Investeren

Beleggen in Bitcoin bij Bitvavo: Stappenplan voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Beleggen in Bitcoin bij Bitvavo: Stappenplan voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je wilt beleggen in Bitcoin is het belangrijk om op zoek te gaan naar een crypto exchange die bij je past. Bitvavo is een crypto exchange die sinds haar oprichting in 2018 steeds populairder wordt onder crypto handelaren.

Bitvavo bewijst dat Nederland een echt ICT-land is wanneer het aankomt op fintech en dienstverleningen in cryptovaluta. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van Bitvavo en bekijken we of beleggen in Bitcoin bij Bitvavo de beste keuze is voor jou.

Wat is Bitvavo?

Over de cryptobeurs Bitvavo

Cryptobeurs Bitvavo introductie

Bitvavo is een Nederlandse cryptobeurs waar iedereen gemakkelijk kan beginnen met het handelen in Bitcoin en andere cryptovaluta. De handelsomgeving en de wallet van Bitvavo zijn geschikt voor zowel beginnende en ervaren handelaren.

Bitvavo is de goedkoopste en veiligste crypto exchange van Nederland. Op Bitvavo kun je gemakkelijk en veilig handelen in Bitcoin, maar er zijn ook genoeg andere cryptomunten te vinden om te verhandelen. De wallet van Bitvavo is makkelijk in gebruik en erg overzichtelijk. Ook biedt Bitvavo de mogelijkheid om crypto te staken waardoor gebruikers een passief inkomen kunnen verdienen over de aangekochte munten.

Bitvavo heeft haar snelle groei te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van het platform. In het jaar 2022 werd er maandelijks ongeveer tien miljard euro verhandeld op het platform. Dat is natuurlijk niet zonder reden, veel mensen hebben vertrouwen in cryptobeurs Bitvavo en de bijbehorende wallet. Bitvavo staat op dit moment in de top 60 van grootste exchanges in de wereld.

Bitcoin kopen en verkopen bij Bitvavo

Wanneer je kiest voor het handelen in crypto op het platform van Bitvavo, raden we je aan vooral te focussen op het kopen en verkopen van Bitcoin. Vooral wanneer je voor het eerst begint met het handelen in cryptomunten is Bitcoin een veilig en overzichtelijk startpunt. Probeer jezelf eerst goed in te lezen over wat Bitcoin precies is en hoe de handel in deze crypto werkt.

Bitvavo biedt de mogelijkheid om gemakkelijk en goedkoop Bitcoins te kopen, maar let op dat je je niet zomaar laat verleiden om iets te kopen waar je nog niet voldoende kennis over hebt. Een voordeel van Bitvavo is dat je lage fees betaald voor iedere transactie. Bij veel andere crypto exchanges kun je vaak pas gebruik maken van zulke scherpe prijzen wanneer je meer dan één Bitcoin koopt of verkoopt.

🏆 Bitcoin kopen bij Bitvavo »
Beleg in Bitcoins bij Bitvavo uitleg

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Hoe kun je Bitcoin kopen bij Bitvavo?

Bitvavo biedt dus scherpe prijzen voor iedereen die op het platform wilt handelen en/of beleggen in Bitcoin. Steeds meer mensen stappen over van brokers zoals Coinmers en Litebit naar Bitvavo.

De meeste mensen stappen vooral over vanwege de lage handelskosten, maar Bitvavo biedt ook een hele goede ervaring voor zowel de beginnende als ervaren Bitcoin handelaren. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je snel Bitcoin kunt kopen bij Bitvavo:

Stap 1: Registreren

Je kunt gratis een account aanmaken op de website van Bitvavo. Het is belangrijk dat je bij het aanmelden gebruik maakt van je echte naam. Zorg er ook voor dat je een sterk wachtwoord kiest dat niemand zomaar kan achterhalen.

Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld ontvang je een bevestigingse-mail waarmee je jouw account kunt activeren. Na het activeren van jouw account en het bevestigen van jouw gegevens kun je inloggen op jouw nieuwe Bitvavo account.

Stap 2: Bevestiging van je apparaat

Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van Bitvavo op verschillende apparaten, moeten alle apparaten apart van elkaar worden bevestigd. Via een e-mail ontvang je een unieke bevestigingslink waarmee je jouw apparaat kunt bevestigen.

Als je een mail ontvangt om jouw apparaat te bevestigen zonder dat je probeert in te loggen raden we je aan jouw wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen en contact op te nemen met Bitvavo.

Stap 3: Beveiliging van jouw Bitvavo account

Om je te registreren en een account aan te maken bij Bitvavo heb je een uniek en sterk wachtwoord nodig. Toch is alleen het wachtwoord niet voldoende om jezelf te beschermen tegen criminelen. Die bescherming is een stuk beter als je direct na het aanmaken van jouw account 2 staps authenticatie in schakelt. Hieronder lees je hoe je dit doet:

  1. Klik op je naam rechtsboven in het scherm en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Klik vervolgens op Inschakelen bij Veiligheidsinstellingen voor Twee-Factor Authenticatie (2FA).
  3. Er zal gevraagd worden om jouw wachtwoord in te vullen. Dit kun je doen.
  4. Klik daarna op doorgaan.
  5. Download nu de Google Authenticator app op je mobiele telefoon.
  6. Scan de QR-code.
  7. Je ontvangt een code op je telefoon, voer deze in op de website van Bitvavo. Klik vervolgens op bevestigen.
Beleggen in Bitcoin bij Bitvavo

Stappenplan om te beleggen in Bitcoins bij Bitvavo

Conclusie: Beleggen in Bitcoin bij Bitvavo

Bitvavo is een betrouwbare crypto-exchange voor iedereen die wilt investeren in Bitcoin. Bitvavo staat vooral bekend als een beurs met scherpe prijzen, maar dit is zeker niet de enige reden dat Bitvavo steeds populairder wordt onder Bitcoin handelaren. Voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren is Bitvavo namelijk een van de beste brokers voor het kopen van Bitcoin.

Ook handig om te lezen:

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *