Crypto nieuws vandaag varieert van politieke plannen tot opmerkelijke investeringen en nieuwe hardware. Van Minnesota tot Noord-Korea en van Bitcoin aankopen tot een Polkadot ETF, dit zijn de tien meest opvallende ontwikkelingen van de dag.
Inhoudsopgave
Bitcoin wordt opgekocht, terwijl hackers zich vermommen
Lange termijn Bitcoin-investeerders grijpen hun kans: afgelopen maand is er meer dan 167.000 BTC aan hun wallets toegevoegd, goed voor bijna $14 miljard, aldus data van Glassnode.
Ondertussen wordt ook vanuit politiek Amerika gedacht aan het uitbreiden van de BTC reserves. Bo Hines, directeur digitale assets onder Trump, zegt dat men focust op “budgetneutrale manieren” om meer Bitcoin te verzamelen. In lijn hiermee is in Minnesota een wetsvoorstel ingediend: de Minnesota Bitcoin Act (SF2661), die de weg vrij moet maken voor bredere adoptie binnen de staat.
Tegelijkertijd blijven cybercriminelen actief. Microsoft detecteert een nieuw type trojan, StilachiRAT, dat gericht is op crypto wallets in Google Chrome. Noord-Koreaanse hackers, waaronder de beruchte Lazarus Group, gaan nog een stap verder en doen zich voor als onervaren traders. Ze wassen hun crypto door bewust geld te verliezen, waardoor ze nauwelijks opvallen bij opsporingsinstanties.
Staking, ETF’s en de opkomst van Web3 telefoons
Justin Sun, oprichter van Tron, zet $100 miljoen aan Ethereum vast in staking, waarmee hij jaarlijks zo’n $3 miljoen passief inkomen binnenhaalt. Ook 21Shares is bezig met investeren, maar dan via beurzen. Ze hebben een aanvraag ingediend om een Polkadot ETF op de NASDAQ te lanceren, wat DOT meer zichtbaarheid op Wall Street moet geven.
Raydium komt met een eigen versie van het populaire pump.fun platform: LaunchLab. Hiermee kunnen memecoins en andere projecten snel en speels worden gelanceerd binnen het Solana ecosysteem. Solana zelf komt ook met hardware: hun nieuwe Web3 smartphone, Seeker, wordt in de zomer van 2025 gelanceerd.
De Amerikaanse regering, onder Trump, bekijkt daarnaast een vereenvoudigd plan voor wederzijdse importtarieven. Dit kan invloed hebben op de handel, inclusief tech en crypto-gerelateerde producten.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.