Overig

Wat is ‘fear of missing out’? Wij geven uitleg over FOMO

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Wat is ‘fear of missing out’? Wij geven uitleg over FOMO

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wat betekent ‘fear of missing out' nu precies en wat zijn de risico's van FOMO? Je komt erachter door dit artikel te lezen. We werpen ook een licht op het omgaan met FOMO, zodat je weloverwogen beslissingen kunt blijven maken zonder gevoelens van angst.

Wat is ‘fear of missing out' (FOMO)?

Wat betekent fear of missing out?

Betekenis fear of missing out (FOMO) uitleg

De angst om iets te missen, of ‘fear of missing out' (FOMO), is een emotie die vaak voorkomt bij mensen die betrokken zijn bij cryptocurrency. Dit komt voornamelijk omdat de markt voor cryptocurrency zeer volatiel kan zijn en snelle veranderingen kan ondergaan.

Mensen met FOMO voelen vaak een drang om mee te doen met de actie en mogelijk winst te maken, uit angst om op een bepaald moment achter te blijven als er een grote stijging of daling van de waarde van een cryptocurrency optreedt.

Dit kan leiden tot impulsieve en onverstandige beslissingen over het investeren in cryptocurrency. Het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen en een weloverwogen beslissing te nemen voordat je investeert in cryptocurrency, in plaats van te reageren op FOMO.

Wat zijn de risico's van FOMO?

Er zijn een aantal risico's verbonden aan FOMO, vooral wanneer het gaat om financiële beslissingen. Zo kan FOMO ervoor zorgen dat mensen impulsief handelen en onverstandige beslissingen nemen, zoals het investeren in dingen waar ze weinig over weten of het nemen van te grote risico's. Dit kan leiden tot verliezen en mogelijk zelfs financiële problemen.

Daarnaast kan FOMO ook leiden tot sociale isolatie en mentale gezondheidsproblemen, zoals stress en angst. Dit komt doordat mensen die bang zijn om iets te missen vaak bezig zijn met het vergelijken van hun eigen leven met dat van anderen, en zich voortdurend bezorgd maken over wat ze mogelijk missen. Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld en een gevoel van ontevredenheid met hun eigen leven.

In het algemeen kan FOMO dus leiden tot financiële, sociale en mentale problemen, en het is daarom belangrijk om ermee om te gaan voordat het uit de hand loopt.

Wie heeft de term ‘fear of missing out' bedacht?

De term ‘fear of missing out' (FOMO) is ontstaan in de jaren 1990 en werd voor het eerst gebruikt in de context van de opkomende sociale media en het internet. De term werd gebruikt om te verwijzen naar het gevoel dat mensen soms hebben dat ze iets missen als ze niet online zijn of niet op de hoogte zijn van wat er gebeurt op sociale media.

De precieze oorsprong van de term is niet bekend, maar het lijkt erop dat het voor het eerst is gebruikt door de Amerikaanse schrijver en marketeer Dan Herman in een artikel dat in 2000 is gepubliceerd. In dit artikel beschreef Herman het fenomeen van FOMO en hoe het gebruik van sociale media en het internet het gevoel van FOMO kan verergeren. Sindsdien is de term ‘fear of missing out' wijdverspreid gebruikt om te verwijzen naar het gevoel van angst om iets te missen.

Tips om beter om te gaan met FOMO

Er zijn een aantal manieren waarop je beter kunt omgaan met FOMO.

Tip 1: Een daarvan is door jezelf te dwingen om rustig te blijven en een weloverwogen beslissing te nemen voordat je iets doet, in plaats van te reageren op emoties. Dit kan helpen om impulsieve beslissingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je keuzes beter afgestemd zijn op je doelen en behoeften.

Tip 2: Daarnaast kan het helpen om je bewust te zijn van de situaties waarin FOMO je het meest beïnvloedt, en om bepaalde strategieën te ontwikkelen om hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld, als je weet dat je geneigd bent om impulsief te handelen wanneer je ziet dat de waarde van een cryptocurrency snel stijgt, kun je jezelf afvragen of dit wel een goed moment is om te investeren, en of er misschien andere, minder risicovolle manieren zijn om hierop in te spelen.

Tip 3: Tot slot kan het ook helpen om je bewust te zijn van de risico's van het handelen in cryptocurrency, en om realistisch te zijn over de mogelijke opbrengsten en verliezen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet te veel vertrouwt op FOMO en beter in staat bent om rationele beslissingen te nemen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *