zoals bijvoorbeeld machine learning, worden steeds populairder en hebben een grote impact op verschillende industrieën.

Ook in de crypto wereld is er een niche voor AI ontstaan en steeds meer projecten maken gebruik van deze technologie. Van decentrale machine learning netwerken tot marktplaatsen voor datasets en algoritmen, crypto biedt unieke diensten op het gebied van AI.

De tokenprijs van Fetch.AI (FET) is sinds de lancering van ChatGPT in november 2022 al met 480% gestegen, en ook SingularityNET (AGIX) zag zijn prijs met meer dan 600% stijgen in dezelfde periode. Ook andere AI-gerelateerde crypto projecten presteren uitstekend, zoals Ocean (OCEAN) dat met 240% steeg, Cortex (CTXC) met 330% en Vectorspace AI (VXV) met 210%. Dit alles is sinds de lancering van ChatGPT in november.

AI kan bijdragen aan een veiliger manier van handelen en beleggen in crypto: “Na de turbulente reis van crypto in de afgelopen 12 maanden,” hiermee doelt hij onder andere op de gebeurtenissen rondom LUNA en FTX, “zijn veel mensen op zoek naar een veiligere manier van handelen en beleggen in crypto, en dat is wat AI hierin biedt, snellere detectie van fraude, risicobeheersing en ownership in handelsmogelijkheden.”

Uit een onderzoek van Tradingbrowser.com, waarbij Google zoekopdrachten naar AI werden geanalyseerd, bleek dat The Graph (GRT) tot nu toe het meest gezochte crypto-AI-token is in 2023, maar dat de prijsstijging niet zo groot was als verwacht. Desondanks steeg de tokenprijs van GRT wel al met 75% sinds het begin van januari.

In het kort: AI wordt steeds populairder in crypto

Er kan dus gesteld worden dat de groei van de AI-technologie een grote impact heeft op de wereld van crypto. Veel projecten zijn bezig om de technologie op unieke manieren toe te passen, waardoor er veelbelovende groeimogelijkheden ontstaan.

Dit blijkt ook uit de prijsstijgingen van verschillende crypto-projecten die gerelateerd zijn aan AI. Zo hebben Fetch.AI (FET) en SingularityNET (AGIX) een forse prijsstijging gezien sinds de lancering van ChatGPT in november vorig jaar. Ook andere AI-gerelateerde crypto-projecten hebben zich goed ontwikkeld. Zo is Ocean (OCEAN) 240% gestegen, Cortex (CTXC) 330% en Vectorspace AI (VXV) 210%.

Volgens een onderzoek van Tradingbrowser.com wordt AI steeds meer gezocht naar als een manier om crypto veiliger te traden en te investeren. Dit komt door de detectie van fraude, risicobeheer en ownership over trading mogelijkheden. Het is interessant om te zien hoe de groei van AI zich zal blijven ontwikkelen in de crypto industrie in de toekomst.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…