Het afgelopen etmaal is er weer flink wat gebeurd in de cryptowereld. Van een miljardenovername tot hacks en storingen bij grote exchanges. We zetten de meest opvallende gebeurtenissen op een rijtje, van koersbewegingen tot de groei van nieuwe tokens en opvallende rechtszaken.
Inhoudsopgave
Nieuwe records, grote overnames en groeiend vertrouwen
Securitize heeft MG Stover’s fondsdivisie overgenomen en is nu de grootste beheerder van digitale beleggingsfondsen. Met maar liefst 38 miljard dollar aan beheerd vermogen en 715 fondsen, waaronder zelfs BlackRock, is het duidelijk dat institutioneel geld zich stevig nestelt in de crypto industrie.
Ook Bitcoin blijft geliefd bij bedrijven. Het Japanse Value Creation, genoteerd aan de beurs van Tokio, vergroot zijn BTC positie met 700.000 dollar, goed voor een totaal van 2,1 miljoen. Daarmee sluit het zich aan bij de groeiende groep Japanse ondernemingen die Bitcoin aan hun balans toevoegen.
Standard Chartered voorspelt ondertussen dat de totale stablecoinmarkt in 2028 mogelijk 2 biljoen dollar bereikt. Dat zou onder nieuwe regelgeving leiden tot een vraag van 1,6 biljoen dollar naar Amerikaanse staatsobligaties.
Van nieuwe tokens tot zware exploits en downtime
De lancering van de KULA token zorgt voor buzz binnen DeFi. Geen staking nodig, maar wél invloed: één wallet = één stem. Het project wil echte activa financieren via community governance en is al live op MEXC en andere exchanges.
Minder feestelijk nieuws kwam van een exploit bij KiloEx, waarbij 7 miljoen dollar verdween door een fout in de prijs-orakel. De dader krijgt 10 procent als bounty bij terugbetaling, anders dreigen juridische stappen.
Ook ZKsync werd getroffen: een hack van de admin wallet leidde tot een verlies van 5 miljoen dollar en een koersval van 20 procent. Het team verzekert dat gebruikersfondsen veilig zijn, maar de schade is gedaan.
Memecoins, rechtszaken en de kracht van zelfbeheer
PumpSwap, een nieuwe gedecentraliseerde exchange, boekte deze week een handelsvolume van 2,5 miljard dollar, een stijging van 40 procent. Opvallend is dat meer dan 500 wallets elk meer dan 1 miljoen dollar winst behaalden uit memecoins – een teken dat de hype nog lang niet over is.
Minder vrolijk zijn de gebruikers van Phantom Wallet. Die worden geconfronteerd met een rechtszaak na een WIENER coin diefstal van 500.000 dollar. De aanklagers eisen 3,1 miljoen dollar schadevergoeding en wijzen op het gebrek aan versleuteling van privésleutels.
Tot slot komt Tether met goed nieuws: de stablecoin gigant investeert in Fizen, een project dat betalingen met stablecoins en zelfbeheeroplossingen wil verbeteren voor zowel consumenten als winkeliers. Een stap richting bredere adoptie van crypto in het dagelijkse leven.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.