Trading

Contracts For Difference (CFD) en cryptocurrency traden

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Contracts For Difference (CFD) en cryptocurrency traden

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

  • Contracts For Difference (CFD's) zijn vooral geschikt voor ervaren crypto traders
  • Crypto trading met CFD’s kan risicovol voor beginnende traders zijn
  • CFD’s bieden de mogelijkheid tot het instellen van een stop loss en een hefboom

Lang niet voor elke persoon die interesse heeft in crypto geldt dat hij of zij van plan is om erin te investeren voor de lange termijn, integendeel. Voor bijzonder veel mensen geldt dan ook in de praktijk dat de nadruk vooral is gelegen op het verhandelen van crypto assets op korte termijn.

Indien dat ook voor jou geldt, dan zal je tot de conclusie komen dat je hiervoor op verschillende manieren te werk kunt gaan. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van de diensten van een gewone crypto exchange, maar kan je er eveneens voor kiezen om aan crypto trading te doen met CFD’s.

De kans bestaat dat je nog helemaal niet bekend bent met de werking van een CFD. Is dat inderdaad het geval? Dan brengt de informatie in dit artikel daar verandering in.

Wat zijn CFD’s precies?

Voor een CFD geldt dat ze de afkorting is van het zogenaamde ‘Contract for Difference’. Door de jaren heen hebben heel wat mensen ervoor gekozen om gebruik te maken van dit beleggingsproduct omwille van de verschillende (niet onbelangrijke) voordelen die eraan verbonden zijn.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een CFD niet alleen maar te speculeren op een stijging, maar ook op een daling van bepaalde koersen. Dat kan een effectieve troefkaart zijn.

Het spreekt namelijk voor zich dat tijdens een zogenaamde bearmarkt het globale sentiment doorgaans allesbehalve positief is. Door dan te kunnen speculeren op een dalende koers kan je alsnog geld verdienen.

Wat zijn de voordelen van crypto trading met CFD’s?

Contracts For Difference (CFD's) crypto traden

Contracts For Difference (CFD's) in relatie tot crypto trading

De cryptomarkt kenmerkt zich in de praktijk door een zekere mate aan complexiteit. Daarmee vertellen we naar alle waarschijnlijkheid niets nieuws. Gelukkig is het zo dat er ook vanuit de traditionele beleggers- en investeerdersmarkt diverse beleggingsproducten worden aangeboden waar je gebruik van kan maken.

De CFD’s zijn één van deze producten. In het bijzonder voor de meer ervaren traders geldt dat zij maar wat graag gebruikmaken van deze contracts for difference. Dat is het gevolg van de interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Denk hierbij aan:

  1. De mogelijkheid om een hefboom in te stellen
  2. De mogelijkheid tot het instellen van een stop loss
  3. Het feit dat er geen sprake is van een einddatum bij CFD’s

Voor veel (beginnende) crypto traders geldt dat ze maar wat graag willen handelen met significante bedragen, maar dat ze daar helaas niet het vereiste budget voor beschikbaar hebben. Dat hoeft in de praktijk echter geen onoverkomelijk probleem te zijn, integendeel.

Door het benutten van de zogenaamde hefboom is het dan ook mogelijk om ervoor te kiezen om aan de slag te gaan met een klein bedrag, terwijl je wel gewoon kan rekenen op het innemen van een aantrekkelijke positie.

Het kunnen instellen van een stop loss zorgt er bovendien voor dat er een extra verzekering kan worden ingebouwd voor jouw trade of investering.

Nadelen van een CFD / Contracts For Difference

Crypto trading met CFD’s is in de praktijk beslist niet zonder risico’s. Ondanks het feit dat het gebruik van deze contracts for difference een behoorlijk aantal interessante voordelen met zich meebrengt, zijn er beslist ook diverse nadelen waar je rekening mee moet houden.

In eerste instantie zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat ervoor het openen van een dergelijk contract altijd een bepaalde kostprijs in rekening wordt gebracht. Hoeveel deze kosten bedragen is afhankelijk van de partij in kwestie die de CFD aanbiedt. Dat is echter niet alles.

Daarnaast is voor heel wat mensen de belangrijkste reden om te gaan handelen met CFD’s terug te vinden in de zogenaamde hefboom waar gebruik van kan worden gemaakt. Die hefboom brengt echter significante risico’s met zich mee.

Uiteraard spreekt het voor zich dat over de mogelijkheid beschikken om te kunnen handelen met crypto met een beperkt bedrag een aantal zeer interessante voordelen met zich mee kan brengen. Vaak heb je dan ook slechts tussen de tien en twintig procent nodig van de echte waarde waartegen je wenst te handelen in één of meerdere cryptocurrencies.

Houd er in de praktijk evenwel rekening mee dat dit als gevolg heeft dat elke mogelijke prijsfluctuatie er extra hard inhakt. Met andere woorden, wanneer de koers aanzienlijk daalt of stijgt, dan zal jij dat in jouw posities nog harder voelen. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk wel iets is waar je mee om moet kunnen gaan.

CFD: Vooral geschikt voor de meer ervaren traders

We begrijpen uiteraard dat de cryptomarkt in haar geheel enkele technische obstakels bevat. Dit gezegd hebbende is het zo dat ook handelen met een CFD-contract niet zonder risico is. Ben jij wel te vinden voor een uitdaging en beschik je reeds over enige ervaring met het handelen in assets zoals bijvoorbeeld crypto?

Dan zal je tot de conclusie komen dat het zomaar de moeite waard kan zijn om aan de slag te gaan met een CFD / contract for difference voor jouw crypto trades.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *