Bitcoin houdt stand boven $80K en lijkt klaar voor nieuwe bewegingen. Terwijl investeerders de markten scherp in de gaten houden, duiken er eerste signalen op van mogelijke ingrepen door centrale banken. Die combinatie van technische en macro-economische ontwikkelingen geeft de cryptomarkt een nieuwe impuls.
Inhoudsopgave
Centrale banken sturen gemixte signalen
De Federal Reserve in de VS staat volgens ingewijden “absoluut klaar” om indien nodig in te grijpen en liquiditeit in het systeem te pompen. Deze uitspraken volgen op onrustige marktdagen en een sterke stijging van Bitcoin rond 9 april. Op dezelfde dag kwam er ook opvallend nieuws uit Japan: het ministerie van Financiën, de centrale bank en de toezichthouder FSA belegden plots een spoedvergadering. Wat daar precies besproken werd, blijft onduidelijk, maar volgens analisten wijst het op financiële stress achter de schermen.
Het vooruitzicht van meer liquiditeit via bijvoorbeeld kwantitatieve versoepeling (QE) maakt Bitcoin aantrekkelijker als hedge. De koers reageerde daar dan ook direct op met een forse opwaartse beweging.
Technisch herstel zichtbaar
Op de grafieken zien we dat Bitcoin sinds begin april bezig is met het vormen van een hogere bodem. De regio tussen $76.600 en $81.000 wordt daarbij gezien als een belangrijk steunniveau. Zolang de koers boven dit gebied blijft, is de kans op een verdere opwaartse beweging reëel. RSI-indicatoren op hogere tijdframes geven ook aan dat er sprake is van herstel in momentum.
Met een huidige prijs van $84.123 lijkt de munt stevig te staan. Wel is er nog sprake van lichte terugval in de afgelopen 24 uur van -0,95 procent, bij een handelsvolume van $26,3 miljard. Dit past binnen het patroon van consolidatie na een snelle stijging.
Wat zegt de markt?
Volgens analist Michaël van de Poppe is het vasthouden van de $80.000 grens cruciaal. Als dat lukt, ziet hij ruimte voor een uitbraak uit de huidige neerwaartse trend. Ook Daan Crypto Trades ziet signalen dat het marktsentiment positiever wordt naarmate centrale banken zich klaarmaken om eventueel in te grijpen.
Voor wie nog niet ingestapt is, blijft het een spannend moment. Het kan een ideale zone zijn voor lange termijn posities, zolang de steunregio standhoudt.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.