Investeren

Investeren in Litecoin (LTC): Tips, uitleg en weetjes

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Investeren in Litecoin (LTC): Tips, uitleg en weetjes

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Steeds meer mensen handelen tegenwoordig in cryptocurrency. Een van de eerste alternatieve cryptocurrency die is gelanceerd na Bitcoin, is Litecoin (LTC). LTC wordt door sommigen beschreven als het kleine broertje van de Bitcoin.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee munten, maar ze verschillen ook van elkaar in sommige opzichten. In dit artikel bespreken we 3 tips en weetjes die je moet weten voor je gaat investeren in Litecoin (LTC).

Inleiding tot investeren in Litecoin

Voordelig in Litecoin (LTC) investeren

Voordelig investeren in Litecoin (LTC) uitleg

In 2011 werd Litecoin bedacht, ontwikkeld en gelanceerd door Charlie Lee. LTC is gebaseerd op de code van Bitcoin, maar Lee maakte enkele belangrijke wijzigingen in de code van de Bitcoin, waaronder het algoritme. Daardoor is het investeren in Litecoin een aantrekkelijke optie geworden voor een deel van de crypto investeerders.

Op het moment dat LTC op de markt kwam, was het een van de eerste altcoins ooit die werd aangeboden. Dat betekent dat het een van de eerste alternatieven voor Bitcoin was. Bitcoin in waarde en marktkapitalisatie weliswaar altijd de grootste gebleven, maar LTC kent ook een enorme groei in waarde. Zo steeg de waarde van Litecoin (LTC) tussen 2013 en 2018 een groei van meer dan 5.000%.

✅ Voordelig Litecoin kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Litecoin (LTC) kopen zonder fees!

Voor- en nadelen van LTC als investering

Laten we beginnen met het bespreken van de voor- en nadelen van LTC. Wat zijn goede redenen om te investeren in LTC / Litecoin, of waarom zou je het juist niet doen? Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen en de nadelen van LTC:

Voordelen investeren in LTC

Een groot voordeel van LTC is dat de coin gebruik maakt van het scrypt algoritme. Het scrypt algoritme biedt gebruikers een eerlijke vorm van minen. Iedereen kan in principe beginnen met het minen van Litecoin.

Een ander voordeel van investeren in Litecoin is dat de munt goedkoop te gebruiken is door de lage transactiekosten. Hierdoor is gebruik van de munt vaak veel goedkoper dan gebruik van andere crypto zoals Bitcoin.

Het is ook een voordeel dat LTC al een langere tijd op de markt is en zich daarmee betrouwbaar heeft getoond. Bovendien kun je de munt gebruiken voor alledaags gebruik. Het project is door Lee wel eens omschreven als ‘Bitcoin keer vier' en is daarmee erg simpel en duidelijk. Daarmee stemmen de verwachtingen van Litecoin ook in 2023 positief.

Nadelen Litecoin investering

Een van de grootste uitdagingen voor Litecoin is misschien wel de eenvoud van de munt. Andere cryptomunten krijgen steeds meer user cases (zoals faciliteren van smart contracts of NFT's) terwijl de ontwikkelingen bij Litecoin niet altijd even snel gaan.

In 2022 probeerde men hier verandering in te brengen door een upgrade in privacy van gebruikers in te voeren. Dit had echter een averechts effect, want door de toenemende privacywetgeving zagen meerdere beurzen zich genoodzaakt om de munt uit het aanbod te schrappen.

Litecoin kopen en gebruiken

Er zijn verschillende manier waarvoor je LTC kunt gebruiken, maar de belangrijkste reden is dat je met LTC gemakkelijk geld kunt versturen naar peers over de hele wereld. Het is een betaalbare en snelle manier voor het versturen van geld via een p2p netwerk. Dit maakt Litecoin volgens velen een interessante investering.

Veel mensen gebruiken LTC als een wereldwijd betalingsnetwerk, maar niet iedereen gebruikt LTC voor het maken van transacties. Sommige mensen kiezen ervoor om LTC te verhandelen omdat de coin erg volatiel is en de potentie heeft om erg winstgevend te zijn voor crypto handelaren. Je kunt Litecoin zien als een efficiënte, snelle en betaalbare manier voor het maken van transacties over de hele wereld.

Wanneer je Litecoin wilt kopen, is het vrij simpel om dit te doen. Maar voor dat je LTC kunt kopen, moet je op zoek naar een betrouwbare crypto exchange of broker. Daarbij biedt niet iedere crypto exchange Litecoin aan. Wanneer je vooral wilt investeren in Litecoin is het belangrijk vooraf te bekijken of de exchange van jouw keuze de coin aanbiedt tegen gunstige tarieven.

Je kunt ervoor kiezen om Litecoin te kopen bij een Nederlandse crypto aanbieder zoals Bitvavo of Coinmerce, maar Litecoin wordt ook door de meeste grote internationale exchanges aangeboden. Wanneer je een account hebt aangemaakt bij de crypto exchange van jouw keuze kun je hier gemakkelijk fondsen op storten om vervolgens je Litecoin te kopen.

Wanneer je de Litecoin hebt gekocht kun je deze naar je eigen cryptowallet sturen. Hoewel we dit niet aanbevelen kun je er ook voor kiezen om de munten te bewaren in de wallet van de crypto exchange zelf.

🏆 LTC kopen bij Bitvavo »
Investeer in LTC bij Bitvavo

Maak gratis een Bitvavo account aan en investeer veilig in Litecoin.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Investeren in Litecoin (LTC) samengevat

Wanneer je op zoek bent naar een cryptocurrency waarmee je wereldwijd goedkoop en snel betalingen kunt verzenden en ontvangen is LTC een goed alternatief voor Bitcoin. Met het scrypt algoritme is het ook veel makkelijker voor met name kleinere miners om te beginnen met het mijnen van LTC.

Daarbij wordt de Litecoin munt aangeboden bij vrijwel alle bekende cryptoplatformen. Dit maakt Litecoin een goede cryptocurrency voor beginnende handelaren en iedereen die graag investeert in crypto met een duidelijk doel.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *