Cryptonieuws

Bitcoin dieptepunt omdat ‘iedereen die failliet kon gaan, failliet is gegaan’

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Bitcoin dieptepunt omdat ‘iedereen die failliet kon gaan, failliet is gegaan’

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 12 december 2022: Arthur Hayes, de voormalige CEO van crypto-derivatenplatform BitMEX, denkt dat het ergste wellicht voorbij is voor Bitcoin (BTC) deze cyclus nu de “grootste meest onverantwoordelijke entiteiten” geen BTC meer hebben om te verkopen.

“Vooruitkijkend is vrijwel iedereen die failliet kon gaan, failliet gegaan,” zei hij in het interview van 11 december met crypto-voorstander en podcaster Scott Melker.

Hayes werkt zijn standpunt uit door uit te leggen dat wanneer gecentraliseerde leenbedrijven (CEL's) financiële problemen hebben, ze vaak eerst leningen zullen opvragen en dan eerst BTC verkopen, omdat het functioneert als het “reserve-actief van crypto” en “het meest ongerepte actief en het meest liquide.”

“Als je naar de balans van een van deze van de helden kijkt, staat er geen Bitcoin op, want wat doen ze, ze verkochten de Bitcoin terwijl ze failliet gingen, ze verkochten de Bitcoin tijdens de golf voordat ze failliet gingen.”

Hayes verwoordde een soortgelijk argument in een blogpost van 10 december en legde uit dat terwijl deze “kredietcrisis voortduurt”, er grote fysieke verkopen van BTC plaatsvinden op beurzen van zowel CEL's die een faillissement proberen te vermijden als handelshuizen die leningen teruggeroepen hebben gekregen en hun posities moeten liquideren.

Daarom zakt de prijs van Bitcoin voordat CEL's failliet gaan. Dat is de grote beweging,” zei hij.

“Ik kan niet aantoonbaar bewijzen dat alle Bitcoin die deze failliete instellingen aanhielden tijdens de meerdere crashes is verkocht, maar het lijkt er wel op dat ze hun best hebben gedaan om het meest liquide crypto onderpand dat ze konden hebben te liquideren vlak voordat ze ten onder gingen.”

Hayes gelooft echter dat de grootschalige liquidaties ten einde zijn, en legt in de blogpost uit dat “er geen reden is waarom je zou vasthouden als je een dringende behoefte had aan fiat.”

Na de ineenstorting van crypto-beurs FTX, en de daaropvolgende fall-out, is de markt nog steeds diep in de greep van een cryptowinter, maar Hayes gelooft dat de markt in 2023 enig herstel zou kunnen zien.

“Ik geloof dat de Amerikaanse Treasury-markt op een bepaald moment in 2023 disfunctioneel zal worden als gevolg van het verkrappende monetaire beleid van de Fed,” zei hij, eraan toevoegend: “Op dat moment verwacht ik dat de Fed de printerbank zal aanzetten, en dan Bitcoin en alle andere risicovolle activa zullen hoger pieken.”

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *