Cryptomarkt

Crypto coins 2022: Deze 4 crypto’s zijn populair in België

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto coins 2022: Deze 4 crypto’s zijn populair in België

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Weet jij even niet meer in welke crypto coins je anno 2022 moet investeren? We helpen je graag een handje door je wat suggesties te geven. Vandaag kijken we naar 4 crypto’s die op dit moment populair zijn in België. We kijken naar totaal verschillende cryptocurrency projecten, zodat je een goed beeld hebt van de verschillende soorten munten die op dit moment veel aandacht krijgen. Laten we snel beginnen!

Evmos (EVMOS) als populaire crypto coin

Evmos populaire crypto 2022

Het logo van Evmos

Een cryptocurrency die de laatste tijd erg populair is, is Evmos (EVMOS). EVMOS is de token van een project genaamd Evmos, wat gebouwd is op de Cosmos blockchain. Het doel van Evmos is het brengen van de mogelijkheden van Ethereum naar de Cosmos blockchain. Praktisch gezien doet Evmos dit door Ethereum-applicaties naar de Cosmos blockchain te brengen, waardoor de applicaties interoperabel worden. Interoperabel betekent dat de applicaties op meerdere netwerken te gebruiken zijn.

De EVMOS token werd eerder in 2022 gelanceerd, namelijk rond eind April. Evmos werd op de markt gebracht voor een prijs van $6,68, maar is inmiddels wat in waarde gedaald. Er is wel enorm veel hype rondom de token, wat zomaar eens zou kunnen betekenen dat Evmos een goede komende bull market gaat neerzetten!

Op dit moment is de market cap van Evmos ruim $650.000.000. De maximale voorraad van EVMOS tokens is 1.000.000.000, waarvan nu bijna 1/3e in de omloop is. Wij houden Evmos de komende tijd in ieder geval nauw in de gaten.

Optimism (OP) cryptomunt

Optimism

Het logo van Optimism

Een andere token die de laatste erg nadrukkelijk onder de aandacht staat, is Optimism (OP). Optimism is een layer 2 op de Ethereum blockchain, wat betekent dat het een soort netwerk is dat bovenop de Ethereum blockchain gebouwd is. Hierdoor kunnen de pluspunten van Ethereum, zoals de smart contracts, toch gebruikt worden, maar kan dit, in het geval van Optimism, op een goedkopere manier.

Het Optimism netwerk heeft lange tijd zonder token geacteerd, maar eerder dit jaar werd via een airdrop een eigen OP token gelanceerd. Deze token werd geairdropped naar cryptogebruikers die al eens van het Optimism netwerk gebruik hadden gemaakt.

Maximaal zijn er 4.294.967.296 beschikbaar, maar daarvan zijn er nu pas ongeveer 5% beschikbaar op de markt. Dit zorgt er dan ook voor dat OP met een prijs van $1,04 een market cap van bijna $225.000.000 heeft.

Cosmos Hub (ATOM) is een geliefde cryptocurrency

Cosmos Hub

Het logo van Cosmos Hub

Ook de crypto coin Cosmos Hub (ATOM) is de laatste tijd erg populair. Cosmos Hub bestaat al erg lang, de ATOM token werd namelijk gelanceerd in februari 2019. Lange tijd was Cosmos Hub, volgens de enthousiastelingen, echter vrij ondergewaardeerd, maar tijdens deze huidige bear market hoor je steeds meer positieve verhalen over het project.

Cosmos Hub noemt zichzelf ‘The Internet of Blockchains’. Het is een constant groeiend netwerk dat apps en services met elkaar verbindt op een decentraal blockchainnetwerk. Op dit moment zijn er 262 apps beschikbaar op de Cosmos blockchain en bevindt er zich ongeveer $59.000.000.000 binnen het netwerk.

In de ruim 3,5 jaar dat Cosmos Hub tot nu toe bestaat, is de market cap gegroeid naar ruim $3.250.000.000. De token, ATOM, heeft op dit moment een prijs van iets meer dan $11. De voorraad van ATOM tokens is in potentie oneindig, maar op dit moment zijn er bijna 300.000.000 in omloop.

Avalanche (AVAX) is één van de bekendere crypto coins

Avalanche

Het logo van Avalanche

Een cryptocurrency die tevens de laatste tijd razend populair is, is Avalance (AVAX). Het is de grootste cryptocurrency op het lijstje van vandaag. Avalanche heeft namelijk een market cap van maar liefst meer dan $5.600.000.000, waarmee AVAX de 17e grootste cryptocurrency van dit moment is. De maximale voorraad van AVAX is 720.000.000, waarvan er op dit moment ongeveer 2/5e van in omloop is.

AVAX is de token die hoort bij de Avalanche blockchain. De Avalanche blockchain bestaat eigenlijk uit 3 verschillende blockchains, die door Avalanche gecombineerd worden tot 1 blockchain. Je hebt de P-chain, waarop onder andere transacties gevalideerd worden, je hebt de X-chain, waarop developers volop kunnen ontwikkelen, en je hebt de C-chain, waarop applicaties van Ethereum overgezet kunnen worden op de Avalanche blockchain.

AVAX is de token die gebruikt wordt voor alles binnen de Avalanche blockchain. Zo worden de transactiekosten die horen bij deze blockchain betaalt met de AVAX token. Als je dus vertrouwen hebt in de blockchain en denkt dat deze in de toekomst alleen nog maar meer gebruikt gaat worden, zou dit betekenen dat er meer vraag ontstaat naar de token. Deze stijging in vraag zou vervolgens weer zorgen voor een stijging in prijs.

Populaire crypto coins 2022

Op dit moment bevinden we ons in een bear market. Daar is menig investeerder het inmiddels wel over eens. Veel handelaren kiezen ervoor in zo’n periode gebruik te maken van DCA. Hierbij kopen deze investeerders elke maand voor een bepaald bedrag bepaalde cryptocurrency’s. Als je dit wil toepassen, is het goed om te van tevoren te weten in welke munten je wil investeren.

Dit kunnen wij helaas niet voor je bepalen. We kunnen je wel wat suggesties geven van crypto coins die in 2022 in België populair zijn. Dus dat deden we vandaag. De 4 crypto’s die op dit moment erg populair zijn in België, zijn:

  • Evmos (EVMOS) – een project dat Ethereum protocollen naar de Cosmos blockchain brengt.
  • Optimism (OP) – een layer 2 op het Ethereum netwerk dat het mogelijk maakt te genieten van dezelfde voordelen, zonder de hoge kosten.
  • Cosmos Hub (ATOM) – noemt zichzelf ‘The Internet of Blockchains’. Cosmos Hub verbindt services en apps op een decentraal netwerk.
  • Avalanche (AVAX) – combineert 3 blockchains tot 1 netwerk om een zo efficiënt mogelijk decentraal netwerk te creëren.
Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *