Investeren

Polkadot staking om een passief inkomen te verdienen

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Polkadot staking om een passief inkomen te verdienen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je vandaag de dag investeert in cryptomunten zal je kunnen vaststellen dat je daar op twee verschillende manieren inkomen mee kan verdienen. In eerste instantie kan je uiteraard speculeren op een stijging van de cryptokoers, maar daarnaast kan je ook tussentijds passief inkomen realiseren. Dit is onder meer mogelijk dankzij Polkadot staking. Wil je graag meer te weten komen over het verdienen van passieve inkomsten met deze cryptovaluta? Dan moet je vooral verder blijven lezen. Zo kan ook jij binnen de kortste keren beginnen met DOT verdienen.

Polkadot (DOT): Een verbinding tussen blockchains

Polkadot staking passief inkomen

Verdien een passief inkomen met Polkadot staking

Wanneer we de verschillende crypto projecten op de markt onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat ze eigenlijk nagenoeg allemaal op dezelfde manier werken. Daarmee bedoelen we niet dat elk project precies hetzelfde is, maar wel dat er steevast sprake is van allemaal losse blockchains die los van elkaar opereren.

Voor Polkadot (DOT) geldt dat ze de verschillende individueel werkende blockchains wil verbinden met elkaar. Op deze manier wil ze er tevens voor zorgen dat ze perfect met elkaar kunnen communiceren. In de cryptowereld wordt hiernaar verwezen als zijnde interoperabiliteit. Het doel van Polkadot is om op deze manier een privé netwerk en een decentraal netwerk op te zetten welke uiteraard door gebruikers wordt gecontroleerd.

Voor heel wat mensen geldt dat ze sterk geloven in de toekomst van deze cryptomunt. Omwille van die reden worden ze op een bepaald ogenblik eigenaar van een bepaald aantal DOT-tokens. Tijdens de periode waarin je er eigenaar van bent kan je reeds beginnen met passief inkomen te verdienen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je tokens in een (hardware) wallet aan te houden, maar kan je ze ook op een exchange plaatsen.

Hoe kan je passief inkomen verdienen met Polkadot staking?

Wil je graag passief inkomen verdienen met Polkadot staking? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat dit op twee verschillende manieren kan gebeuren. In eerste instantie kan je kiezen voor flexibele staking. In dit geval kies je voor een vorm van staking waarbij je te allen tijde de holdings die je aan het staken bent terug kan opvragen. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant.

Schiet de koers van de DOT-token plots aanzienlijk de hoogte in en wil jij dat rendement graag kunnen verzilveren? Dan wordt dat op deze manier uiteraard eenvoudig mogelijk gemaakt. Daar tegenover staat helaas wel dat deze flexibele vorm van staking slechts een beperkte opbrengst met zich meebrengt.

De tweede optie waar je voor kan kiezen bij Polkadot staking is fixed staking. Het gaat in dit geval om een vorm van staking waarbij je niet over de mogelijkheid beschikt om zomaar te allen tijde de holdings die je aan het staken bent terug op te vragen. Je zet ze in plaats daarvan vast voor een bepaalde vastgestelde periode. Dat heeft als nadeel dat je niet elke koersstijging meteen kan verzilveren.

Het meest belangrijke voordeel waar je op kan rekenen heeft evenwel betrekking tot het feit dat je een aanzienlijk hoger gelegen rendement ontvangt op de coins die je gaat staken. In het bijzonder wanneer je toch van plan bent om bepaalde tokens langdurig aan te houden zal je kunnen vaststellen dat fixed staking financieel de meest interessante keuze is.

Hoe veilig is Polkadot staking?

Passief inkomen verdienen met Polkadot staking brengt in de praktijk een aantal zeer interessante (financiële) voordelen met zich mee. Je hoeft namelijk niet langer te wachten om een bepaald rendement te kunnen realiseren op je initiële investering tot je ze terug verkoopt.

Dit gezegd hebbende dient er wel rekening mee te worden gehouden dat er ook bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Dit geldt niet in het minst voor de situatie waarin je ervoor kiest om je DOT-tokens aan te houden en te staken op een bepaalde exchange. Komt de exchange in woelig vaarwater terecht of wordt ze bijvoorbeeld gehackt? Dan kan dat leiden tot verlies van je tokens. Wanneer je Polkadot gaat staken is het dus altijd van belang om dat te doen bij een echt betrouwbare partij.

Het sneeuwbaleffect bij Polkadot staking, wat moet je weten?

Tot slot is het ook altijd interessant om het even te hebben over het zogenaamde sneeuwbaleffect bij Polkadot staking. In nagenoeg alle gevallen is het zo dat de staking opbrengsten bij Polkadot staking terug worden uitbetaald in DOT. Je kan ervoor kiezen om deze extra DOT te laten uitbetalen (zodat je er een passief inkomen mee kan creëren), maar daarnaast is het mogelijk om ervoor te kiezen om ze als het ware te laten “compounden”.

In het laatste geval betekent dit dat de staking opbrengsten stelselmatig opnieuw worden geïnvesteerd. Het aantal DOT waar staking rewards op worden toegekend wordt daardoor groter waardoor ook de nieuwe opbrengsten toenemen. Zo sla je in de praktijk uiteraard twee vliegen in één klap.

Het herinvesteren van de DOT die je verdient is dan ook altijd meer dan het overwegen waard. Op termijn kan je op deze manier namelijk rekenen op een potentieel zeer interessant sneeuwbaleffect.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *