Cryptonieuws

Saaie prijsactie Bitcoin laat TON, AXS, XMR en TWT kracht verzamelen

5 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Saaie prijsactie Bitcoin laat TON, AXS, XMR en TWT kracht verzamelen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update: De opluchtingsrally op de aandelenmarkten van de Verenigde Staten nam deze week een adempauze, want alle belangrijke gemiddelden sloten in het rood. Handelaren lijken winst te hebben geboekt voor de drukke economische kalender van volgende week.

De S&P 500 index daalde 3,37%, maar een klein positief punt voor de cryptocurrency markten is dat Bitcoin (BTC) de aandelenmarkten niet lager heeft gevolgd. Dit suggereert dat crypto traders niet in paniek raken en hun posities dumpen bij elke downtick in aandelen.

De range-bound actie in Bitcoin suggereert dat traders grote weddenschappen vermijden vóór de renteverhogingsbeslissing van de Federal Reserve op 14 dec. Maar dat heeft de actie in geselecteerde altcoins, die op korte termijn veelbelovend zijn, niet tegengehouden.

Laten we eens kijken naar de grafieken van Bitcoin en geselecteerde altcoins en de kritieke niveaus spotten om op korte termijn op te letten.

BTC/USDT verhouding

Bitcoin schommelt de laatste dagen rond zijn 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van $17.031. Het vlakke 20-daagse EMA en de relatieve sterkte-index (RSI) in de buurt van 50 geven noch de stieren noch de beren een duidelijk voordeel.

Het kritieke niveau om in de gaten te houden aan de bovenkant is $17.622. Als kopers de prijs boven dit niveau schoppen, zou het BTC/USDT paar een sterker herstel kunnen inzetten dat het naar de downtrendlijn zou kunnen voeren. Verwacht wordt dat de beren dit niveau agressief zullen verdedigen.

Als de prijs van de downtrendlijn afwijkt, maar niet onder $17.622 komt, zal dat erop wijzen dat de stieren proberen het niveau om te buigen tot steun. Dat zou de vooruitzichten van een doorbraak boven de dalende trendlijn kunnen verbeteren. Het pair zou dan kunnen rallyen naar $21.500.

Aan de onderkant kunnen de beren aan kracht winnen als de BTC koers onder $16.678 breekt. Het paar zou dan kunnen dalen tot $15.995.

Het paar handelde binnen een stijgend kanaal op de vier-uur grafiek. De beren hebben de prijs in de onderste helft van het kanaal gehouden, wat wijst op verkoop bij rally's. Een doorbraak onder de voortschrijdende gemiddelden zou de prijs naar de steunlijn van het kanaal kunnen trekken. Als dit niveau niet standhoudt, zou het pair op korte termijn een neerwaartse beweging kunnen inzetten naar $16.678.

Als de prijs vanaf het huidige niveau of de steunlijn van het kanaal omhoog gaat, zal dat erop wijzen dat de stieren blijven kopen op dips. Het pair zou dan een rally kunnen proberen naar de overhead weerstand op $17.622. Als dit niveau wordt ingenomen, zou het pair kunnen klimmen naar de weerstandslijn van het kanaal.

Bitcoin kopen bij Bitvavo


Direct Bitcoin (BTC) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste BTC aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10
Coinmerce BTC kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Bitcoin met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC

TON/USDT klaar voor een uptrend?

De stieren duwden Toncoin (TON) op 11 dec. boven de weerstand van de symmetrische driehoek, wat aangeeft dat de onzekerheid is opgelost in het voordeel van de kopers. De symmetrische driehoek fungeert gewoonlijk als een voortzettingspatroon, wat de kans op hervatting van de uptrend vergroot.

Als kopers de prijs boven de driehoek handhaven, zou het paar TON/USDT kunnen proberen boven de bovenliggende weerstandszone tussen $2 en $2,15 uit te breken. Als ze daarin slagen, zou het pair het momentum kunnen oppikken en naar het patroondoel van $2,87 kunnen stijgen.

Als de prijs er daarentegen niet in slaagt boven de driehoek te blijven, zal dat erop wijzen dat de beren blijven verkopen bij rally's. Een doorbraak onder het 50-daags simple moving average (SMA) van $1,70 zou de agressieve bulls in de val kunnen lokken en het paar naar de steunlijn van de driehoek kunnen trekken.

De voortschrijdende gemiddelden op de vier-uur grafiek hellen omhoog en de RSI bevindt zich in de overboughtzone, wat aangeeft dat de stieren de leiding hebben. De opwaartse beweging kan hinder ondervinden bij $2, maar als de stieren de prijs boven dit niveau houden, kan de rally versnellen.

Als de prijs vanaf het huidige niveau daalt en onder de 50-SMA breekt, zou de verkoop kunnen versnellen en zou het pair kunnen afglijden naar $1,70. Dit is een belangrijk niveau om in de gaten te houden, want een doorbraak daaronder zou een signaal kunnen zijn dat de beren weer de leiding hebben.

