Cryptonieuws

Microsoft verbiedt cryptocurrency-mining op cloud services

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Microsoft verbiedt cryptocurrency-mining op cloud services

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 16 december 2022: Techgigant Microsoft heeft nieuwe maatregelen getroffen om de stabiliteit van zijn cloud services te waarborgen, waaronder het verbieden van crypto mining via de online services van het bedrijf (ookwel cloud mining).

Microsoft introduceerde de nieuwe beperkingen als onderdeel van de universele licentievoorwaarden van Microsoft Online Services. Microsoft heeft zijn beleid voor aanvaardbaar gebruik op 1 december bijgewerkt om te verduidelijken dat “het minen van cryptocurrency verboden is zonder voorafgaande goedkeuring van Microsoft.”

Wat is cloud mining?

Cloud mining is een alternatieve methode om te investeren in crypto die gebruikers in staat stelt cryptocurrencies te minen zonder miningapparatuur of -hardware te gebruiken, door te vertrouwen op een extern datacenter met gedeelde verwerkingskracht.

Volgens de blockchain onderzoeksgroep Blockchain Council is cloud mining een van de meest winstgevende manieren om crypto te minen omdat klanten niet hoeven te betalen voor de apparatuur en aanverwante kosten.

Waarom verbiedt Microsoft cloud mining?

Microsoft zei naar verluidt dat zijn nieuwste cryptomining-beperkingen tot doel hebben om de online diensten te beschermen tegen risico's als cyberfraude, aanvallen en ongeautoriseerde toegang tot klantenbronnen, met de vermelding:

“We hebben deze wijziging doorgevoerd om onze klanten verder te beschermen en het risico van verstoring of aantasting van diensten in de Microsoft Cloud te beperken.”

Het bedrijf merkte naar verluidt ook op dat het overweegt om toestemming te geven om crypto te minen voor test- en onderzoeksdoeleinden voor beveiligingsdetecties.

Microsoft verbod cryptocurrency-mining services

Verbod Microsoft cryptocurrency-mining services nieuws

Microsoft Online Services is het gehoste softwareaanbod van Microsoft en is een onderdeel van de software as a service-strategie van het bedrijf.

Deze diensten omvatten Microsoft's Azure cloud computing netwerk, waarvan bekend is dat het cryptocurrency mining aanbiedt op bepaalde abonnementsvormen. Microsoft experimenteerde ook met blockchain-diensten op Azure, maar beëindigde stilletjes zijn Azure Blockchain Service-project in september vorig jaar.

Volgens sommige rapporten hebben de cloud computing systemen van Microsoft de afgelopen jaren te kampen gehad met opmerkelijke capaciteitstekorten als gevolg van voortdurende beperkingen in de toeleveringsketen. De verwachting is dat meer dan vijf Azure-datacenters beperkt blijven tot begin 2023.

Verbod Microsoft ligt in lijn met andere platforms

Met de nieuwe beperkingen sluit Microsoft zich aan bij veel andere aanbieders van cloud computing, waaronder Google, dat klanten verbiedt cryptocurrency te minen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Google. Andere platforms zoals Oracle hebben cloud mining volledig verboden, terwijl Digital Ocean ook schriftelijke toestemming vereist.

Het nieuws komt op een moment dat de cryptocurrency mining industrie een grote crisis doormaakt die verband houdt met de huidige cryptocurrency winter, waarbij sommige miners op de rand van faillissement staan door onvoldoende fondsen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *