Investeren

Kennismaking met de decentrale exchange Ociswap (OCI)

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Kennismaking met de decentrale exchange Ociswap (OCI)

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Eén van de grootste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrencies evenals blockchaintechnologie is ongetwijfeld DeFi of decentralized finance. Eén van de decentrale applicaties die er in de praktijk in slaagt om een zekere bijdrage te leveren aan niet alleen de cryptomarkt, maar ook aan het Radix ecosysteem luistert naar de naam Ociswap. Voor de OCI-token, de token van het project geldt uiteraard dat ze hier een niet onbelangrijke rol bij speelt. Ben jij nog niet bekend met Ociswap? Dan is het de hoogste tijd om daar door middel van de informatie op deze pagina verandering in te brengen.

Een eerste kennismaking met Ociswap

Voor het merendeel van de mensen zal de informatie op deze pagina mogelijks de eerste kennismaking vormen met Ociswap. Het gaat hierbij aldus zoals in de inleiding reeds werd aangehaald om een DEX die draait op de blockchain van Radix. Wanneer je tokens wenst te swappen of wenst te kopen op de Radix blockchain is dat mogelijk door gebruik te maken van deze DEX. De officiële lancering van deze DEX vindt plaats op het moment dat de Babylon update wordt geïntroduceerd.

Wanneer de laatst genoemde update plaats heeft gevonden zullen ook zogenaamde smart contracts live gaan op het platform. Dit zal de echte start zijn van het platform. Vooraleer de release plaatsvindt van deze update kan er reeds gebruik worden gemaakt van de zogenaamde Ociswap cDEX. Het gaat hierbij om een gecentraliseerde oplossing die het mogelijk maakt om tokens te verhandelen. Bovendien is het eveneens mogelijk om tokens te verdienen door het gebruik van zogenaamde liquidity pools.

Meer dan 30 airdrops

Ondanks het feit dat het op moment van schrijven dus nog vooral wachten is op de Babylon update moet het gezegd dat het project allerminst stil heeft gezeten. Op het platform werden ondertussen dan ook reeds meer dan 30 airdrops uitgevoerd. Bovendien is er sprake van een samenwerking met meer dan 50 validatie nodes die deel uitmaken van de Radix community. Wanneer er dergelijke airdrop evenementen en campagnes plaatsvinden kan er worden vastgesteld dat er wordt getracht om de OCI-tokens op een zo eerlijk evenals evenredig mogelijke manier te verdelen binnen de OCI en Radix gemeenschappen.

Impermanent loss

In eerste instantie lijkt het er een beetje naar uit te zien dat Ociswap in grote lijnen hetzelfde is als de andere soortgelijke platformen die op de markt zijn terug te vinden. Dat is niet helemaal juist, in tegendeel. Ze probeert zich dan ook op meerdere vlakken te onderscheiden van de concurrentie. Dit doet ze bijvoorbeeld door unieke functies toe te voegen aan haar platform. Zo zou het platform over concrete plannen beschikken om zogenaamde impermanent loss zoveel mogelijk in te kunnen perken. Bovendien zou ze ook dienst willen gaan doen als kapitaalkrachtige Automated Market Maker. Dat zijn natuurlijk geweldig mooie plannen. Op moment van schrijven is het echter zo dat deze plannen nog niet geheel geconcretiseerd zijn.

SPLASH-campagne voor extra liquiditeit

Ociswap heeft ervoor gekozen om een alternatief in het leven te roepen voor de zogenaamde staking airdrops waarvan sprake is. Dit alternatief richt zich aldus in het bijzonder op mensen die wensen te investeren in de zogenaamde liquidity pools van Ociswap. Voor deze campagne geldt dat ze luistert naar de naam ‘SPLASH'. Ze kan worden bestempeld als een belangrijke, extra stimulans om liquiditeit te verschaffen aan de cDEX. Voor deze campagne geldt dat ze elke week bij wordt gehouden. Dit uiteraard met twee verschillende doelen voor ogen. Het gaat hierbij om de volgende doelen:

  1. Het bewaken van de prijsstabiliteit binnen het ecosysteem van Radix;
  2. Het bevorderen en distribueren van de OCI-tokens;

Om deel te kunnen nemen aan deze campagne spreekt het voor zich dat je aan verschillende voorwaarden dient te voldoen. Concreet betekent dit dat je in eerste instantie minstens 500 OCI-tokens in de portefeuille moet hebben zitten die de LP-tokens bevatten tijdens de Splash-week. Daarnaast is het zo dat je uiteraard eveneens houder moet zijn van de Ociswap cDEX LP-tokens. Gedurende deze campagne is het dus zo dat de staking airdrops zijn stopgezet. Echter is de verwachting dat er naar de toekomst toe nog verschillende evenementen georganiseerd zullen worden waarbij dergelijke opbrengsten wel in de wacht gesleept zullen kunnen worden.

Een zeer innovatief product dat zichzelf wel nog moet bewijzen

We kunnen concluderen door te stellen dat het Radix netwerk kan worden bestempeld als een zeer innovatief product. Voor Radix geldt dat ze eigenlijk voor alle betrokken partijen, dus zowel voor ontwikkelaars als voor gebruikers, lekker voordelig is. De transacties worden snel uitgevoerd en er zijn geen hoge kosten aan verbonden. Het spreekt voor zich dat ook de zogenaamde dApps op het netwerk daarvan weten te profiteren. Dit geldt dus eveneens voor Ociswap.

Voor Ociswap zelf geldt in ieder geval dat ze op moment van schrijven een vrij nieuw product is. Dat zorgt ervoor dat er verschillende risico's aan verbonden zijn. Voordat je gaat investeren in dit project of voordat je er gebruik van maakt is het dan ook van cruciaal belang om je hier even grondig in te verdiepen voordat je gaat investeren. Zo voorkom je geconfronteerd te worden met vervelende verrassingen. Potentieel interessant is het project in ieder geval.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…