Cryptomarkt

Hoe speculatief is een investering in Bitcoin anno 2022?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Hoe speculatief is een investering in Bitcoin anno 2022?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto in haar totaliteit wordt op moment van schrijven nog steeds bestempeld als een best speculatieve investering. Bovendien hoeft het wellicht niet meer te worden aangegeven dat deze assets heel wat voor- en tegenstanders kennen. Voor het merendeel van de mensen die voor het eerst in willen stappen in crypto geldt dat ze daarvoor kijken in de richting van de nummer één cryptovaluta van de wereld, namelijk Bitcoin.

Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet te verbazen. In vergelijking met de zogenaamde altcoins die op de markt zijn terug te vinden is BTC namelijk een stuk(je) minder volatiel en volgens velen ook heel wat minder risicovol. Wil jij ook graag ontdekken hoe speculatief een investering in Bitcoin anno 2022 precies is? Blijf dan vooral verder lezen!

Waarom kan Bitcoin rekenen op zoveel vertrouwen?

Bitcoin investering in 2022

Hoe speculatief is een investering in Bitcoin anno 2022?

Niet alleen onder de rasechte crypto enthousiastelingen, maar ook onder institutionele investeerders kan Bitcoin rekenen op ongelofelijk veel interesse en eigenlijk ook op zeer veel vertrouwen. Hoe komt dat nu precies? Dit is het gevolg van tal van verschillende factoren.

In eerste instantie geldt voor Bitcoin dat zij de nummer één cryptomunt van de wereld is. Deze status zorgt ervoor dat ze wordt bestempeld als de meest voor de hand liggende crypto-asset om in te investeren. Niet zelden is het bovendien zo dat deze cryptomunt door experten wordt bestempeld als het digitale goud.

Naast bovenstaande blijkt uit de praktijk dat er ook binnen de traditionele beleggerswereld steeds nadrukkelijk wordt gewerkt aan beleggingsproducten die betrekking hebben tot Bitcoin. Op moment van schrijven bestaan er bijvoorbeeld reeds zogenaamde future ETF’s. Voor deze exchange traded funds geldt dat ze het mogelijk maken om eenvoudig te speculeren op de prijs van de Bitcoin futures.

Bovendien is op verschillende beurzen ook reeds een zogenaamde spot-ETF terug te vinden. Dit gezegd hebbende blinkt een dergelijke ETF op de Amerikaanse beurs wel nog steeds uit in afwezigheid. Mocht er een grote spot-ETF verschijnen voor Bitcoin spreekt het voor zich dat ook dit zomaar eens het vertrouwen in deze asset een extra stevige boost zou kunnen geven.

Hoe speculatief is een investering in Bitcoin tegenwoordig nog?

Sinds haar lancering op de markt is er voor Bitcoin uiteraard behoorlijk wat veranderd, zowel op het gebied van innovatie als toepassingsmogelijkheden. Zoveel mag wel duidelijk zijn. In eerste instantie werd er gesteld dat BTC een uiterst speculatieve investering is. De vraag die veel mensen zich tegenwoordig stellen is echter of dat tegenwoordig nog altijd het geval is of niet.

Een stukje van het speculatieve karakter van Bitcoin is komen te verdwijnen als gevolg van het feit dat deze asset ondertussen toch al behoorlijk wat jaren op de markt is terug te vinden. Alsmede is ze er tussentijds altijd in geslaagd om een hogere all-time high neer te zetten.

Ondanks het feit dat het vertrouwen in Bitcoin door de jaren heen duidelijk een stevige boost heeft gekregen moet het gezegd dat het speculatieve karakter uiteraard nog steeds niet helemaal is verdwenen. Dat kan ook niet aangezien de cryptomarkt tegenwoordig nog steeds niet is gereguleerd. Zolang dit niet het geval is zou een ban op crypto (hoe onwaarschijnlijk die ondertussen ook is geworden) zomaar de koers van Bitcoin (BTC) een stevige uppercut kunnen verkopen.

Dit is in de praktijk uiteraard ook niet de enige dreiging waar rekening mee dient te worden gehouden, in tegendeel.

Bitcoin blijft een risicovolle, maar ook potentieel zeer interessante investering

Een ander risico dat als het zwaard van Damocles boven de cryptomarkt hangt is de onduidelijkheid die er toch nog steeds bestaat rondom Tether (USDT), de belangrijkste stablecoin. Het hele Terra Luna verhaal heeft er in 2022 voor gezorgd dat de onzekerheid rondom stablecoins toch weer een heropleving heeft gekend, geheel terecht zo blijkt.

Mochten Tether en haar USDT-token vallen zou dat een schokgolf door de cryptomarkt laten gaan die mogelijks ook BTC richting diepe dalen kan sturen.

Ondanks het feit dat er duidelijk nog steeds risico’s verbonden zijn aan een investering in Bitcoin moet het gezegd dat er ook een niet onbelangrijk potentieel in schuilgaat. Door de jaren heen is BTC er dan ook in geslaagd om zich als asset sterk op te werken. Bovendien zijn heel wat partijen en experten het er met elkaar over eens dat dit zomaar eens de gedoodverfde store of value asset van de toekomst zou kunnen zijn. Ook dit resulteert in veel mensen die Bitcoin (BTC) kopen.

Nog een reden nodig om te investeren in BTC? Het blijkt naast fysiek goud en zilver nog steeds één van de belangrijkste mogelijkheden te zijn op de markt om een hedge te creëren tegen het traditionele financiële stelsel waarover we in de wereld beschikken.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *