Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek startte naar één van de grootste crypto exchanges ter wereld, Kraken.

De beurs wordt verdacht van overtreding van regels voor exchanges bij het aanbieden van beleggingsproducten aan Amerikaanse beleggers. Het onderzoek is volgens bronnen al ver gevorderd en zou binnenkort tot een schikking kunnen leiden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de ontwikkelingen rondom het onderzoek van Kraken door het SEC.

De SEC neemt crypto exchange Kraken onder de loep

Kraken

De  Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt één van de grootste cryptobeurzen ter wereld, Kraken, op vermeende overtreding van beurstoepassingsregels bij bepaalde aanbiedingen aan Amerikaanse beleggers. Dit meldde Bloomberg woensdagmiddag, op basis van informatie van een ingelicht persoon.

Het onderzoek zou zich in een ver gevorderd stadium bevinden en zou binnenkort tot een schikking kunnen leiden. Welke tokens en / of mogelijke securities er specifiek onderzocht worden, is echter niet bekend. Zowel Kraken als het SEC weigerden te reageren op het rapport toen ze werden benaderd door MarketWatch.

Op basis van het dagelijkse handelsvolume is Kraken de vierde grootste crypto exchange op dit moment. Via Kraken zijn een heleboel verschillende cryptocurrency’s beschikbaar en de exchange werd al opgericht in 2011. Het is dus echt één van de eerste echte crypto exchanges.

De SEC is de laatste tijd druk bezig met het onderzoeken van crypto bedrijven, zo schijnt ook de concurrent van Kraken, Coinbase, momenteel te worden onderzocht. In januari werden ook de populaire crypto beurzen Genesis en Gemini aangeklaagd wegens aanklachten met betrekking tot ongeregistreerde security’s.

Naar aanleiding van de waarschuwing stopt Kraken per direct met het aanbieden van staking.

In het kort: wat is er aan de hand omtrent Kraken en de SEC?

Het lijkt er dus op dat het SEC haar focus heeft verlegd naar de cryptosector en bedrijven zoals Kraken nauwkeurig onder de loep neemt om te bepalen of ze aan de regels van een exchange voldoen.

Hoewel de specifieke tokens of mogelijke securities die onderzocht worden nog steeds onduidelijk zijn, is het duidelijk dat het SEC vastberaden is om deze kwesties op te lossen. Het is afwachten hoe het onderzoek zich verder ontwikkelt en of het tot een rechtszaak of straf zal leiden, maar één ding is zeker: het is een bewijs dat de regelgevende instanties steeds serieuzer omgaan met de groeiende crypto industrie.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…