Cryptonieuws

Bitcoin ASIC miner prijzen schommelen op laagste niveau sinds jaren

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Bitcoin ASIC miner prijzen schommelen op laagste niveau sinds jaren

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 27 december 2022: Bitcoin ASIC-miners – machines die geoptimaliseerd zijn voor het enige doel om Bitcoin te delven – worden momenteel verkocht tegen bodemprijzen die niet meer gezien zijn sinds 2020 en 2021, in wat gezien wordt als een ander teken van een verdiepte crypto bear market.

Nieuws over crypto miners

Bitcoin miners prijzen nieuws

Volgens de laatste gegevens van Hashrate Index hebben de meest efficiënte ASIC-miners, die minstens één terahash per 38 joule energie genereren, hun prijzen zien dalen met 86% vanaf de piek van mei 2021 met een piek van $ 119 per terahash tot $ 16 per 25 december 2022.

Miners in deze categorie zijn onder andere MicroBTC's Whatsminer M30s en Bitmain's Antminer S19. Dezelfde verklaring geldt voor de mid-tier machines, met prijzen die nu gemiddeld $10 bedragen na een enorme daling van 89% vanaf de piekprijs van $96 in mei 2021.

Ook interessant om te lezen: Crypto mining pools kennisartikel

Maar de minst efficiënte machines, die meer dan 68 Joule per TH nodig hebben, zijn nu geprijsd op $4,70, een daling van 90% vanaf de piekprijs van $52,90. De laatste keer dat de prijs zo laag was, was rond 6 november 2020. De prijsdaling is grotendeels toegeschreven aan grote Bitcoin mijnbouwbedrijven die moeite hadden om winstgevend te blijven tijdens de berenmarkt, waarbij velen ofwel een faillissement aanvroegen, schulden aangingen, of hun BTC bezittingen en apparatuur verkochten om het hoofd boven water te houden.

Maar de steile prijsdaling heeft enkele enthousiaste kopers opgeleverd. Daartoe behoren veel in Rusland gevestigde mijnbouwfaciliteiten zoals BitRiver, die kunnen profiteren van de relatief lage elektriciteitskosten. Sommige moderne hardware kan één Bitcoin (BTC) delven tegen ongeveer $0,07 per kilowattuur in het energierijke land.

Hoewel het moeilijk te voorspellen is in welke prijsrichting ASIC-miners nu zullen gaan, heeft Nico Smid (Digital Mining Solutions) er in een tweet van 21 december op gewezen dat de prijzen van ASIC-mijnwerkers bij de laatste halveringscyclus van Bitcoin in 11 mei 2020 en kort daarna agressief omhoog bewogen – iets wat zou kunnen spelen bij de volgende halveringscyclus van Bitcoin, die naar verwachting zal plaatsvinden in april 2024.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…