Blockchain

Hoe innovatief is crypto eigenlijk (nog) anno 2022?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Blockchain nieuws » Hoe innovatief is crypto eigenlijk (nog) anno 2022?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

We kunnen er in de praktijk eigenlijk niet van onderuit om de investeringen die we op een bepaald ogenblik doen in vraag te stellen. Een investering die gisteren nog over een aantrekkelijk toekomstperspectief beschikte hoeft tegenwoordig niet langer datzelfde perspectief te hebben, in tegendeel. Dit brengt ons bij de vraag hoe innovatief een investering in crypto anno 2022 nog steeds is.

Met andere woorden, zijn er geen andere technologieën die op de loer liggen om blockchain en crypto naar de kroon te stoten? Dit is een potentieel zeer belangrijke vraag die elke investeerder in crypto zich eigenlijk haast verplicht moet stellen. Het antwoord op deze vraag? Die laten we je graag ontdekken door middel van de informatie die je hieronder aantreft.

De kracht om alles te veranderen met crypto

Is crypto nog innovatief in 2022

Is crypto nog innovatief in 2022?

Voor onze technologie geldt dat ze niet langer stil staat. Dit is een waarheid als een koe welke door elke expert in de praktijk ongetwijfeld zal worden bijgetreden. Dit gezegd hebbende is het zo dat nieuwe technologieën die ontstaan ook kunnen worden ontwikkeld op een bestaand platform.

Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de connectie waar crypto projecten over beschikken ten opzichte van de blockchain. Voor deze laatste geldt dat ze dienst doet als basis voor al deze projecten. Dit terwijl elk project uiteraard wel weer over diens eigen, unieke eigenschappen beschikt.

Van blockchain en de cryptomarkt wordt vaak gezegd dat ze over de kracht beschikt om alles te veranderen. Dat is niet gelogen. Ze creëert in de praktijk in ieder geval een extra mogelijkheid voor heel wat verschillende (nieuwe) toepassingen die op de markt geïntroduceerd zullen worden.

Een bekend voorbeeld waar we op dit vlak naar kunnen verwijzen is de zogenaamde metaverse. Voor deze virtuele wereld geldt dat ze zowel gecentraliseerd als gedecentraliseerd zal kunnen worden. In het laatste geval zal er daarvoor uiteraard worden gekeken in de richting van de blockchain.

Gecentraliseerd versus gedecentraliseerd

We staan op moment van schrijven voor een zeer belangrijk kantelpunt in onze digitale geschiedenis. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de overgang van Web 2.0 naar Web 3.0. Voor deze laatste geldt dat ze de focus duidelijk vooral zal leggen op decentralisatie.

Op dit ogenblik is het zo dat enkele grote bedrijven op deze planeet in grote delen bepalen over welke eisen ons internet beschikt. Het gaat daarbij dan in eerste instantie om Alphabet, het moederbedrijf van zoek- en technologiegigant Google.

Daarnaast spreekt het voor zich dat ook Facebook of Meta een zeer belangrijke functie vertegenwoordigt. Hoe dan ook geldt voor deze bedrijven da ze niet alleen een aanzienlijke invloed uitoefenen op de manier waarop we het internet gebruiken, daarnaast beheren ze ook nog eens een gigantische hoeveelheid aan data die we delen via het wereldwijde web.

Blockchain is de voor de hand liggende keuze

Jarenlang hebben gebruikers van het internet met lede ogen moeten aanzien hoe onder meer de bovenstaande partijen erin slaagden om controle uit te oefenen over onze online handelingen. Daar zou de technologische evolutie blockchain zomaar verandering in kunnen brengen.

Zoals wellicht wel bekend is gaat het hierbij namelijk om een soort van grootboek waar geen centrale partij eigenaar van is. Iedereen heeft de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan dat grootboek en het beheer ervan is in handen van de gebruikers zelf.

Naarmate we de wereld steeds meer in de richting van decentralisatie zien gaan spreekt het voor zich dat blockchain hier een zeer belangrijke, om maar niet te zeggen cruciale rol in zal kunnen gaan spelen. Wat dit betreft kunnen we dus tegenwoordig met recht en rede stellen dat blockchain zeker ook over een meer dan gunstig toekomstperspectief beschikt.

Crypto is innovatief voor verschillende marktsegmenten

In de basis heeft blockchain-technologie het in zich om zeer innovatief te zijn. Dit bovendien ook nog eens voor verschillende segmenten van de markt. Je moet er evenwel rekening mee houden dat er altijd een nieuwe technologie op de markt kan verschijnen welke blockchain naar de kroon kan steken.

Zoals reeds aangehaald is het zo dat onze technologie niet meer stil blijft staan. De kans bestaat dan ook dat er in de komende jaren een zogenaamde blockchain killer op de markt zal verschijnen die mogelijks een meer geprefereerd platform zal worden met zicht op de toekomst.

Bovenstaande gezegd hebbende lijkt deze tijd momenteel nog lang niet aangebroken te zijn. Menig aantal experten zijn het er dan ook met elkaar over eens dat we het beste van de blockchaintechnologie nog lang niet hebben gezien. Elke dag opnieuw verschijnen er nieuwe potentieel zeer interessante roadmaps die zomaar nog een extra meerwaarde zouden kunnen betekenen voor meerdere segmenten van de (financiële) markt.

Door te investeren in kwalitatieve op blockchain gebaseerde projecten, kan je dan ook met absolute zekerheid nog een mooie financiële meerwaarde realiseren met oog op de toekomst. Per slot van rekening is crypto nog steeds innovatief in 2022. De verwachting is dat deze tendens zich voortzet in de toekomst.

Ook interessant om te lezen: Smart tokens met Bancor (BNT) maken

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Blockchain

Jouw domeinnaam op de blockchain met ENS

3 minuten leestijd
Wanneer we de evolutie onder de loep nemen die de blockchain en de cryptowereld door de jaren heen heeft doorgemaakt kunnen we…
Blockchain

Ardana, de eerste stablecoin op het Cardano ecosysteem

3 minuten leestijd
Cardano kennen we uiteraard allemaal wel. Voor dit project geldt dat ze al een behoorlijk lange tijd in ontwikkeling is. Ondertussen kunnen…
Blockchain

Proof of Work (PoW) consensusalgoritme complete uitleg

4 minuten leestijd
Wil je te weten komen wat het Proof of Work consensusalgoritme is? Lees dan dit artikel en doe kennis op over het…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *