Cryptonieuws

Ethereum wordt mogelijk gezien als security door SEC

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Ethereum wordt mogelijk gezien als security door SEC

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De crypto wereld blijft zich ontwikkelen en evolueren en recentelijk was er veel discussie over de mogelijke classificatie van Ethereum als een security door de Amerikaanse financiële toezichthouder, de SEC.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, schreef een thread over deze geruchten na de conversie van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Hij benadrukte het belang van innovatie in de sector en de mogelijke belemmeringen die dit soort regelgeving met zich mee zou kunnen brengen.

SEC ziet Ethereum mogelijk als security, zegt de CEO van Coinbase

Ethereum cryptomunt

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft recentelijk aangekondigd dat er geruchten de ronde doen over de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), namelijk dat de SEC Ethereum mogelijk als een security beschouwt. Dit komt na de overstap van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake.

Armstrong waarschuwde zijn volgers via Twitter voor de geruchten dat de SEC crypto-protocollen die staking van ETH-tokens ondersteunen, zou kunnen verbieden. De CEO van de bekende cryptocurrency exchange Coinbase, legde uit dat dit een potentiële belemmering voor innovatie in de VS zou kunnen zijn, omdat projecten die in de VS verboden worden vaak elders gereguleerd worden.

In het verleden deed de SEC een aanklacht tegen Ripple, waarbij werd beweerd dat de XRP-token een security is. Deze rechtszaak loopt nog steeds en er is nog altijd geen oplossing. Het zou zomaar eens kunnen dat ditzelfde volgt voor Ethereum, maar dat weet op dit moment dus niemand.

Advocaat John Deaton en andere betrokkenen bij Ripple verwachten dat de SEC haar zaak tegen Ripple zal settelen en dat de rechter de token niet als security zal beschouwen. Echter, als de SEC besluit om een aanklacht tegen Ethereum in te dienen en de marktreactie en het verloop vergelijkbaar zijn met de zaak tegen Ripple, dan is er een kans op een negatieve impact op de ETH-prijs en haar vermelding op crypto-beurzen. Echter, dat weet op dit moment dus niemand.

In het kort: wat is er aan de hand?

Coinbase CEO Brian Armstrong waarschuwde voor geruchten dat de SEC Ethereum mogelijk ziet als security, na de conversie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Hij waarschuwde ook voor een mogelijke ban op crypto-protocollen die staking van ETH-tokens ondersteunen, wat innovatie in de VS zou belemmeren.

Het debat over de status van Ethereum als security is ontstaan door de overstap naar Proof-of-Stake. Een eventuele aanklacht tegen Ethereum zou een vergelijkbare impact kunnen hebben als de aanklacht tegen Ripple, wat een negatieve impact zou kunnen hebben op de ETH-prijs en haar vermelding op beurzen. Er is op dit moment echter niet zeker, en misschien gaat de SEC hier wel nooit actie op ondernemen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…