Overig

Bekende Metaverse crypto coins – welke zijn er?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Bekende Metaverse crypto coins – welke zijn er?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Afgelopen jaar ontstond er vrijwel uit het niets ineens een grote hype rondom de metaverse. Voor niet iedereen was deze hype uit het niets. Verschillende crypto teams bouwden namelijk al lange tijd aan hun eigen metaverse projecten.

Er zijn dan ook een heleboel verschillende metaverse crypto coins. Denk bijvoorbeeld aan coins die gebruikt worden binnen metaverse werelden, of coins die nodig zijn om zo’n metaverse wereld te bouwen.

Vandaag kijken we naar een aantal van de meest bekende metaverse crypto coins. Laten we snel beginnen!

Welke bekende Metaverse crypto coins zijn er?

Afgelopen jaar ontstond er dus ineens een enorme hype rondom metaverse. Dit kwam mede doordaat Mark Zuckerberg de naamsverandering van Facebook naar Meta aankondigde en hierbij bekendmaakte dat de focus van het bedrijf op het bouwen van een eigen metaverse ging liggen.

Binnen crypto was ‘metaverse’ al langere tijd een begrip en er zijn dan ook al een heleboel metaverse coins op de markt. Een aantal van deze coins zijn zelfs al erg groot. Vandaag kijken we naar de verschillende bekende metaverse crypto coins die er zijn.

Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA)

Het logo van Decentraland (MANA)

Als eerste hebben we Decentraland (MANA). MANA, de token van Decentraland, werd gelanceerd in oktober 2017 en is inmiddels uitgegroeid tot de tweede grootste metaverse-gerelateerde cryptocurrency op de markt, met een market cap van bijna $1,5 miljard. Er zijn ongeveer 1,8 miljard MANA tokens op de markt en dit zorgt voor een tokenprijs van bijna $0,80.

Decentraland bouwt aan een volledig eigen digitale wereld, oftewel metaverse, genaamd Decentraland. Binnen Decentraland zijn de mogelijkheden eindeloos. Op het land van Decentraland kun je van alles bouwen, of gebruikmaken van de dingen die door andere gebruikers gebouwd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan casino’s, racebanen of andere dingen die door gebruikers gebouwd zijn. Er is van alels mogelijk.

Voor alles wat binnen Decentraland gedaan wordt, heb je de MANA token nodig. Zo wordt MANA bijvoorbeeld gebruikt als betaalmiddel, maar kun je ook MANA winnen door deel te nemen aan een spel. MANA is dus echt de benzine voor het ecosysteem.

ApeCoin (APE)

ApeCoin (APE)

Het logo van ApeCoin (APE)

Naast Decentraland heb je ook ApeCoin (APE). ApeCoin is de token van Yuga Labs, het bedrijf achter onder andere de Bored Ape Yacht Club NFT collectie. ApeCoin is, met een market cap van ruim $1,8 miljard, de allergrootste metaverse coin op de markt.

Wat de utility van ApeCoin precies is, is nog onbekend. Er is nog relatief weinig bekend gemaakt rondom de coin. Echter, we weten dat Yuga Labs aan het werk is aan hun eigen metaverse, genaamd ‘The Otherside’. Het lijkt een realistisch scenario dat de ApeCoin in deze digitale wereld een erg belangrijke rol gaat spelen, maar dit is dus niet zeker.

The Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND)

Het logo van The Sandbox (SAND)

Ook The Sandbox (SAND) bouwt aan een eigen digitale wereld, die The Sandbox wordt genoemd. SAND is de token die, zoals MANA bij Decentraland, dient als de benzine voor het ecosysteem van teh Sandbox. Na ApeCoin en Decentraland is The Sandbox het derde grootste metaverse project van dit moment, met een market cap van iets meer dan $1,4 miljard.

The Sandbox is dus een digitale wereld. In deze wereld kun je land kopen, waarop je vervolgens kunt bouwen. Je kunt hier bijvoorbeeld een game op bouwen, waarvoor mensen je dan kunnen betalen om deze te spelen. Ook kun je je land bijvoorbeeld als marketingmiddel gebruiken. Je zou er ook gewoon een mooi kunstwerk in de metaverse neerkunnen zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Render Token (RNDR)

Render Token (RNDR)

Het logo van Render Token (RNDR)

Wanneer je denkt aan metaverse coins, denk je waarschijnlijk als snel aan de coins van projecten die daadwerkelijk een eigen metaverse bouwen. Dat hoeft echter niet. Je kunt ook verder kijken dan dat, bijvoorbeeld naar Render Token (RNDR). Render Token is namelijk een project dat een cruciale bouwsteen kan zijn voor de metaverse, zonder zelf een eigen digitale wereld te bouwen, maar hoe dan?

Render Token biedt namelijk een gedistribueerd rendering netwerk aan, genaamd het Render Network. Op een gedistribueerde manier bieden nodes hier hun rekenkracht aan, die gebruikt wordt om live te renderen. In een metaverse moet heel veel gerenderd worden, om alles live te laten draaien. Hier kan Render Token dus een oplossing voor bieden.

Waar MANA en SAND dus als benzine dienen voor respectievelijk Decentraland en The Sandbox, zou je RNDR kunnen zien als de drijfveer voor elke metaverse die gebruikmaakt van het Render Network.

Bekende Metaverse crypto coins in het kort

Ineens was er afgelopen jaar een enorme hype rondom de metaverse. Binnen crypto bouwden verschillende teams al lange tijd aan metaverse projecten en hier kwamen de twee feiten perfect samen. Er schoten uit het niets tal van metaverse coins de lucht in. Maar welke bekende metaverse crypto coins zijn er allemaal?

Je hebt bijvoorbeeld MANA, de coin van het project Decentraland, dat bouwt aan een eigen digitale wereld. Datzelfde geldt voor SAND, dat dient als betaalmiddel binnen de metaverse van The Sandbox. Ook heb je APE, de coin van Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club. Yuga Labs bouwt ook aan een eigen metaverse, genaamd The Otherside.

Naast munten die daadwerkelijk een directe rol spelen binnen een bepaalde digitale wereld, kun je ook verder kijken, bijvoorbeeld naar Render Token. Render Token bouwt aan een gedistribueerd GPU render netwerk dat gebruikt kan worden om metaverses live te renderen.

Zo zie je maar dat er een heleboel verschillende coins zijn waarin je kunt investeren wanneer je wil investeren in de metaverse. Vind jij nog een andere interessante metaverse coin? Laat het ons weten!

Lees ook eens ons artikel over de Bloktopia metaverse

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *