Investeren

In welke crypto mining stocks kun je investeren?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » In welke crypto mining stocks kun je investeren?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In crypto investeren kan op heel veel verschillende manieren. Eén daarvan is door te investeren in crypto mining stocks. Je ‘gokt’ dan eigenlijk op een stijging in de cryptoprijzen, omdat dit ervoor zou zorgen dat de crypto mining bedrijven meer winst behalen.

Er zijn tal van verschillende beursgenoteerde crypto mining bedrijven. Vandaag kijken we naar drie van deze bedrijven, namelijk: Hut 8 Mining Corp (TSE:HUT), Bitfarms Ltd. (TSE:BITF) en Canaan Inc. (NASDAQ:CAN). We kijken naar een aantal van de cijfers van deze bedrijven en naar wat ze precies doen. Laten we snel beginnen!

Welke crypto mining stocks zijn er?

Een crypto mining stock is een aandeel van een bedrijf dat zich focust op het minen van cryptocurrency’s, vaak Bitcoin (BTC). Zo’n bedrijf heeft vaak hele grote loodsen met daarin Bitcoin miners en proberen winst te behalen door hun miners te laten draaien.

Een aantal van deze bedrijven zijn dus naar de beurs gegaan en deze kun jij dus verhandelen als aandeel. Wanneer je investeert in zo’n aandeel, investeer je dus eigenlijk in toekomstig succes van bijvoorbeeld Bitcoin, omdat dit ervoor zou zorgen dat de winsten van deze mining bedrijven groter worden.

Als je besluit te investeren in crypto mining stock heb je een heleboel opties. Laten we eens kijken naar een aantal van de verschillende opties die je hebt.

Hut 8 Mining Corp (TSE:HUT)

Hut 8 Mining Corp

Hut 8 Mining Corp mining stock

Hut 8 Mining Corporation is een bedrijf dat in 2011 werd opgericht in Toronto, Canada. Het bedrijf wordt verhandeld op de Tokyo Stock Exchange (TSE) en werd op 5 maart 2018 op de markt gebracht. Op dit moment heeft het bedrijf een marktkapitalisatie van iets meer dan $350 miljoen en daarmee is het één van de grootste mining bedrijven van dit moment.

Hut 8 Mining Corp richt zich specifiek op het minen van Bitcoin en Ethereum (ETH). In 2021 werd hier door het bedrijf een omzet van $173,8 miljoen mee behaald, wat resulteerde in een EBITDA van $96,6 miljoen. EBITDA staat voor Earnings Before Interest, Tax Depreciation and Amortization. Daarnaast heeft Hut 8 Mining Corp een grote Bitcoin positie. Op 31 december 2021 meldde het bedrijf dat het 5.518 BTC in bezit had.

Bitfarms Ltd. (TSE:BITF)

Bitfarms Ltd

Bitfarms Ltd

Bitfarms Ltd. is een crypto mining bedrijf dat, net als Hut 8 Mining Corp, beursgenoteerd is op de Tokyo Stock Exchange. Het bedrijf ging naar de beurs op 12 augustus 2019 en heeft op dit moment een markt cap van iets meer dan $250 miljoen. Bitfarms Ltd. is daarmee het derde grootste mining bedrijf op de beurs.

In 2021 behaalde Bitfarms Ltd. een totale omzet van $169 miljoen. Dat is 383% meer dan de omzet die behaald werd in 2020. Dit komt uiteraard mede door de Bitcoin prijs die in 2021 meerdere keren een nieuwe all-time high behaalde. Ook komt het door de maar liefst 50.000 Bitcoin miners die actief zijn voor Bitfarms Ltd. Deze miners zijn verspreid over 9 verschillende mining locaties.

Canaan Inc. (NASDAQ:CAN)

Canaan Inc

Mining stocks zoals Canaan Inc

Het grootste mining bedrijf, wanneer je naar marktkapitalisatie kijkt althans, is Canaan Inc. Het bedrijf ging op 18 november 2019 naar de beurs en heeft op dit moment een marktkapitalisatie van ruim $600 miljoen. Canaan Inc. wordt op de NASDAQ beurs verhandeld onder de ticker $CAN.

Ook wanneer je kijkt naar omzet is Canaan Inc. bij uitstek de allergrootste. In 2021 behaalde het bedrijf namelijk een omzet van maar liefst $783 miljoen. Dat is een flinke groei ten opzichte van 2020, waarin een omzet van $69 miljoen behaald werd. Wanneer je deze twee omzetcijfers met elkaar vergelijkt, zette Canaan Inc. dus een groei neer van maar liefst 1.034,78%.

Crypto mining stocks in het kort

Een crypto mining stock is een aandeel van een bedrijf dat zich focust op het minen van cryptocurrency’s, vaak Bitcoin of Ethereum. Er zijn een heleboel verschillende opties wanneer je besluit in zo’n crypto mining stock te gaan investeren.

Zo heb je bijvoorbeeld Hut 8 Mining Corp, een bedrijf dat verhandeld wordt op de Tokyo Stock Exchange en zich inderdaad specifiek focust op het minen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ook heb je Bitfarms Ltd, een mining bedrijf met een markt cap van iets meer dan $250 miljoen. Als laatste keken we nog naar Canaan Inc. Canaan Inc. is het grootste mining bedrijf in de wereld op dit moment. Met een market cap van ruim $600 miljoen kun je investeren in het aandeel met ticker $CAN op de NASDAQ aandelenbeurs.

Wanneer je investeert in crypto mining stocks, ‘gok’ je eigenlijk op toekomstig succes van de cryptocurrency’s die geminet worden door de bedrijven. Een bedrijf dat Bitcoin minet profiteert er namelijk van dat de prijs van Bitcoin stijgt. Als dit gebeurt stijgen de omzetten van de bedrijven namelijk ook. Als het ware is het investeren in crypto mining stocks dus eigenlijk een alternatieve manier om te investeren in crypto.

Het kan zeker een mooie manier zijn om een rendement op je geld te behalen, maar niets is gegarandeerd. Zorg er dan ook altijd voor dat je enkel investeert op basis van je eigen onderzoek en bevindingen!

Ook interessant om te lezen: Tips over het aankopen van een cryptocurrency miner

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoeveel kapitaal heb je nodig om te investeren in crypto?

3 minuten leestijd
Eén van de wellicht vaakst gestelde vragen onder nieuwe of potentiële investeerders in crypto heeft te maken met de hoeveelheid kapitaal die…
Investeren

Hoe betrouwbaar is het passief inkomen uit crypto?

3 minuten leestijd
De cryptomarkt biedt ons als mensen (net als de traditionele markt) verschillende manieren om een bepaald inkomen te realiseren. We maken hierbij…
Investeren

Vormt crypto een alternatief voor je (fiat) spaargeld?

3 minuten leestijd
Het vermogen waar mensen vandaag de dag over kunnen beschikken kan verschillende vormen aannemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ervoor kan kiezen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *