Overig

Cardano naar euro omzetten: Stappenplan voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Cardano naar euro omzetten: Stappenplan voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Heb je ADA in je bezit en wil je de munten graag omzetten naar euro’s? In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dit kunt doen. Wij helpen je stap voor stap met het verkopen van jouw Cardano. Heb je een goede winst geboekt en wil je deze nu op jouw bankrekening laten uitbetalen in euro? Lees dan dit artikel verder.

Cardano naar euro omzetten of houden?

Cardano naar euro omzetten

Uitleg over het omzetten van Cardano naar euro

Het houden van Cardano is mogelijk een goede investering voor de toekomst. Wanneer je de voorspellingen en het laatste nieuws van ADA hebt gevolgd, kun je zelf een overweging maken of dit een goed moment is om jouw ADA uit te laten betalen of te houden.

Het houden van ADA kan veel beloningen opleveren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je ADA te staken. Hoe meer ADA je besluit te staken, hoe hoger de beloningen die je hiermee kunt verdienen. Ook wordt de beloning hoger naar mate jouw periode van staking hoger is. Daar staat tegenover dat je jouw Cardano niet in euro's kunt omzetten zolang deze voor staking geblokkeerd is.

Cardano verkopen voor euro’s

Het verkopen van ADA is gelukkig veel makkelijker dan het verkopen van sommige andere cryptomunten. Dit komt omdat de meeste exchanges en brokers de handel in Cardano (ADA) ondersteunen. Voor je kunt beginnen met het omzetten van je ADA naar euro is het belangrijk dat je weet waar je jouw ADA hebt opgeslagen.

Hieronder lees je hoe je Cardano (ADA) kunt omzetten naar euro’s:

 1. Ga naar de wallet of de broker waar je de ADA munten hebt opgeslagen.
 2. Zoek in je wallet naar een Withdrawal/Opneem knop om je ADA te versturen.
 3. Maak gratis een account aan bij Bitvavo. Bitvavo geeft je de mogelijkheid om de eerste 1.000 euro gratis te verhandelen op het platform.
 4. Om Cardano te kunnen verkopen is een verificatie verplicht. Dit is een vereiste van De Nederlandsche Bank waar alle cryptohandelsplatformen met vergunning zich aan moeten houden.
 5. Zoek in het dashboard op je Bitvavo account naar Cardano (ADA).
 6. Klik hier op Storten.
 7. Kopieer het adres van je Bitvavo ADA wallet en ga terug naar de wallet of exchange waar jouw Cardano is opgeslagen.
 8. Plak het adres van je Bitvavo ADA wallet in het adresveld in je eigen wallet en klik op Versturen/Send. Je Cardano zou binnen 60 minuten verstuurd moeten zijn.
 9. Ga terug naar je Bitvavo dashboard en klik op ADA.
 10. Zet het tabje Verkopen op actief.
 11. Geef nu aan hoeveel Cardano je wilt verkopen. Je ziet direct hoeveel euro je daarvoor zult ontvangen.
 12. Klik op de Verkoop knop. De euro’s zullen dan worden toegevoegd aan je account.
 13. Klik vervolgens op tegoed opnemen.
 14. Je kunt hier aangeven hoeveel euro’s je wilt laten uitbetalen. Klik hierna op doorgaan.
 15. Nu moet je de opname bevestigen door middel van 2-factor verificatie. Klik daarna op bevestigen.

Jouw taak zit er nu op. Bitvavo zal nu zo snel mogelijk je betaling verwerken. Het maken van een bankoverschrijving kan maximaal 2 werkdagen duren. Mocht je het geld na 2 werkdagen nog niet hebben ontvangen? Dan kun je contact opnemen met de cryptobeurs Bitvavo.

Overigens leert de ervaring dat Bitvavo transacties vaak binnen (veel) kortere termijn afwikkelt. Wel kan het zo zijn dat jouw traditionele bank een langere verwerkingstijd hanteert voor crypto-transacties. Kortom, het omzetten van Cardano naar euro's met behulp van Bitvavo is een fluitje van een cent.

Cardano nu verkopen?

Of het nu een goed moment is om je Cardano te verkopen is helemaal afhankelijk van jouw exitstrategie. De meeste handelaren verkopen hun Cardano op het moment dat zij hun persoonlijke doelen hebben behaald of wanneer er voldoende winst is geboekt. Andere verkopen slechts een gedeelte van hun ADA en gebruiken het andere deel om verder te beleggen.

Iedereen heeft een andere reden om Cardano te verkopen. In de meeste gevallen is dit winstneming of een manier om wat extra geld op de bankrekening te krijgen. Het is helaas niet mogelijk om Cardano te verkopen zonder een ID-verificatie.

Bedrijven die crypto faciliteren worden tegenwoordig namelijk gezien als financiële instellingen. Het verifiëren van je ID is daarom verplicht voor cryptoplatformen die hun activiteiten in België en Nederland aanbieden.

Conclusie omtrent Cardano naar euro omzetten

ADA is een munt met veel potentie voor de toekomst, maar houdt er wel rekening mee dat de crypto wereld niet stil staat. Doordat de markt zo bewegelijk is, kun je zomaar veel geld verliezen met het investeren in crypto. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je bereid bent een deel van je inleg kwijt te raken. Voor je gaat investeren in cryptomunten, adviseren we je eerst goed onderzoek te doen. Als je zover bent kunnen we in ieder geval concluderen dat Cardono omzetten naar euro's makkelijk en betrouwbaar kan bij Bitvavo.

Liever investeren in ADA? Lees dan ons artikel over voordelig Cardano kopen

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *