Trading

Crypto trading fee – Waar betaal je de laagste kosten?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Crypto trading fee – Waar betaal je de laagste kosten?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het handelen in crypto is helaas niet gratis. Wanneer je gebruik wil maken van een exchange, dan betaal je daar kosten voor. Deze kosten noemen we de crypto trading fee. Bij elke exchange is deze fee anders. De ene exchange rekent hele hoge kosten, waar je bij de andere exchange voor bijna niets kunt halen.

De fee die je betaalt bij een exchange kan zeker invloed hebben op jouw keuze om wel of niet gebruik te maken van deze aanbieder. Hoe meer kosten je betaalt, hoe minder je kunt investeren. Wanneer een cryptocurrency dan stijgt, kun je hier net wat minder van profiteren dan wanneer je een lagere fee had betaald.

Vandaag kijken we naar wat een crypto trading fee precies is, waarom deze gerekend wordt en bij welke exchange je de laagste crypto trading fees betaalt. Laten we snel beginnen!

Wat is een crypto trading fee?

Lage crypto trading fee

Wat zijn crypto trading fees?

Crypto trading fees zijn kosten die je betaalt wanneer je handelt in cryptocurrency. Om te handelen in cryptocurrency, zul je in veel gevallen gebruik maken van een exchange. Deze exchange biedt jou, door liquiditeit te verstrekken, de mogelijkheid om te handelen in cryptocurrency's en in ruil voor het aanbieden van deze service vraagt de exchange je om handelskosten te betalen.

Elke cryptocurrency aanbieder komt met haar eigen fee structuur. De ene exchange vraagt een vast bedrag per transactie, waar de andere exchange je op een variabele manier laat betalen. In dat geval wordt de fee hoger naarmate je grotere bedragen verhandelt.

De crypto trading fee kan voor jou een reden zijn om wel of niet van een bepaalde cryptocurrency aanbieder gebruik te maken. De crypto trading fee die je betaalt heeft namelijk invloed op het rendement dat je uiteindelijk behaalt. Wanneer je een hogere fee betaalt, betekent dit dat je minder kunt investeren.

Als een bepaalde munt dan stijgt, betekent dit dat je hier iets minder van profiteert dan wanneer je een lagere fee betaalt. Zo geldt ook dat een cryptomunt meer moet stijgen om je fee überhaupt terug te verdienen, wanneer je een hogere fee betaalt.

Bij welke exchange betaal je de laagste crypto trading fees

Zoals eerder al even aan bod kwam, zijn de fees die je betaalt voor het handelen van cryptocurrency bij elke exchange anders. Waar de ene exchange hele hoge fees rekent, betaal je bij de andere exchange vrijwel niets. Laten we eens kijken naar de fees die je betaalt bij een aantal van de grootste exchanges.

Bitvavo

Bij Bitvavo beginnen de fees bij een maker fee van 0.15% en een taker fee van 0.25%. Als je dan dus een order toevoegt aan het orderboek, betaal je kosten van 0.15% en wanneer je een order uit het orderboek neemt, betaal je kosten van 0.25%.

Bij Bitvavo kunnen de kosten dalen wanneer jouw handelsvolume toeneemt. Op zijn laagst kunnen de kosten dan dalen tot een taker fee van 0.04% en een maker fee van 0.03%.
🏆 Crypto kopen bij Bitvavo »
Crypto kopen met Bancontact

Maak een Bitvavo account aan en koop voordelig crypto's.
Speciale welkomstbonus: Verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Binance

ByBit

De fees bij ByBit, de sponsor van Red Bull Racing, beginnen bij 0.10%, voor zowel de maker als de taker fee. Bij ByBit kun je, net als bij vele andere exchanges, ook korting krijgen op je fees. Dit is namelijk mogelijk wanneer je handelsvolume per 30 dagen een bepaalde grens overschrijdt. Wanneer je dus voor €100 aan Bitcoin (BTC) koopt, betaal je €0.10 aan Bybit. Deze kosten kunnen zelfs nog lager worden.

Op zijn laagst kunnen de crypto trading fees dan dalen tot een taker fee van 0.02% en een maker fee van 0.0%.

Crypto kopen bij Bybit »
Investeren in crypto's

Maak een Bybit account aan en koop gemakkelijk crypto coins.

Kucoin

Bij de cryptobeurs Kucoin betaal je in principe, net als bij Binance, handelskosten van 0.1% per transactie. Ook hier kun je korting krijgen op de handelskosten. Op dezelfde manier als bij Binance, maar dan met Kucoin (KCS), de native token van Kucoin.

Afhankelijk van hoeveel KCS je in bezit hebt, kunnen de handelskosten bij Kucoin op deze manier dalen tot 0.025% per transactie. Je zou in dat geval €0.025 aan crypto trading fees betalen wanneer je voor €100 aan Bitcoin wil kopen met Bancontact via Kucoin.

Crypto kopen bij KuCoin »
Investeren in crypto's

Maak een KuCoin account aan en koop gemakkelijk crypto coins.

Huobi

Bij Huobi betaal je een base fee van 0.2%. Echter, ook in dit geval kun je korting krijgen op de handelskosten. Je komt in aanmerking voor deze korting wanneer je een bepaalde Huobi Token (HT) balans in je Huobi account hebt. Op zijn laagst kunnen de kosten dan dalen tot 0.07% per transactie, wat effectief betekent dat je 65% korting krijgt.

Crypto trading fees in het kort

Crypto trading fees zijn de kosten die je betaalt voor het handelen van cryptocurrency. Een exchange maakt het voor jou mogelijk om te handelen in cryptocurrency. Dit doen ze door hun platform en liquiditeit aan jou beschikbaar te stellen.

Elke exchange komt met andere fees. Bij de ene exchange betaal je hele hoge fees, waar je bij andere exchanges vrij lage fees betaalt. Welke fee je betaalt kan zeker invloed hebben op het wel of niet kiezen voor een bepaalde exchange.

Bij veel exchanges kun je ook nog eens korting krijgen op de fees die je betaalt. Op deze manier wordt het handelen in cryptocurrency’s steeds goedkoper. Van welke exchange ga jij gebruikmaken?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *