Cryptonieuws

FTX zegt dat $415 miljoen gestolen werd in hack

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » FTX zegt dat $415 miljoen gestolen werd in hack

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

FTX heeft recent aangekondigd dat ze een grote hoeveelheid crypto, cash en liquide security’s hebben teruggevonden. Maar er blijven nog significante tekorten bestaan op zowel de internationale als de Amerikaanse crypto exchange van FTX.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de situatie rondom FTX, en wat het betekent voor klanten die hun geld hopen terug te zien. Laten we snel beginnen!

FTX claimt dat er $415 miljoen gestolen werd in een hack

Het logo van FTX

Het logo van FTX

FTX, ooit één van de grootste exchanges op de markt, heeft aangekondigd dat ze meer dan $5 miljard aan crypto, cash en andere security’s hebben teruggevonden. Dit komt nadat het bedrijf in november failliet ging en er veel onduidelijkheid ontstond over de financiële situatie van het bedrijf. Toch blijven er nog significante tekorten bestaan op zowel de internationale als de Amerikaanse tak van FTX, waardoor een hele hoop klanten nog altijd zonder hun geld zitten.

FTX heeft aangegeven dat een deel van het tekort te wijten is aan hacks, waarbij $323 miljoen aan crypto is gestolen van de internationale uitwisseling van FTX en $90 miljoen van de Amerikaanse tak, sinds het faillissement. Ook is er beschuldiging van fraude van voormalig CEO Sam Bankman-Fried, die beweert dat FTX meer dan genoeg geld heeft om Amerikaanse klanten terug te betalen. Bankman-Fried moet in oktober van dit jaar terecht staan voor fraude.

FTX heeft geen schatting gegeven van het bedrag dat verschuldigd is aan de Amerikaanse of internationale klanten van FTX. Wel gaf het bedrijf aanvullende details over hun herstelpogingen, waaronder $1,7 miljard aan cash, $3,5 miljard aan liquid crypto en $300 miljoen aan liquide security’s. Ook werd bekend dat er een conflict was tussen FTX en Bahamaanse regelgevers, waarover in januari een oplossing werd gevonden.

Het is nog onduidelijk hoe de situatie zich zal ontwikkelen en of klanten hun geld terug zullen zien. Het is belangrijk voor investeerders om hun eigen due diligence te doen voordat ze besluiten te investeren via een bedrijf, vooral in de vaak volatiele crypto industrie. Toch kun je het nooit helemaal zeker weten, zo blijkt ook in dit geval. FTX was, voor het faillissement, de tweede grootste exchange op de markt en gebruikers hadden niet echt een reden om het platform niet te vertrouwen. Zo blijkt maar weer dat het zelfs bij de grootste platformen mis kan gaan.

Conclusie: wat is er aan de hand bij FTX?

FTX, ooit één van de grootste crypto exchanges, heeft aangekondigd dat ze meer dan $5 miljard aan crypto, cash en liquid security’s hebben teruggevonden, nadat het bedrijf in november failliet ging. Er zijn echter nog significante tekorten op zowel de internationale als de Amerikaanse tak van FTX. Dit komt volgens FTX mede door hacks. Het is nog onduidelijk of klanten hun geld terug zullen zien.

Het is belangrijk om te onthouden dat het doen van goed onderzoek een belangrijke stap is voor investeerders, maar dat het zelfs dan nog mis kan gaan in de crypto-industrie. Crypto is een volatiel en risicovol beleggingsproduct en investeerders moeten zich bewust zijn van deze risico's voordat ze besluiten te investeren.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…