Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » HTX review – Een volledige uitleg over deze exchange

Wanneer je begint met het handelen in crypto, is één van de eerste vragen die je jezelf waarschijnlijk stelt: “Welke exchange ga ik gebruiken?”. Tot kort geleden had je op dit gebied maar enkele opties, maar dat is nu compleet veranderd.

Er zijn nu tal van exchanges waar je gebruik van kunt maken. Je hebt Binance, Phemex, Bitvavo, Kucoin, noem maar op. Aan dit lijstje kan ook HTX toegevoegd worden. HTX werd opgericht in 2013 als Huobi en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste exchanges op de markt. In 2023 veranderde Huobi haar naam in HTX.

Via HTX  heb je een heleboel mogelijkheden en dat is dan ook de reden dat vele handelaren ervoor kiezen van deze exchange gebruik te maken. Maar moet jij dit ook doen? Wat is HTX precies? Wat kun je er allemaal mee? En wat zijn de voor- en nadelen van HTX? Dat, en meer, lees je in dit artikel over de crypto exchange HTX.

✅ Crypto handelen bij HTX »

Maak een HTX account aan om te handelen in crypto's.
Claim jouw welkomstbonus: 10% korting op de handelskosten!

Wat is HTX?

HTX is één van de grootste cryptocurrency exchanges op de markt op dit moment. De exchange werd in 2013 opgericht in China en was er dus al vroeg bij. Gekeken naar handelsvolume per 24 uur is HTX inmiddels uitgegroeid tot de 15e grootste exchange op de markt. Via deze cryptobeurs wordt er namelijk een 24 uurs handelsvolume van bijna $700 miljoen gedraaid.

HTX kun je dus zien als een Tier 1 exchange, oftewel één van de belangrijkste en invloedrijkste exchanges op de markt. Via de exchange zijn er maar liefst 655 verschillende munten en tokens beschikbaar voor de handel, die verhandeld kunnen worden in wel 964 verschillende handelsparen.

Daarmee heeft HTX een enorm breed aanbod. Er zijn maar weinig grote, serieuze exchanges die zo’n aanbod hebben. Zo zijn er via de cryptobeurs Binance bijvoorbeeld ‘maar' 357 verschillende munten en tokens beschikbaar, waar dit er via Bitvavo 200 en via ByBit 254 zijn.

Er zijn maar twee exchanges op de markt die een hoger 24 uur handelsvolume hebben én meer verschillende munten en tokens aanbieden. Dit zijn Kucoin en Gate.io. Bij de exchange Kucoin zijn namelijk 736 verschillende munten en tokens beschikbaar, waar dit er bij Gate.io maar liefst 1515 zijn.

Wat kun je allemaal met de HTX exchange?

Niet alleen is HTX dus één van de grootste exchanges op de markt en zijn er enorm veel verschillende munten en tokens beschikbaar via de Chinese exchange. Nee, je kunt de marktplaats simpelweg ook op een heleboel verschillende manieren gebruiken.

Allereerst kun je HTX uiteraard gebruiken om simpelweg cryptocurrency te kopen en te verkopen. Op deze manier kun je rendement halen uit het laag inkopen en hoog verkopen van cryptocurrency. Het voordeel van HTX is op dit gebied dus dat je de keuze hebt uit enorm veel verschillende crypto assets. Dit kan uiteraard ook een nadeel zijn, bijvoorbeeld wanneer je keuzestress hebt.

Naast het simpelweg kopen en verkopen van cryptocurrency op de spot markt, kun je bij HTX ook gebruiken van futures. Dit betekent dat je door middel van speciale contracten kunt handelen met een hefboom. Zo kun je bijvoorbeeld handelen met een hefboom van 10x. Wanneer je dit doet en je investering stijgt met 1%, heb je 10% winst omdat je met een hefboom handelt. Dit werkt echter ook de andere kant op. Als je investering nu 1% daalt, heb je ook meteen 10% verlies. Bij het handelen met futures komt dus erg veel risico kijken.

Daar blijft het nog niet bij. Via HTX heb je namelijk ook een heleboel andere manieren waarop je een rendement op de crypto kunt behalen. Zoals tegenwoordig vele exchanges heeft ook HTX namelijk bijvoorbeeld het programma HTX Earn. Hier kun jij je crypto vastzetten om er vervolgens een extra rendement op te behalen.

Er zijn nog een aantal andere manieren waarop je via HTX een extra rendement op je crypto kunt halen. Zo kun je je crypto bijvoorbeeld uitlenen via crypto loans. Op deze manier geef je je crypto simpelweg voor een tijdje aan een ander, in ruil waarvoor je een rente in ontvangst mag nemen.

Er zijn dus een heleboel mogelijkheden met HTX. Je kunt niet per se iets heel unieks met HTX, iets wat met geen enkele exchange mogelijk is. Echter, HTX heeft genoeg verschillende features om jouw crypto avontuur tot een succes te maken.

Overzicht scores HTX

De zes criteria zijn in deze HTX review voorzien van een beoordeling. Ter vergemakkelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zodoende kun je eenvoudig de scores met elkaar vergelijken.
5/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

4/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

3/5

Klantenservice

Bitvavo voordelen

Bitvavo biedt diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

Nadelen

Ook kent Bitvavo.com nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

 • – Relatief beperkt aanbod (voor een exchange)
 • – Geen telefonisch contact mogelijk
 • – Exposure aan het Genesis faillissement, maar Bitvavo staat garant voor klanttegoeden
✅ Crypto kopen bij Bitvavo »

Maak een Bitvavo account aan en koop veilig crypto's.
Claim jouw welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Het gebruik van HTX heeft uiteraard, zoals elke andere crypto exchange, zowel voordelen als nadelen. Laten we eens kijken naar wat deze voordelen en nadelen precies zijn.

De voordelen

HTX exchange interface

De interface van HTX

Allereerst de voordelen, want wat zijn de voornaamste voordelen van HTX nou precies?

 • Gebruiksvriendelijk – over het algemeen is HTX erg eenvoudig in gebruik en kan de exchange dus door zowel beginners als experts gebruikt worden.
 • Breed aanbod – zoals eerder al uitgebreid aan bod kwam is er via HTX een erg breed aanbod aan cryptocurrrency’s beschikbaar voor de handel. Dit zijn er maar liefst 655.
 • Veel opties – bij deze exchange heb je erg veel verschillende mogelijkheden om een rendement op je geld te behalen. Je kunt dus zeker vooruit met deze exchange.

De nadelen

En dan de nadelen. Wat zijn de voornaamste nadelen van het gebruik van HTX als crypto exchange?

 • Klantenservice niet altijd bereikbaar – de klantenservice van HTX is helaas niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Dit is in principe geen heel groot probleem, maar het is toch fijner als je altijd iemand kunt bereiken wanneer je vragen hebt.
 • Geen hoge hefboom – voor de echte traders die heel veel vertrouwen hebben in hun TA-kennis kan het fijn zijn als er een hele hoge hefboom, zoals 125x beschikbaar is. Bij HTX is de hefboom over het algemeen lager dan bij andere exchanges.

HTX in het kort

HTX werd in 2013 in China opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste crypto exchanges op de markt. Op dit moment wordt er een handelsvolume van bijna $700 miljoen per dag gedraaid en in goede marktcondities ligt dit getal uiteraard nog veel hoger. HTX kun je dus wel degelijk zien als een zogeheten Tier 1 exchange.

Via HTX zijn een heleboel verschillende dingen mogelijk. Zo kun je simpelweg cryptomunten en tokens kopen en verkopen, maar kun je hier ook door middel van een hefboom een nog hoger rendement op behalen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere manieren waarop je een extra rendement op je crypto kunt behalen via deze crypto exchange.

De exchange heeft uiteraard zijn voordelen en zijn nadelen, maar over het algemeen mag HTX worden gezien als een erg goede exchange. Ga jij gebruikmaken van HTX?

Liever een Nederlandstalige cryptobeurs?

Uit deze exchange review blijkt dat HTX een prima cryptocurrency aanbieder is. Wanneer je echter liever voor een Nederlandstalige cryptobeurs kiest, dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit Bitvavo en Coinmerce. Hieronder vind je de voordelen van deze twee crypto aanbieders.


Goedkoop en eenvoudig
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Keuze uit 175+ munten
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10

Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Crypto's met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.