Cryptonieuws

CFTC verklaart Ether opnieuw als grondstof in rechtszaak

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » CFTC verklaart Ether opnieuw als grondstof in rechtszaak

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Nieuwsupdate 14 december 2022: De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft Ether opnieuw bestempeld als een commodity in een 13 december rechtszaakdossier – in tegenstelling tot verklaringen van chef Rostin Behnam op 30 november waarin werd gesuggereerd dat Bitcoin de enige cryptocurrency was die als commodity moest worden gezien.


In haar rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried, FTX en zusterbedrijf Alameda Research verwees de toezichthouder bij meerdere gelegenheden naar Ether, Bitcoin en Tether “onder andere” als “grondstoffen” onder de Amerikaanse wet.

Bepaalde digitale activa zijn “grondstoffen”, waaronder bitcoin (BTC), ether (ETH), tether (USDT) en andere, zoals gedefinieerd in Sectie 1a(9) van de Act, 7 U.S.C. § 1a(9).”

Binnen de CFTC heerst verdeeldheid

Binnen de CFTC zelf lijkt echter enige onenigheid te bestaan over de vraag of Ether al dan niet als een grondstof moet worden gezien, althans in de afgelopen weken. Tijdens een crypto-evenement aan de Princeton Universiteit op 30 november suggereerde CFTC-chef Rostin Benham naar verluidt dat Bitcoin de enige crypto-activa zijn die als commodity moeten worden gezien – waarbij hij terugkwam op eerdere opmerkingen waarin werd beweerd dat Ether ook een commodity kan zijn.

Ook de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler heeft de afgelopen maanden een onbestemd standpunt ingenomen over Ether. In een interview met Jim Cramer tijdens de Mad Money show van de gastheren op 27 juni bevestigde Gensler dat Bitcoin een grondstof was, toevoegend: “Dat is de enige die ik ga zeggen.”

Gensler heeft eerder gesuggereerd dat Ether een effect was na zijn initial coin offering, maar sindsdien meer gedecentraliseerd was geworden en veranderd in een commodity. In september leek zijn standpunt weer te zijn verschoven na Ether's overgang naar proof-of-stake (PoS), toen hij betoogde dat tokens met inzet effecten kunnen vormen volgens de Howey-test.

De aanwijzing van crypto-activa in de Verenigde Staten is bijzonder belangrijk, omdat de CFTC grondstoffenfutures reguleert, terwijl effecten zoals obligaties en aandelen worden gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Wetsvoorstel regelgevende bevoegdheid over de crypto-industrie

Crypto scepticus Senator Elizabeth Warren werkt naar verluidt aan een wetsvoorstel dat de SEC het grootste deel van de regelgevende bevoegdheid over de crypto-industrie zou geven, en Intercontinental Exchange Inc CEO Jeffrey Sprecher is er ook van overtuigd dat crypto-activa zullen worden behandeld als effecten – en suggereerde tijdens een conferentie over financiële diensten op 6 dec. dat dit zou leiden tot meer consumentenbescherming.

België heeft echter een ander standpunt ingenomen over de aanwijzing, met zijn Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten die in een rapport van 22 november stelde dat Bitcoin, Ether en andere crypto-activa die uitsluitend door computercode worden uitgegeven geen effecten zijn.

Ook interessant om te lezen:

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *