Cryptonieuws

Wolf Capital oprichter bekent schuld in $9,4 miljoen crypto scam

1 Mins read

Crypto.be » Cryptonieuws » Wolf Capital oprichter bekent schuld in $9,4 miljoen crypto scam

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto scams blijft wereldwijd slachtoffers maken, en dit keer is het de co-founder van Wolf Capital die in het middelpunt staat. Travis Ford bekent dat hij 2.800 investeerders heeft opgelicht met valse beloften van te hoge rendementen. Het totale schadebedrag? Maar liefst $9,4 miljoen.

Hoge rendementen als lokmiddel voor investeerders

Hoge rendementen als lokmiddel voor investeerders

Travis Ford, mede-oprichter van Wolf Capital, presenteerde zichzelf als een ervaren belegger. Via sociale media, de Wolf Capital website en online promotiekanalen trok hij duizenden investeerders aan met de belofte van enorme winsten. Hij beweerde dat zijn strategieën tot “1-2% rendement per dag” konden opleveren, wat neerkomt op 547% op jaarbasis.

Ford weet tussen januari en augustus 2023 bijna $9,4 miljoen binnen te halen van ongeveer 2.800 investeerders. Maar in plaats van het geld te gebruiken voor investeringen, sluist hij de fondsen door naar persoonlijke rekeningen en die van zijn medeplichtigen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) is er geen enkel moment sprake geweest van een reële intentie om de beloofde rendementen te behalen. Ford geeft zelf toe dat de voorgespiegelde winsten onmogelijk waar te maken waren.

Wereldwijde jacht op crypto fraudeurs

De zaak rond Travis Ford staat niet op zichzelf. Over de hele wereld intensiveren autoriteiten hun strijd tegen crypto oplichters. Zo arresteerde de Vietnamese politie op 5 januari vier verdachten die betrokken waren bij een crypto mining scam. Deze oplichting leidde tot verliezen van 4 miljard Vietnamese dong (ongeveer $157.300) bij meer dan 200 slachtoffers.

Binance voorkwam in 2024 met nieuwe geavanceerde beveiligingsmaatregelingen $4,2 miljard aan crypto scams.

Vijf jaar gevangenisstraf dreigt voor Ford

Ford bekent schuld aan één aanklacht van samenzwering tot wire fraud, een vorm van elektronische fraude. De rechtbank heeft nog geen datum vastgesteld voor zijn strafoplegging, maar de maximale straf voor deze aanklacht is vijf jaar gevangenisstraf. De zaak is een nieuwe waarschuwing voor investeerders in de cryptowereld: wees op je hoede voor te mooi om waar te zijn claims.

De ontwikkelingen rond Ford benadrukken hoe belangrijk het is om voorzichtig te zijn in de snelgroeiende en soms ondoorzichtige wereld van crypto investeringen. Hoewel de sector talloze kansen biedt, is het risico op fraude nooit ver weg.

Crypto.be aanbod handelen


Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.
 

434 posts

About author
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Articles
Related posts
Cryptonieuws

Bitcoin blijft hangen, maar analist verwacht explosieve uitbraak dit kwartaal

1 Mins read
De Bitcoin koers blijft voorlopig hangen binnen een opvallend smalle bandbreedte, en dat al zo’n twee maanden lang. Volgens analist Michaël van…
Cryptonieuws

Bitcoin ETF's zien $108 miljoen instroom, maar geen beweging bij Ethereum

1 Mins read
De Amerikaanse Bitcoin ETF-markt heeft op 17 april opnieuw laten zien waarom het de ruggengraat van instroom op de cryptomarkt blijft. Waar…
Cryptonieuws

Tether bevriest 870.000 USDT na ontdekking van scams en diefstal

1 Mins read
Tether grijpt in en bevriest drie crypto wallets met in totaal zo’n 870.000 USDT. De betrokken adressen blijken gelinkt aan scams, phishing…