Trading

Crypto trading software: Deze 3 worden het meest gebruikt

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Crypto trading software: Deze 3 worden het meest gebruikt

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Als je van plan bent aan crypto trading te gaan doen, is de eerste stap om daarmee te beginnen het uitkiezen van een crypto trading software waarvan je gebruik gaat maken. Er zijn tal van verschillende opties, die allemaal met hun eigen voordelen en nadelen komen.

Het is dan ook zeker niet zo dat een bepaalde exchange per se de beste is. Welke exchange het beste is voor jou, is afhankelijk van je voorwaarden en eisen. In dit artikel kijken we naar de meest gebruikte crypto trading software. Hopelijk vind jij op deze manier een platform dat goed bij je past!

Wat is crypto trading software?

Crypto trading software is software die gebruikt wordt om crypto te kopen en te verkopen om op deze manier winst te behalen uit het traden van crypto. Vaak doe je dit via een exchange, oftewel een marktplaats waarop crypto verhandeld wordt.

Er zijn een heleboel verschillende exchanges beschikbaar. Zo heb je Nederlandstalige exchanges – zoals Bitvavo en Coinmerce – maar ook internationale exchanges, zoals Binance en Kucoin. Er is simpelweg heel veel software beschikbaar die je kunt gebruiken om te handelen in cryptocurrency.

In dit artikel kijken we naar twee van de meest gebruikte exchanges voor crypto trading. Daarnaast kijken we naar een ander stukje unieke software, namelijk Altrady. Wat dat precies inhoudt, lees je zometeen. Laten we snel beginnen!

Wat is de meest gebruikte crypto trading software?

Zoals eerder gezegd zijn er genoeg verschillende opties als je het hebt over de verschillende crypto trading software waarvan je gebruik kunt maken. Vandaag kijken we naar een aantal van deze opties, namelijk Binance en FTX.

Daarna kijken we nog naar een bijzonder platform, namelijk Altrady. Altrady is software die verschillende exchanges met elkaar combineert, zodat jij een breed aanbod aan verschillende features en munten tot je beschikking hebt.

1 – Binance

Trading software van Binance

Binance trading software

De grootste en meest gebruikte exchange die op dit moment op de markt is, is Binance. Binance is een exchange die in 2017 werd opgericht. De exchange groeide in deze nog maar korte periode van 5 jaar uit tot ruim de grootste exchange op de markt.

Binance biedt in totaal 387 verschillende cryptocurrency’s aan, die verhandeld kunnen worden in 1702 unieke trading pais. Wekelijks wordt de exchange gebruikt door bijna 18 miljoen mensen, wat zorgt voor een handelsvolume van ruim $17 miljard per 24 uur.

Wanneer je als crypto trader actief bent, is het erg belangrijk om te kijken naar de fees waarmee je te maken hebt bij het gebruik van een bepaald handelsplatform. De kosten die je betaalt hebben namelijk een grote invloed op het rendement dat je uiteindelijk behaalt. Hoe meer kosten je betaalt, hoe minder je kunt investeren.

Bij Binance beginnen de kosten bij 0.1%. De kosten kunnen zelfs nog lager worden, namelijk wanneer je handelsvolume of je Build and Build (BNB) balans een bepaalde grens overschrijdt. De kosten bij Binance zijn, vergeleken met andere exhanges, erg laag.

2 – FTX

FTX software om mee te traden

FTX software gebruiken voor crypto trading

Een andere enorm veel gebruikte cryptocurrency exchange, is FTX. FTX werd opgericht in mei 2019 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste exchanges op de markt.

De exchange biedt 286 verschillende cryptomunten aan, die verhandeld kunnen worden in 594 verschillende trading pairs. Per week wordt FTX gebruikt door 3.3 miljoen unieke handelaren, die samen een handelsvolume van ongeveer $1.6 miljard per 24 uur neerzetten.

Ook bij FTX is het belangrijk om te kijken naar de handelskosten die je betaalt bij de exchange. De fees bij FTX beginnen bij een maker fee van 0.02% en een taker fee van 0.07%. Dit betekent dat je 0.02% betaalt wanneer je een order toevoegt aan het orderboek en 0.07% wanneer je een order uit het orderboek pakt en deze vervult.

Ook deze fees kunnen nog lager worden, namelijk wanneer je cryptocurrency handelsvolume per 30 dagen een bepaalde grens overschrijdt. De kosten bij FTX zijn dus beduidend lager dan die bij Binance.

3 – Altrady

Altrady trading voor cryptocurrency

Het logo van Altrady

Altrady is een trading software die verschillende exchanges voor je combineert, zodat je deze allemaal via één platform kunt gebruiken. Zo kun je de markten van de verschillende exchanges gebruiken, maar ook de verschillende features die worden aangeboden bij de verschillende exchanges.

Hierdoor zijn er heel veel verschillende trading features die je via Altrady kunt gebruiken bij het handelen in cryptocurrency’s. De verschillende exchanges die met elkaar verbonden zijn via Altrady, zijn: Binance, Huobi, Bittrex, HitBTC, KuCoin, Gate.io, Coinbase Pro, Bitvavo, Kraken, Poloniex, OKx, ByBit en FTX.

De meest gebruikte crypto trading software in het kort

Er zijn een heleboel verschillende crypto trading software programma’s die je kunt gebruiken om te traden in crypto. Vandaag keken we naar Binance, FTX en Altrady. Deze programma’s hebben elk hun eigen voordelen en nadelen. Zo zijn de kosten bij FTX enorm laag, waar je bij Binance weer meer verschillende handelsopties hebt.

Welk platform het beste bij je past, kun je enkel voor jezelf bepalen. Hopelijk hebben we je vandaag toch een handje kunnen helpen, door te kijken naar een aantal van de verschillende platformen waaruit je kunt kiezen.

Ook interessant om te lezen: TradingView als cryptocurrency trading tool

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *