Cryptonieuws

MicroStrategy’s Bitcoin reserves overtreffen kasreserves van Nike en IBM

1 Mins read

Crypto.be » Cryptonieuws » MicroStrategy’s Bitcoin reserves overtreffen kasreserves van Nike en IBM

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

MicroStrategy, ooit een klein softwarebedrijf, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als een van de grootste spelers qua financiële reserves dankzij zijn massale investering in Bitcoin. Het bedrijf bezit inmiddels voor maar liefst $26 miljard aan Bitcoin, meer dan de kasreserves van grote namen als Nike, IBM en Johnson & Johnson (J&J) volgens Bloomberg.

Microstrategy-Bitcoin-holdings

Bron Stuart Wallace op X

Van softwarebedrijf naar bitcoin reus

De transformatie begon in 2020 toen CEO Michael Saylor besloot om Bitcoin te kopen als bescherming tegen inflatie. Destijds kampte het bedrijf met een stagnerende omzetgroei. Aanvankelijk financierde MicroStrategy de aankopen met zijn eigen inkomsten, maar het bedrijf schakelde al snel over op externe financiering via de verkoop van aandelen en converteerbare schulden.

Met deze strategie groeide MicroStrategy uit tot het grootste beursgenoteerde bedrijf met cryptocurrency in zijn bezit. Hoewel bedrijven zoals Apple en Alphabet grotere cashreserves hebben, valt MicroStrategy op door zijn agressieve keuze voor Bitcoin in plaats van traditionele beleggingen.

Waarom investeerders warm lopen voor MicroStrategy

De gewaagde strategie van MicroStrategy heeft gemengde reacties opgeleverd. Sommige experts op het gebied van corporate governance zijn sceptisch over deze focus op crypto. Toch hebben veel investeerders de keuze omarmd, omdat het hen indirecte blootstelling geeft aan Bitcoin zonder de rompslomp van crypto wallets en exchanges.

Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen: sinds midden 2020 is de aandelenkoers van MicroStrategy met 2500% gestegen. Deze spectaculaire groei werd ondersteund door een toename van 700% in de waarde van Bitcoin. Het bedrijf werd in die periode zelfs de best presterende grote Amerikaanse aandelen. Onlangs bereikte Bitcoin zelf een recordhoogte van $93.700, wat de positie van MicroStrategy als cryptoreus verder verstevigt.

Een nieuwe standaard in bedrijfsinvesteringen?

Het succes van MicroStrategy heeft een debat aangewakkerd over hoe bedrijven hun reserves moeten beheren. Terwijl traditionele bedrijven vasthouden aan cash en obligaties, lijkt de keuze voor Bitcoin als waardeopslag een steeds aantrekkelijker alternatief. Of dit een trend zal worden, blijft afwachten, maar MicroStrategy bewijst dat innovatieve investeringsstrategieën kunnen leiden tot ongekende resultaten.

Crypto.be aanbod handelen


Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.
 

434 posts

About author
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Articles
Related posts
Cryptonieuws

Bitcoin blijft hangen, maar analist verwacht explosieve uitbraak dit kwartaal

1 Mins read
De Bitcoin koers blijft voorlopig hangen binnen een opvallend smalle bandbreedte, en dat al zo’n twee maanden lang. Volgens analist Michaël van…
Cryptonieuws

Bitcoin ETF's zien $108 miljoen instroom, maar geen beweging bij Ethereum

1 Mins read
De Amerikaanse Bitcoin ETF-markt heeft op 17 april opnieuw laten zien waarom het de ruggengraat van instroom op de cryptomarkt blijft. Waar…
Cryptonieuws

Tether bevriest 870.000 USDT na ontdekking van scams en diefstal

1 Mins read
Tether grijpt in en bevriest drie crypto wallets met in totaal zo’n 870.000 USDT. De betrokken adressen blijken gelinkt aan scams, phishing…