Koers van TWT/USDT

Trust Wallet Token (TWT) heeft zijn noordwaartse mars voortgezet, wat suggereert dat traders op hogere niveaus kopen en niet overhaast winsten boeken. Dat vergroot de kans op verlenging van de uptrend.

De stieren zullen proberen de prijs boven de bovenliggende weerstand op $2,73 te drijven. Als ze daarin slagen, zou het TWT/USDT paar kunnen rallyen naar het psychologische niveau van $3, waar de beren zouden kunnen proberen de opwaartse beweging te stuiten. Als kopers zich een weg banen door dit obstakel, zou de uptrend het patroondoel van $3,51 kunnen bereiken.

De beren zullen waarschijnlijk andere plannen hebben, want zij zullen proberen de overhead weerstand op $2,73 te verdedigen. Ze zullen de koers onder de 20-daagse EMA ($2,30) moeten trekken om de overhand te krijgen.

De vier-uur grafiek laat zien dat stieren de dips naar de voortschrijdende gemiddelden hebben gekocht. Hoewel de voortschrijdende gemiddelden omhoog hellen, vertoont de RSI een negatieve divergentie, wat aangeeft dat het bullish momentum kan verzwakken. Dit kan veranderen als de stieren de prijs boven $2,73 stuwen, want dat zou verdere aankopen kunnen aantrekken.

De voortschrijdende gemiddelden zijn de kritieke steun om in de gaten te houden aan de neerwaartse kant. Als de 50-SMA steun instort, zouden verschillende kortetermijnhandelaren winsten kunnen boeken en dat zou het pair omlaag kunnen trekken naar $2,25 en daarna naar $2.

Prijsontwikkelingen omtrent XMR/USDT

Monero (XMR) handelde de afgelopen dagen binnen een dalend wigpatroon. De oplopende 20-daagse EMA ($143) en de RSI in de positieve zone geven aan dat de stieren een voorsprong hebben.

Het XMR/USDT paar zou kunnen stijgen naar de weerstandslijn van de wig, waar de stieren waarschijnlijk op sterke verkoop door de beren zullen stuiten. Als de prijs vanaf de weerstandslijn naar beneden draait en onder de voortschrijdende gemiddelden breekt, zal dat erop wijzen dat het pair zijn verblijf binnen de wig zou kunnen verlengen.

Als de stieren de prijs daarentegen boven de weerstandslijn drijven, zal dat wijzen op een verandering in de kortetermijntrend. Het pair zou dan een rally kunnen proberen naar $174, die als een wegversperring zou kunnen fungeren. Een doorbraak boven dit niveau zou een signaal kunnen zijn dat de downtrend voorbij zou kunnen zijn.

Het pair is gestegen binnen een stijgend kanaalpatroon op de vier-uur grafiek. Dit toont aan dat het kortetermijnsentiment positief blijft en dat traders de dips kopen. Het pair zou zijn opwaartse beweging kunnen voortzetten en de weerstandslijn bereiken nabij $156. Als dit niveau wordt geschaald, zou de rally $162 kunnen bereiken.

Het eerste teken van zwakte zal een doorbraak en een sluiting onder de voortschrijdende gemiddelden zijn. Het pair zou dan kunnen dalen tot de steunlijn van het kanaal. Een doorbraak onder het kanaal zou een neerwaartse beweging naar $133 kunnen beginnen.

AXS/USDT klaar voor trendverandering?

Axie Infinity (AXS) heeft in een sterke downtrend gezeten, maar vertoont de eerste tekenen van een potentiële trendverandering. Kopers duwden de koers op 5 dec. boven de dalende trendlijn, maar konden de hogere niveaus niet vasthouden, zoals te zien is aan de lange wick op de candlestick van die dag.

Een klein positief punt is dat de stieren niet hebben toegestaan dat de koers onder de voortschrijdende gemiddelden brak. Dit laat zien dat kopers proberen de voortschrijdende gemiddelden om te buigen tot steun.

De voortschrijdende gemiddelden staan op de rand van een bullish crossover en de RSI is in het positieve gebied, wat aangeeft dat het momentum in het voordeel van de stieren kan verschuiven. Als de prijs doorbreekt en boven de dalende trendlijn blijft, is een rally naar $11,85 waarschijnlijk. Dit niveau zal naar verwachting fungeren als een belangrijke hindernis opwaarts.

De bullish visie zou op korte termijn kunnen worden ontkracht als de prijs omlaag gaat en onder de voortschrijdende gemiddelden breekt. Het AXS/USDT paar zou dan kunnen afglijden naar $6,57.

De vier-uur grafiek laat zien dat de beren de dalende trendlijn krachtig verdedigen en dat de stieren de dips naar de 50-SMA kopen. Het 20-EMA is afgevlakt en de RSI ligt bij 47, wat wijst op een evenwicht tussen vraag en aanbod.

Een doorbraak en sluiting boven $8,70 zou het voordeel in het voordeel van de stieren kunnen verschuiven. Het pair zou dan kunnen rallyen naar $9,28 en later naar $10. Als alternatief zou een doorbraak onder $7,86 kunnen suggereren dat de beren weer aan het roer staan. Het pair zou dan kunnen afglijden naar $6,87.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *