Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de vraag blijft wanneer de rechtbank het samenvattende oordeel zal aankondigen, verwacht advocaat John Deaton dat dit binnenkort zal gebeuren.

Er lijkt echter goed nieuws te zijn voor Ripple Labs, omdat de rechtbank expert Patrick Doody heeft uitgesloten van getuigenis over de aankoop van XRP. In dit artikel lees je meer over de laatste ontwikkelingen in deze langlopende juridische strijd en wat de mogelijke impact ervan kan zijn op de toekomst van Ripple Labs en de cryptomarkt in het algemeen.

De uitspraak in de XRP rechtszaak komt dichterbij

In de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de Securties and Exchange Commission (SEC) heeft een Amerikaanse districtsrechter een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis. De vraag blijft wanneer de rechtbank het samenvattende oordeel zal aankondigen. Advocaat John Deaton verwacht dat het samenvattende oordeel binnenkort zal worden bekendgemaakt, mogelijk vanavond of over een paar weken.

Volgens Coingape lijkt Ripple de overhand te krijgen in de rechtszaak. De rechtbank heeft de motie van Ripple en de SEC deels toegewezen en expert Patrick Doody uitgesloten van getuigenis over de aankoop van XRP.

De XRP-rechtszaak is een langlopende juridische strijd tussen Ripple Labs en de SEC over de status van XRP als effect of niet. Ripple Labs beweert dat XRP geen effect is, terwijl de SEC beweert dat het wel een effect is en dat Ripple Labs daardoor dus ongeregistreerde effecten heeft verkocht. Het oordeel van de rechter zal bepalen welke kant de zaak opgaat en het zal een grote invloed hebben op de toekomst van Ripple Labs en de cryptomarkt in het algemeen.

Het is afwachten wat de uiteindelijke uitkomst van deze rechtszaak zal zijn, maar volgens kenners lijkt Ripple Labs voorlopig in het voordeel te zijn. We zullen moeten wachten tot het samenvattende oordeel wordt uitgesproken om te weten welke kant de rechtszaak op zal gaan.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…
Cryptonieuws

Ethereum wordt mogelijk gezien als security door SEC

2 minuten leestijd
De crypto wereld blijft zich ontwikkelen en evolueren en recentelijk was er veel discussie over de mogelijke classificatie van Ethereum als een…