Cryptonieuws

Crypto-ondernemer aangeklaagd voor $700 miljoen

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Crypto-ondernemer aangeklaagd voor $700 miljoen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De crypto industrie heeft weer een klap te verduren gekregen met de arrestatie van de oprichter van de crypto exchange Bitzlato en de sluiting van de exchange zelf. De autoriteiten beschuldigen Bitzlato van het aanjagen van een “hoogtechnologische as van crypto-misdaad” en het verwerken van meer dan $700 miljoen aan illegale fondsen.

In dit artikel gaan we dieper in op de situatie rondom Bitzlato en wat het betekent voor de crypto-industrie. Laten we snel beginnen!

De Bitzlato exchange mag de deuren sluiten

Bizlato

De autoriteiten hebben de deuren van de crypto exchange Bitzlato gesloten en één van de oprichters gearresteerd. Volgens hen was Bitzlato een belangrijke speler in een “hoogtechnologische as van crypto-misdaad”. De Amerikaanse Justitie beschuldigd Anatoly Legkodymov, een Rus die in China woont, ervan een bedrijf te hebben gerund dat zich richtte op criminelen. Het bedrijf zou meer dan $700 miljoen aan illegale fondsen hebben verwerkt, in strijd met regels die zijn bedoeld om witwaspraktijken tegen te gaan. Legkodymov werd gearresteerd in Miami.

De Amerikaanse aanklager Breon Peace zei tijdens een persconferentie: “Instellingen die handelen in cryptocurrency zijn niet boven de wet en hun eigenaren zijn niet buiten ons bereik”. Volgens hem had Bitzlato zichzelf verkocht aan criminelen als een crypto exchange waarbij geen vragen worden gesteld, en hierdoor honderden miljoenen dollars aan stortingen verkregen. De oprichter zal nu de gevolgen dragen van de slechte rol die zijn bedrijf speelde in het crypto ecosysteem.

Sinds 2018 verwerkte Bitzlato ongeveer $4,5 miljard aan crypto transacties. Het bedrijf vereiste minimale identificatie van haar gebruikers, waardoor het een “toevluchtsoord werd voor criminele inkomsten en fondsen die bestemd waren voor criminele activiteiten”, volgens de aanklagers. Ze stellen dat Bitzlato op de hoogte was van de problemen, aangezien er een intern document was dat Bitzlato beschreef als het verwerken van “vuil geld” zonder standaard klanten screening procedures.

Het nieuws kwam als een schok voor veel crypto investeerders, maar niet op de manier waarop je zou verwachten. Op Twitter, waar een groot deel van de crypto community zich bevindt, leek niemand de exchange namelijk te kennen. Ze waren dus niet geschokt dat de exchange de deuren moest sluiten, maar dat er zo’n grote exchange bestond waar ze nog nooit van gehoord hadden.

Conclusie: wat ging er mis bij Bitzlato?

In dit artikel is bekeken we de situatie rondom Bitzlato: hoe de autoriteiten de cryptocurrency exchange Bitzlato hebben gesloten en een van de oprichters hebben gearresteerd. Bitzlato wordt beschuldigd van het aanjagen van een “hoogtechnologische as van crypto-misdaad” en het verwerken van meer dan $700 miljoen aan illegale fondsen.

Dit is een zware klap voor de crypto-industrie en een waarschuwing voor investeerders om altijd goed onderzoek te doen voordat ze besluiten te investeren in een bedrijf, vooral in de vaak ongereguleerde crypto industrie.

Het is een zwaar jaar geweest voor crypto, met veel negatieve publiciteit en onzekerheid, maar we moeten hopen op betere tijden in de toekomst.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…