Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan van aandelentransacties onder de marktwaarde. De FTX schuldeisers hebben ook claims ingediend tegen de CEO van Grayscale en zijn eigenaren. In dit artikel bekijken we wat er precies aan de hand is.

FTX zusterbedrijf Alameda Research klaagt Grayscale aan

Het zusterbedrijf van crypto exchange FTX, Alameda Research, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments in de Delaware State Court of Chancery. De FTX schuldeisers hebben ook claims ingediend tegen Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, Digital Currency Group en Barry Silbert, de eigenaren van Grayscale.

De FTX schuldeisers eisen een gerechtelijke actie om $9 miljard of meer aan waarde vrij te geven voor de aandeelhouders van Grayscale Crypto Trusts en om meer dan $250 miljoen aan waarde te realiseren voor de klanten en crediteuren van FTX.

Volgens de rechtszaak heeft Grayscale onredelijke beheerskosten in rekening gebracht en toegestaan dat de aandelen bijna de helft van de netto waarde onder de marktwaarde verhandeld werden, wat schade heeft toegebracht aan investeerders.

FTX streeft ernaar om de opbrengsten voor zijn klanten en crediteuren te maximaliseren en de waarde te ontgrendelen die momenteel wordt onderdrukt door de acties van Grayscale. De klacht beweert dat Grayscale zich heeft verborgen achter verzonnen verklaringen om de inwisseling van aandelen van aandeelhouders uit te stellen, wat heeft geleid tot een negatieve impact op investeerders.

Grayscale Crypto Trusts zijn populaire investeringen geworden voor beleggers die willen profiteren van de voordelen van cryptocurrency’s zonder zelf te investeren in specifieke cryptomunten of tokens. Echter, als de aandelen van deze trusts tegen een korting van bijna 50% worden verhandeld, dan is dat een probleem voor de investeerders en kan het resulteren in aanzienlijke verliezen.

FTX crediteuren willen een einde maken aan deze praktijken en ervoor zorgen dat de waarde van de activa correct wordt weergegeven, zodat beleggers hun investeringen in deze trusts kunnen beschermen.

Het is afwachten wat de uiteindelijke uitkomst van deze rechtszaak zal zijn, maar voorlopig lijkt het erop dat FTX en Alameda Research vastberaden zijn om de belangen van hun klanten en crediteuren te beschermen en ervoor te zorgen dat Grayscale verantwoordelijk wordt gehouden voor haar daden. De rechtszaak heeft echter voor enige verbazing gezorgd in de cryptowereld, daar FTX en Alameda Research zelf natuurlijk sinds eind 2022 flink onder de aandacht staan, door alles wat er is misgegaan.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…