Steeds meer traditionele én nieuwe spelers wagen zich aan crypto. In de afgelopen 24 uur vonden opvallende transacties en beleidsontwikkelingen plaats die de wereld van digitale munten weer flink in beweging zetten. Van institutionele aankopen tot regelgeving en internationale deals, het tempo blijft hoog.
Inhoudsopgave
Grote spelers duiken opnieuw in bitcoin en ethereum
De in Tether gesteunde investeringsmaatschappij Twenty One Capital koopt deze week voor maar liefst 458,7 miljoen dollar aan bitcoin in, goed voor 4.812 BTC. Daarmee groeit hun totale bezit tot ruim 4 miljard dollar en stijgen ze naar de derde plaats op de ranglijst van bedrijven met de grootste bitcoin reserves. Ook in Ethereum wordt groots geïnvesteerd: Abraxas Capital uit Londen koopt in zes dagen tijd 211.000 ETH ter waarde van 478 miljoen dollar. Deze instroom volgt op de recente Pectra upgrade van het Ethereum-netwerk, wat het vertrouwen van grote beleggers lijkt te versterken.
Intussen kondigt GD Culture Group een opvallende strategie aan. Ze willen tot 300 miljoen dollar ophalen via aandelenverkoop, om vervolgens bitcoin én de TRUMP memecoin in hun cryptoportfolio op te nemen. Ook Thailand mengt zich in het digitale speelveld en lanceert binnen twee maanden een “digitale investeringsmunt” ter waarde van 150 miljoen dollar, met rendementen die bankrentes moeten overtreffen.
Overheden en toezichthouders actiever dan ooit
De Amerikaanse beurswaakhond SEC blijft druk bezig met cryptogerelateerde aanvragen. Zo stellen ze opnieuw hun oordeel uit over fondsen van Grayscale die gericht zijn op Solana en Litecoin. Tegelijkertijd vragen ze publiekelijk input over de in-kind afwikkelingen bij het bitcoinfonds van BlackRock. Dat de aandacht toeneemt blijkt ook uit hun rapportage: in april wordt het woord ‘cryptocurrency’ maar liefst 786 keer genoemd in officiële SEC-documenten. Ook ‘stablecoin’ komt opvallend vaak terug.
In Arizona worden twee nieuwe cryptowetten door gouverneur Hobbs afgewezen uit bezorgdheid over risico’s, terwijl er wel strengere regels komen voor exploitanten van cryptokiosken.
Internationale samenwerkingen en strategische overnames
Dubai sluit een samenwerking met Crypto.com waardoor inwoners binnenkort cryptomunten kunnen gebruiken om overheidsdiensten te betalen. Hiermee wil de stad in 2026 al 90 procent van alle transacties cashless laten verlopen. Ondertussen zet Robinhood zijn internationale uitbreiding verder: het koopt WonderFi in Canada voor 179 miljoen dollar en krijgt daarmee ook toegang tot Bitbuy en Coinsquare. Dit versterkt hun aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse cryptomarkt aanzienlijk.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.