Investeren

Hoeveel kapitaal heb je nodig om te investeren in crypto?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Hoeveel kapitaal heb je nodig om te investeren in crypto?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Eén van de wellicht vaakst gestelde vragen onder nieuwe of potentiële investeerders in crypto heeft te maken met de hoeveelheid kapitaal die is vereist om te kunnen investeren in deze assets. Voor heel wat mensen geldt nog altijd dat ze het vermoeden hebben dat ze de beschikking moeten hebben over een aanzienlijk bedrag om dit te kunnen doen. Dat is echter zeker niet juist, in tegendeel. Zelfs met een klein bedrag is het dan ook mogelijk om een mooie positie op te kunnen bouwen. Stel jij jezelf ook de vraag hoeveel kapitaal er nu precies is vereist om te kunnen beginnen met investeren in crypto? Dan is het zeker een aanrader om nog even door te blijven lezen.

Hoe wil je gaan investeren in crypto?

Wanneer je wil kunnen achterhalen hoeveel kapitaal je nodig hebt om te kunnen investeren in crypto is het van cruciaal belang om even de verschillende mogelijkheden te bekijken die er bestaan om te kunnen investeren. We maken hierbij dan ook een onderscheid tussen twee opties. De twee mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken staan hieronder voor je opgesomd.

1.) Met een éénmalig bedrag investeren in crypto

In eerste instantie is het mogelijk om een éénmalige investering te doen in crypto. Wanneer je kiest voor deze optie zal je een groter bedrag ter beschikking moeten hebben. Zoveel spreekt voor zich. Hou er wel rekening mee dat er in de praktijk steeds minder mensen zijn die kiezen voor deze optie. Dat heeft te maken met het feit dat in één keer investeren in crypto ervoor zorgt dat je krijgt af te rekenen met een behoorlijk koersrisico. Gaat de koers na jouw investering in één klap drastisch omlaag? Dan betekent dat meteen dat je direct dieprood in de cijfers gaat. Wanneer je kiest voor de tweede manier van investeren in crypto is dat risico veel minder aanwezig.

  • Investeren in crypto kan bij Bitvavo, hier handel je de eerste €10.000 gratis.

2.) Periodiek investeren in crypto

Ga je periodiek investeren in crypto? In dat geval spreekt het voor zich dat je behoefte hebt aan een veel minder groot kapitaal. Dergelijke periodieke investeringen kunnen in de praktijk onder meer gebeuren door het toepassen van de zogenaamde DCA of dollar-cost-average methode. In dit geval wordt ervoor gekozen om bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal met eenzelfde bedrag te investeren in een bepaalde crypto gerelateerde asset. Periodiek instappen heeft als voordeel dat:

  1. Je behoefte hebt aan een veel minder groot budget;
  2. Het koersrisico aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden;

Voor het merendeel van de mensen (zelfs voor degene die over een groter budget beschikken) geldt dat ze de voorkeur geven aan deze mogelijkheid. Heb jij een eerder beperkt kapitaal voor handen om te investeren, maar wil je toch graag mee kunnen profiteren van het potentieel dat is verbonden aan de cryptomarkt? Dan spreekt het voor zich dat deze optie voor jou een perfecte oplossing vormt.

Je kan ook stukjes crypto kopen

Wie de prijs van een BTC-token ziet moet toch wel best even slikken. Om te kunnen investeren in Bitcoin moet je dus duidelijk wel een groot bedrag voor handen hebben… of toch niet? Voor veel beginnende investeerders geldt dat ze zich in de praktijk niet bewust zijn van het feit dat er ook een mogelijkheid bestaat om stukjes crypto te kopen. Specifiek voor Bitcoin geldt dat er sprake is van zogenaamde satoshi’s. Voor één Bitcoin geldt dat ze bestaat uit 100 miljoen van deze satoshi's. Voor jou als geïnteresseerde investeerder is het dan mogelijk om een bepaald aantal van deze satoshi’s te kopen. Op deze manier kan je BTC opnemen in je portefeuille zonder dat je er daarbij voor hoeft te vrezen om een zeer significant bedrag te moeten investeren. Let wel, dit kan niet altijd.

Voor verschillende cryptomunten geldt dat ze niet in stukjes aangekocht kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de NEO-token. Hiervoor geldt dat ze alleen in volledige eenheden kan worden aangekocht. Dat kan op het eerste gezicht misschien een beetje vervelend zijn, maar dat is helemaal niet noodzakelijkerwijs het geval. Voor het merendeel van de cryptomunten die alleen in volledige eenheden aangekocht en verkocht kunnen worden geldt namelijk dat ze over een relatief lage koers beschikken. Ook deze zijn dus best toegankelijk, ongeacht je financiële middelen.

Investeren door middel van bijvoorbeeld een crypto ETN

Wil je graag periodiek investeren of beleggen in crypto? Heb je daarvoor echter slechts een beperkt budget voor handen en / of ontbreekt het je vaak aan de vereiste technische kennis? In al deze gevallen kan het ook het overwegen waard zijn om te kiezen voor een zogenaamde crypto ETN. Dit beleggingsproduct werkt op min of meer dezelfde manier als een ETF wat als gevolg heeft dat je eenvoudig kan speculeren op de koers van een bepaalde crypto asset. Bovendien investeer je op deze pagina eigenlijk via de reguliere aandelenmarkt wat voor de meeste mensen toch nog steeds gelijk staat aan een flink stuk extra zekerheid. In ieder geval, ook deze optie kan je zeker overwegen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…